Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
motyka 
Wys³any: 2012-11-25, 13:14   przetarcie po polerce i potrzebna pomoc
0
UP DOWN
szukam przyuczenia

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Gowarczów
Witam po raz ktorys :) problem to miejscowe przetarcie na masce po polerce po swiezym bezbarwnym (wiem glupota brac sie za polerke po dniu ) i ten lakier jakby sie zerwar pod polerka i zmarszczyl i dostalem sie do bazy wiec wzialem papier i chce od nowa prysnac baza w tym miejscu i klarem. ale tu jest moje pytanie , mam to przetarcie na srodku maski wiec chce ta zmatowic jak na obrazku nizej

czarny to szpachla
czerwony to podklad akrylowy
niebieski to baza
szary to zmatiowienie papierem 2000 i bezbarwny po calosci gdyz mi wyszla skora pomaranczy wczesniej i chce to naprawic

czy dobrze to rozplanowalem na rysunku?

hamir 
Wys³any: 2012-11-25, 15:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
dobrze,ale jak masz skorke,a masz zamiar to pryskac po calosci klarem to lepiej by bylo to wyrownac na gladko np p1000 i cieniutko wylac klar :)

mebArth 
Wys³any: 2012-11-25, 16:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
hamir napisa³/a:
dobrze,ale jak masz skorke,a masz zamiar to pryskac po calosci klarem to lepiej by bylo to wyrownac na gladko np p1000 i cieniutko wylac klar :)

Boze widzisz i nie grzim !! CH³opie co ty mu radzisz?! Dosta³ sie do bazy to ponowne lakierowanie i tyle, Jak ¶wierze to nie laæ baz± tylko pyliæ, jak jest szorstka baza liznaæ 2000 na mokro i normalnie 2x olakierowac baza i bezbarwnym.

motyka 
Wys³any: 2012-11-25, 18:19   
0
UP DOWN
szukam przyuczenia

a wiec tak zrobilem to tak w tym miejscu gdzie zaznaczylem przeszlifowalem 400tka do podkladu starego pozniej nierownosc pokrylem szpachla i na koniec podklad i jutro mam zamiar polozyc na to baze w miejscu uszkodzonym i trocha za i bezbarwny na cala maske czy dobrze mysle ??
a drugie pytanie to jak wy to robicie ze wam nie wychodzi skora pomaranczy ?? mam bezbarwny 570 novola i dodalem 20% rozcienczalnika i lakierowalem ale nie wwyszlo mi lustro tylko pomarancza ile czekacie przed nalozeniem 2 warstwy ktora sie rozlewa ? i jaka temperature macie ? i jakie wy cisnienie dajecie na bezbarwny bo wole od fachowcow sie dowiedziec niz to co pisze na opakowaniu ? pomozcie odwdziecze sie plusikiem:)

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-11-25, 19:15   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
motyka napisa³/a:
drugie pytanie to jak wy to robicie ze wam nie wychodzi skora pomaranczy ?? mam bezbarwny 570 novola i dodalem 20% rozcienczalnika i lakierowalem ale nie wwyszlo mi lustro tylko pomarancza ile czekacie przed nalozeniem 2 warstwy ktora sie rozlewa ? i jaka temperature macie ? i jakie wy cisnienie dajecie na bezbarwny bo wole od fachowcow sie dowiedziec niz to co pisze na opakowaniu ?

Ka¿da warstweka, nawet najcieñcza jest rozlana tak jak by to by³a ostatnia warstwa - to norma.

Aby uzyskaæ ³uskê ka¿da warstwa wymaga czasu na odparowanie rozcieñczalnika.
Ale ty masz problem z brakiem rozlewno¶ci lakieru, brakiem mimo 20% rozcieñczenia.

Nawet najgorszy pistolet z lakierem bezbarwnym sobie poradzi i go odpowiednio rozbije - atomizacja.

Twój nie radzi sobie wybitnie, czyli.... moim zdaniem nie pracuje w zakresie zalecanych cisnieñ producenta.
Popraw przep³ywy, mo¿e podnie¶ cisnienie i patrz jak pistolet radzi sobie z materia³em, jak go rozbija.

Rozkrêæ materia³, lub skrêæ :shock: :x: :help: oki,oki.

Tu wszystko zale¿y od tego czy skrêcaj±c pomagasz w uzyskaniu lepszej atomizacji, lub musisz rozkreciæ bo za bardzo skrêci³es i niema czym wylaæ na elemencie.

motyka 
Wys³any: 2012-11-25, 19:31   
0
UP DOWN
szukam przyuczenia

no wlasnie o to chodzi ze jak druga klade na ta 1 delikatna po 10 min i chce rozlac to i tak wychodzi skora ale jak znow dam w palnik to plynie wszystko i fale sa

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-11-25, 19:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
motyka,
Skoro dajesz tak oszczednie to nie czekaj i daj drug± zaraz po tej pierwszej.
Wtedy daj mniej rozcieñczalnika, lub nawet wcale.
Ale to musisz sam wyczaiæ.

W takim wykonaniu jak piszê i robisz do tej pory, to grubo¶æ warstwy bezbarwnego jest znikoma i robisz niezgodnie z zaleceniami producenta.

hamir 
Wys³any: 2012-11-26, 14:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
kolekgo mebArth ja mu odpisalem odnosnie skorki a nie bazy,czytaj

motyka 
Wys³any: 2012-11-26, 20:27   
0
UP DOWN
szukam przyuczenia