Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Cubson94
Wys³any: 2012-09-19, 18:48   Kilka pytañ odno¶nie malowanie swojego auta
0
UP DOWN

Witam Zabieram siê za malowanie ca³ego mojego auta golfa II. Nie muszê oszczêdzaæ na materia³ach chce to zrobiæ raz porz±dnie. Z wiêkszo¶ci auta schodzi bezbarwny temu zdecydowa³em siê na malowanie ca³ego. na dachu mam malutki purchel przy przedniej szybie gdy go zerwê nale¿y zabezpieczyæ czym¶ anty korozyjnym np odrdzewiaczem app czy bezpo¶rednio na blachê podk³ad wash primer i na to acryl ? Jakiego u¿yæ bezbarwnego ¿eby auto szybko nie blak³o ? G³ównie chodzi mi o bezbarwny gdy¿ przewa¿nie po pewnym czasie kilku miesi±cach widaæ ró¿nice malowanego elementu od tego z oryginalnym lakierem malowany robi siê troszkê matowy a nie widzi mi siê polerowania auta co 2 miesi±ce, dla tego nie chcê oszczêdzaæ na tanich lakierach bezbarwnych. Co mo¿ecie mi poleciæ ? z góry dziêkujê, pozdrawiam.

riddickchr
Wys³any: 2012-09-19, 20:25   
0
UP DOWN

Ja jadê od dwóch lat na produktach troton i nie mam z nim problemów to mogê poleciæ, pamiêtaj tylko sztuce lakiernictwa wszystkie przerwy miêdzy warstwami i takie tam bajery. Bezbarwnych trochê stosowa³em ale zatrzyma³em siê na Dupont 3750s lub z tañszch na starsze auta pollak ES w technologi MS ale tak gêsty jak dupont.

Cubson94
Wys³any: 2012-09-19, 20:36   
0
UP DOWN

Ok bazê na 2 warstwy ile czasu przeryw miêdzy warstwami ? po jakim czasie k³a¶æ bezbarwny. Bezbarwny k³adê zawsze na 1.5 warstwy pó³ na przyczepno¶æ a ca³± do rozlania. Auto robiê sobie wiêc chce zrobiæ jak najlepiej i st±d te wszystkie pytania mo¿e kto¶ poprawi trochê moje przyzwyczajenia wiêc ka¿dy komentarz mile widziany ;)

riddickchr
Wys³any: 2012-09-19, 20:47   
0
UP DOWN

HS na 1.5 warstwy
Co do reszty pytañ czytaj forum

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów