Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Majez 
Wys³any: 2012-09-12, 20:12   Â³uszczenie siê bazy...
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Oborniki wlkp.
Mam taki problem ze mi sie ³uszczy baza pierwsze takie cos widze.... wszystko dobrze mialem przygotowane na mokro p800 podk³ad akrylowy i znowu p800 k³ade baze wszystko niby ok mijaja 2 minuty i zaczyna sie ³uszczyc w tym miejscu co kiedys bylo malowane chociaz byl na tym podk³ad...zostalo mi troche bazy nierozrobionej i chcialem poprawic ten fragmet ³adnie wyrówna³em odtuscilem i znow w tych samych miejscach sie to sta³o... a bym zapomnial ów baza to grantowy metalik i tam gdzie mi sie zluszczylo za pierwszym razem nie k³ad³em klaru... za pomoc i wyjasnienia bede wdzieczny chociaz sie czegos dowiem bo i tak juz na tym stracilem zamiast zarobic... :/

jacenty 741
Wys³any: 2012-09-13, 06:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Majez napisa³/a:
wszystko dobrze mialem przygotowane na mokro p800 podk³ad akrylowy i znowu p800 k³ade
Tu bym siê trochê spiera³,czy to by³o dobrze...
A w³a¶ciwie nie,nie bêdê siê spiera³:spi...³e¶ przygotowanie pod podk³ad.Graniczna,czyli maksymalnie drobna gradacja pod podk³ad,to 320,chocia¿ ju¿ 240 w zupe³no¶ci wystarczy.Wiêc zaserwowa³e¶ sobie brak przyczepno¶ci podk³adu do poprzedniej pow³oki.
Natomiast nie powinno siê ³uszczyæ (a w³a¶ciwie,to jak to wygl±da w Twoim przypadku?) po 2 minutach.Tu pewnie zachodzi jaka¶ reakcja chemiczna.Przyda³yby siê fotki i podanie materia³ów u¿ytych do naprawy.

Majez 
Wys³any: 2012-09-13, 15:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Oborniki wlkp.
dzieki juz cos wiecej wiem :) jesli chodzi o przygotowanie... zapewnie jakos reaguje z ta farba co bylo na tym kawa³ku ale co z tym teraz zrobic to nie wiem jakos fotke pozniej wstawie bo teraz nie mam

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: