Autor |
Wiadomo¶æ |
|
shalashaska
|
Wys³any: 2012-10-24, 20:27 ¼le dorobiony lakier czy inny powód?
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 190 Sk±d: Kraków
|
Witam. Dorabiali mi lakier z elementu, mieli na to 24h a pomimo to zderzak jest du¿o ciemniejszy od reszty samochodu, widaæ to nawet w nocy przy latarni. Czy mo¿e to wynikaæ z jakiego¶ mojego b³êdu? Za du¿o rozpuszczalnika czy za gruba warstwa bazy czy klaru? Pistolet owszem amatorszczyzna. Czy jednak to wina mieszalni? Pod baz± jest podk³ad epoksydowy koloru popielatego, schn±³ ponad 48h.
a tu orygina³:
|
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2012-10-25, 14:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
S± tylko dwie opcje:za grubo wylana ostatnia warstwa bazy lub ¿le dobrany lakier.
Z twojego opisu wynika ,¿e podk³ad by³ jasny,wiêc mucia³by¶ po³o¿yæ z 3-4 warstwy i ostatni± zalaæ ¿eby wyszed³ za ciemny.Pozostaje 2-ga opcja. |
|
|
|
|
shalashaska
|
Wys³any: 2012-10-26, 09:35
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
shalashaska
|
Wys³any: 2012-10-26, 11:20
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2012-10-26, 16:33
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
Ewidentnie ¿le dobrany lakier. |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-10-27, 00:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
hahha taki kolor jest w puchach DECO COLOR w casto
Stary kolorek ³adniejszy. Reklamuj.
Pewnie powiedza.... a dobrze pan wymiesza³ ? a czy etgo dnia Jowisz by³ w pasie saturna haha |
|
|
|
|
shalashaska
|
Wys³any: 2012-10-27, 08:20
|
0
|
|
|
|
Dantejskie sceny. Kazano mi przyjechaæ dzisiaj, nastêpnie kobita twierdzi ¿e nie ma osoby która dorabia³a mi lakier i kaza³a mi przyjechaæ za kilka dni pomimo ¿e po chwili stwierdzi³em ¿e jednak ten Pan który dorabia³ mi lakier na zapleczu by³ . Twierdzi³a ¿e próby oni nie robi± a po chwili jednak pokaza³a mi zrobion± próbê i pasowa³a ona to mojej próby na elemencie. Po d³u¿szej dyskusji nie doszli¶my do za³atwienia sprawy polubownie. Najgorsze dla nich jest to ¿e nie wydali mi paragonu, a ja nie zamierzam tej sprawy tak ³atwo odpu¶ciæ dla samej zasady.
Sklep znajduje siê Wieliczka ul. Sienkiewicza 37, wiêc ja go nie polecam. |
|
|
|
|
lakierok
|
Wys³any: 2012-10-27, 10:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 423 Sk±d: Okolice
|
mo¿e po zrobieniu próbki trzeba by³o jechaæ na korektê koloru ? i dopiero malowaæ .
A co By¶ im zrobi³ jak by Ci wydali paragon ? nieraz pisze " Przed lakierowaniem wykonaæ natrysk próbny "
powinni oddaæ kas± za lakier albo skorygowaæ bazê |
_________________ Mieszalnia Lakierów
Frostt.pl |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-11-01, 11:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
shalashaska --> W lodzi w colorservice tez nie daja paragonu a jak mowisz ze Ci potrzebny to juz wielka ³♥aska i stoisz i stoisz i czekasz na paragon.
Najlepiej miec probnik tak jak maja w pro zak³adach wielkosci klapki od wlewu do paliwa no i jak wtedy sie nie zgadza to jechac i pokazac. Ale jak auto juz jest rozebrane i nie da rady nim jechac to jest wtedy problem. A te de-bile z mieszalni beda tworzyc to historie z³ych temperatur z³ych pistoletów itd unikajac wymiany towaru.
Mysla chyba czasem ze cz³owiek to ma full czasu na poprawki ich partactwa i ze mieszka po drugiej stronie ich ulicy.
Jak nie dali Ci paragonu to mozesz tez to zg³osic jak juz beda lecieli w wójka ;D |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-11-01, 11:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
o czym wogole dyskutowac? nie wykonanie natrysku probnego=utrata gwarancji na lakier. jak twoje auto i ci to nie przeszkadza to jezdzij,jak klienta to kup jeszcze raz 0,2l bazy i to popraw.a na przyszlosc wystarczy chociazby zakleic tasma polowe klapki i przesikac baza i juz widzisz jak jest znaczaca roznica w kolorze,wtedy jedziesz do mieszalni na korekte i nikt nie robi problemu...bo jakby mieli tak kazdemu leniowi rozdawac farby to by juz dawno z torbami poszli |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2012-11-25, 17:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Shalaka po pierwsze daleko masz do mnie ? Po drugie grubosc ostatniej warstwy bazy nie ma nic do znaczenia.... po trzecie chjowe ziarno ziarno wywalenie ziarna regulujesz cisnieniem i rozcienczeniem bazy. po 4, na tworzywie zawze jest inny kolor, po 5 natrysk próbny to Twoja wina ze nie zrobi³e¶. |
_________________ Bart
|
|
|
|