Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
theriddlen
Wys³any: 2012-10-02, 08:07   Plastiki moto
0
UP DOWN

Wiem, ¿e by³y tu podobne tematy, jednak jako ca³kowity laik potrzebujê info krok po kroku.

Muszê pomalowaæ ró¿nego koloru czê¶ciowo podrapane plastiki moto na czarny b³ysk.

1.Rozumiem, ¿e przed malowaniem powinienem spolerowaæ stary kolor - jakim papierem ¶ciernym, ma to jakie¶ znaczenie?
2.Szpachla do wyrównania powierzchni - jaka? Czy polerowaæ j± jak wyschnie czy mokr±?
3.Jaki podk³ad na to wszystko, jaka baza, jakie warstwy stosowaæ, aby plastiki ³adnie b³yszcza³y? + Kiedy nak³adaæ ka¿d± warstwê, czy co¶ suszyæ

memol 
Wys³any: 2012-10-02, 12:12   
0
UP DOWN

ja kolego zrobi³ bym to tak
1. zmatowi³ bym wszystko papierem 240 na sucho to zejd± grubsze rysy i bedzie dobrze zmatowione a potem to wszystko papierem 800 na mokro dla wyg³adzenia i pozbycia siê rys po 240 a na koniec 1500 na wodê jak nie trzeba szpachlowaæ ubytków to jest to powieszchnia do malowania
2.jak szpachlujesz plastik to szpachl± do do plastiku
3.ja jak siê nie dotrê to plastiku to podk³aduje akrylowym a je¶li dotar³em siê do plastiku to robiê podk³adem do plastiku a potem akrylowym, k³adziesz baze jaka chcesz , ja k³adê warstwê kontaktow± czekam i na to ju¿ kolejne tylko czekam a¿ podeschnie i k³adê nastêpn± bo nie chce ¿eby gdzie¶ pop³yn±

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: