Witam, Panowie przeszukalem forum i znalaz³em kilka tematów na to co mnie interesuje ale zrobi³em tak jak radzili "starsi" u¿ytkownicy i tak nadal jestem w kropce wiêc, jest tego typu problem ze na reduktorze przy pistolecie mam pokazane ze jest 8 b tak jak na sprê¿arce oraz na osuszaczu lecz po wcisnieciu cyngla od pistoletu (na maxa) ci¶nienie spada do 3 b po przerówkach instalacji uda³o mi sie wywalczyæ ze spadek jest do 4 b;/
Mo¿e opisze jak wyglada aktualnie instalacja sprê¿arka jednot³okowa (nie pamiêtam wydajno¶ci) butla 150l wyjscie bespo¶rednio z butli redukcja fi 10mm i przejscie w (chyba tak sie pisze ) pleksan ?, pó¼niej 2 m pleksanu i na koñcu przej¶ciówka do reduktora te¿ fi 10mm za osuszaczem jest szybko z³±cze fi 8mm , pó¼niej 15m przewodu( obie przej¶ciówki fi 8 mm) i nieszczêsny reduktor pozniej osuszacz i pistolet...
nie wiem czy ca³a wina moze jest w tym reduktorze bo jak go rozebra³em to otwór który przepuszcza cisnienie ma srednice 4mm.
Mo¿e kto¶ z Was mia³ juz taki przypadek bo watpie zeby tak powinno byc ze sa takie spadki ci¶nienia ? dziekuje z góry za odp.
za ma³e przekroje instalacji w stosunku do wydajno¶ci Twojej sprê¿arki dlatego taki problem.
Czyli za ma³o wiatru o du¿ym ci¶nieniu -( Powietrze nie ma si³y to spada o po³owe).
³±cznie 25 m. fi 10 i redukcje ?
Polecam modernizacje instalacji doprowadzaj±cej powietrze ( na ¶cianach o przekroju 3/4 cala )
A najlepiej obieg instalacji zamkniêty 3/4
Pozdrawiam
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum