SPONSORZY KONKURSU AIRBRUSH |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
| Autor |
Wiadomość |
sebsa

|
Wysłany: 2009-03-03, 23:22
|
|
|
| dzieki staram sie jak moge:) |
|
|
|
 |
ciechan
|
Wysłany: 2010-01-16, 15:28
|
|
|
witam
Chciałbym sie również podzielić pracami jeśli można nie związanymi z aero (aero tez maluje) ,generalnie rysuje martwe natury na brystolu 90x60 ale wiekszosc na 100x70 ,jesli bedzie zainteresowanie wrzuce wiecej bo kilka mam ,pozdrawiam i zycze kazdemu miłego weekendu
05.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 13 raz(y) 195,85 KB |
04.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 9 raz(y) 161,35 KB |
03.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 8 raz(y) 145,47 KB |
02.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 13 raz(y) 156,04 KB |
01.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 14 raz(y) 141,71 KB |
|
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2010-01-18, 07:46
|
|
|
Rozumiem , że kolega z plastyka... jak sugerują kompozycje czekamy na prace aero... jak już się pochwaliłeś to nie odpuścimy. |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<<
 |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2010-01-18, 11:15
|
|
|
| no troche sie podkopałes tymi pracami, szykuj sie na zmasowaną i konstruktywną krytykę;D użytkowników , domyślam sie że troche wiekrzy kontrast mają te prace w realu ,prace fajne ,wrzuć coś w aero |
|
|
|
 |
ciechan
|
Wysłany: 2010-01-18, 20:46
|
|
|
a tu zaskocze wszystkich ,bo z plastyka nie jestem ,ale studiuję sobie grafikę i ołówek lubię bo czuję sie w nim dobrze ,aerograf męczę jakieś 2 może 3 lata z niewielką przerwą niedawno niestety związaną z sytuacją rodzinną ale powracam do źródeł i już coś tam tworzę ,na początku trochę prace podpatrzone co by wogule sie sprawdzić w aero ale od pewnego czasu prace powiedzmy sam buduję żeby nie było jakiś plagiatów bo to jest nikomu niepotrzebne a i człowiek w afery później jakieś dziwne zaplątany ,wrzuce ponownie jakieś pracki ,krytyka jak najbardziej mile widziana ,pozdrawiam Wszystkich a i tak wogule nie przywitałem się ,Witam Wszystkich
uvex_01.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 9 raz(y) 47,13 KB |
kask_shoei.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 13 raz(y) 49,03 KB |
maska_patrol.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 19 raz(y) 62,69 KB |
18.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 8 raz(y) 150,47 KB |
21.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 6 raz(y) 125,87 KB |
|
|
|
|
 |
ciechan
|
Wysłany: 2010-01-18, 20:52
|
|
|
cd. ,to nie wszystkie prace ale jedynie cześć ,tylko nie deptać za ostro
uvex_03.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 7 raz(y) 40,72 KB |
uvex_02.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 6 raz(y) 41,2 KB |
|
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2010-01-19, 08:22
|
|
|
Ogólnie spoko.... studiujesz grafikę... ołówki na brystolu wyglądają jak z klasy rysunku, kto był ten kojarzy draperia, dzbanuszek, taboret, nas nie oszukasz (żart)
Między ołówkiem i aero jest spora różnica... jeszcze większa jest pomiędzy pracą czarno białą a dobrym kolorem... ale fajnie sobie radzisz, kask estetyczny, na jeepku fajnie się światło łamie na boku i felga też konkret...
Radzę zrobić topic w galerii i tam wszystko zamieścić, potem zrobię porządek tutaj. |
 |
|
|
|
 |
ciechan
|
Wysłany: 2010-01-19, 09:26
|
|
|
ale ja nikogo nie chce oszukiwać , przygode z ołówkiem zaczałem pare lat temu i tak od raczkowania zacząłem przechodzic w dalsze etapy rysunku ,studiowałem ,duzo sam rysowałem ,studiuje zaocznie takze duzo czasu sam musze spedzać przy rysunku , jesli chodzi o aero i kolory mysle ze wszystko jest do poprawienia i wyuczenia ,kwestia wyrobienia sobie warsztatu ,tak jak pisalem zajmuje sie tym jakies 2 lata i to nie codziennie tylko jak mam czas , mysle ze i tak duzy krok naprzód w tym zrobiłem bo jak ogladam swoje pierwsze prace a te co robilem niedawno to usmiech pojawia sie na twarzy , zrobie osobny topic na moje prace bo mam wiecej do pokazania w aero jak rowniez w olowku (jesli kogos to interesuje) , aktualnie mam rozpoczety pewny projekt ,jak skoncze pochwale sie ,a pracuje na Iwacie HP-CH , mam jeszcze pomalowanych pare masek i ze dwa kaski uzupelnie swoja galerie napewno ,pozdrawiam i dzieki za słowa krytyki |
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2010-01-20, 07:42
|
|
|
Spokojnie, to nie IPN . To że jest coś do poprawienia to jedna sprawa, a to że wiesz co trzeba poprawić i widać (na jeepku) że malujesz z głową to druga, ta ważniejsza rzecz. Czekamy na kolejne prace... maski... to może być ciekawe... |
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2010-01-20, 17:57
|
|
|
ciechan, a to mnie zainteresowałeś. Można wiedzieć gdzie studiujesz zaocznie grafikę i jak wygląda proces przyjęcia ? Za moich czasów nie było zaocznej, tylko dzienne i jakieś 50 osób na miejsce A chętnie bym znowu spróbował sił. Są egzaminy z Historii Sztuki ? Bo właśnie na tym poległem. |
|
|
|
 |
ciechan
|
Wysłany: 2010-01-20, 18:45
|
|
|
Tadeusz -> nie wiem jak to wygląda teraz mogę sie dowiedzieć bo będe na weekend w szkole ,studiuje grafike w Zielonej Górze na ISP (Instytut Sztuk Pięknych) ,jak ja zdawałem to egzamin trwal 3 dni ,1 dzien to egzamin z rysunku ,wchodzisz do sali ustawiona jakas tam martwa natura wybierasz sobie jakis motyw i rysujesz , format 100x70 bialy brystol czas 4h ,drugi dzien wygladal podobnie tylko ze egzamin z malarstwa sztalugowego czyli to samo praktyka ,3 dzien to niestety egzamin ustny z historii sztuki ale tak naprawde 2 pierwsze dni przewazaly nad tym kto sie dostanie a kto nie , wiecej pogaduch bylo na temat czym sie interesujesz co czytasz ,szkola plakatu itp ,takze nie bylo tak strasznie jakby moglo sie wydawac ,ja wolalbym dzienne studia wiadomo ale niestety pracuje i mi to odpada ,jestem na 3 roku w tej chwili i nie bylo tak zle ,generalnie jesli olowek i malarstwo masz w miare jakos tam opanowane to wal jak w dym ,pozdrawiam |
|
|
|
 |
ciechan
|
Wysłany: 2010-01-20, 19:58
|
|
|
tak przy okazji jeszcze malunek naszego smiesznego przyjaciela ktory machnalem hmm jakis czas temu , na fotce bez klaru z warsztatu
epoka_bc.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 17 raz(y) 53,76 KB |
|
|
|
|
 |
malchov

|
Wysłany: 2010-01-20, 20:28
|
|
|
| Studiowanie kierunków artystycznych zaocznie to NIEPOROZUMIENIE. Szkoda czasu i forsy. Zwłaszcza w Zielonej Górze. |
_________________ www.fotolog.com/honda_attack |
|
|
|
 |
ciechan
|
Wysłany: 2010-01-20, 20:53
|
|
|
Zgodze sie z Toba ,ze na dziennym jest tego wiecej ,w zielonej gorze na zaocznym jest duzo pracy indywidualnej ale nikt Cie nie bedzie wyganial jak na zajecia przyjezdac bedziesz w tygodniu ,tez uraczysz korekty prowadzacego itp . , forsy nie szkoda bo pozniej jednak jakis tam tytul i slad po kireunku zostanie , napewno nie porownamy tego do ASP w poznaniu ,ale w poznainiu zaocznej grafiki nie ma ,jest tylko dzienna i wieczorowa , takze i tak sie ciesze ze moge uczestniczyc w zajeciach w Zielonej Gorze , bo jednak wielu wykladowcow jest z Poznania ,to by bylo na tyle |
|
|
|
 |
badshaman
|
Wysłany: 2010-04-15, 23:26 Tattoo
|
|
|
Jak juz mowilem w temacie <przywitaj sie >pare tattoo moich a niedlugo wrzuce rysunki. pozdr.
DSC00079.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 102,25 KB |
CIMG1414.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 4 raz(y) 85,51 KB |
CIMG1405.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 69,32 KB |
CIMG1383.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 4 raz(y) 85,28 KB |
CIMG1401.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 4 raz(y) 131,13 KB |
|
|
|
|
 |
badshaman
|
Wysłany: 2010-04-15, 23:30
|
|
|
moze jeszcze to......
Image0043.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 5 raz(y) 90,31 KB |
DSC00109.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 135,84 KB |
DSC00110.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2 raz(y) 117,24 KB |
|
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2010-04-16, 08:07
|
|
|
Jak na początki to nawet niezłe dziarki... taka rada ode mnie... bo widzę, że chyba myślisz poważnie o tatuowaniu... zainwestuj w konkretne farby... dobre krycie to mniej kłucia i lepszy efekt po zagojeniu... a to na pewno się zwróci |
 |
|
|
|
 |
badshaman
|
Wysłany: 2010-04-16, 08:35
|
|
|
Dzieki Lobo.
Prawda mysle ze to calkiem fajne zajecie, chce tez sprobowac z aerografem.
Farby do tatuowania uzywam Intenzy i makkuro sumi czarne, wydaje mi sie ze to farby z gornej polki, zreszta caly sprzet zakupilem w cber tattoo factory z krk i dosyc sporo kosztowal. W kazdym badz razie nie bardzo widze sens zamawiania sprzetu na allegro typu noname. Moim zdaniem warto inwestowac w dobry sprzecik,oczwiscie jeli finanse pozwalaja. Lepiej poczekac i kupic konkret niz zalowac i sie meczyc.
Dlatego mam pytanko dotyczace aerografow. Przegladalem wiele stronek wlacznie z Airbrushlab i mam pytania
1 czy sklep aerografia.com.pl/sklep jest warty polecenia.
2 mam na oku dwa aero H&s evolution silverline fpc two in one, oraz iwata HP=BCS do wiekszych powierzchni. Czy to good choice? Mam zamiar sprobowac malowac troche starych masek , jakies podobrazia czy kartony na poczatek.
3 czy farby createx albo auto air nadadza sie czy fakt lepiej zamowic zza granicy i kupic goldeny?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
badshaman
|
Wysłany: 2010-04-16, 08:58
|
|
|
aha i jeszcze jedno wszystkie tatuaze tu zamieszczone sa po pierwszej sesji bez poprawek. Wiadomo ze poczatki sa trudne i musze je poprawiac i wypelniac na kolejnych sesjach. Pewnie to kwestia techniki wprawy i doswiadczenia a ta nabywa sie trenujac cwiczac i robiac to do zmordowania i dobrze. Dobrze ze tego nie da sie kupic za kase.......... bo znam takich co by chcieli, thanks good ze nie moga kaleczyc ludzi.
W kazdym badz razie nie odrazu Krakow zbudowano ehhe, praca praca i jeszcze raz praca to jest to, a jak jest progres to cieszy jak cholera.
Robic co sie lubi i sprawia satysfakcje bezcenne.
Wiem cos o tym, tez zylem w polsce przez 25 lat i wiem co to tyranie po 12-15 godz na budowie za psie pieniadze i nie bardzo wiedziec co do garnka wlozyc.
Wiec teraz szczegolnie to doceniam i ciesze sie tym jak 5 latek z roweru hehehe.
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2010-04-16, 09:47
|
|
|
Więc tak... ja robiłem zakupy w aerografy.com i Przemka można spokojnie polecić, jeden z moich aerografów to silverline i jestem bardzo zadowolony... świetne wykonanie, miękki spust, fajnie leży w ręce, co do iwaty nie wypowiem się - nie posiadam jej... ja używam createxów i nie narzekam....niedługo będę miał wicked colors - podobno są świetne - spostrzeżeniami podzielę się na pewno...
Co do poprawek... najlepiej jak ich w ogóle nie ma. Możliwe, że masz źle ustawioną maszynę i za głęboko lub za płytko kłujesz... kiedy pracowałem w studio poprawki zdarzały się dosłownie jedna na 200 dziarek... a czasem jest tak, że koleś ma taką skórę, że za cholerę nie kryje... czasem ludzie są na lekach, które rozrzedzają krew... i wszystko płynie... wieczne wyzwanie w ogóle szkoda ze nie znaliśmy się wcześniej, bo mój sprzęt leży w szafie i się kurzy... a jest pełen komplet od Żurawskiego z Gdyni, także porządny sprzęcik... za kobel z haczykiem chciałem go sprzedać jakiś czas temu... jakbyś chciał powiększyć swoją stajnie maszyn to wal na PW |
 |
|
|
|
 |
badshaman
|
Wysłany: 2010-05-08, 13:57
|
|
|
Jak mówiłem wrzuce pare rysunków.
Za tydzień bede w PL i bede miał sprzecik do aero.........zobaczymy jak to sie je.
Naprawde zamieszczane na tym forum prace aero sa niesamowite, godne podziwu.
Mam nadzieje ze starczy mi zaparcia do nauki technik aero.
W każdym razie bede probował.
Dobrze że jest to forum bo poczatkujacemu jest bardzo ciezko a tu na forum jest cala masa wskazowek, porad i instrukcji, a jak nie ma to warto zapytac.
pozdrawiam
DSC00134.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2 raz(y) 47,4 KB |
DSC00135.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2 raz(y) 33,97 KB |
DSC00136.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2 raz(y) 47,88 KB |
DSC00132.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 62,03 KB |
DSC00128.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 69,23 KB |
|
|
|
|
 |
badshaman
|
Wysłany: 2010-05-08, 13:59
|
|
|
i jeszcze te....
DSC00126.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2 raz(y) 80,6 KB |
DSC00127.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 55,71 KB |
DSC00133.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2 raz(y) 51,99 KB |
|
|
|
|
 |
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|