Autor |
Wiadomo¶æ |
|
noobio
|
Wys³any: 2013-03-30, 19:47 [Fiat Punto mk1] korozja nadkola - proszê o rady
|
0
|
|
|
|
witam,
wiêc i ja zaczynam walkê z rud± na lewym nadkolu. Po dok³adniejszym umyciu auta ukaza³ siê ten oto obraz zniszczeñ
Ogólnie sytuacja wygl±da tak, jak na tych ni¿ej zamieszczonych, do¶æ kiepskiej jako¶ci fotkach (ale mo¿e co¶ tam widaæ ) Jak widaæ, czê¶ciowo zosta³o to pomalowane lakierem do paznokci byle jak w ¶rodku zimy, a teraz w zwi±zku z rozpoczêciem wiosny chcia³bym siê za to wzi±æ porz±dnie za oko³o 2 tyg. Jak opukiwa³em blachê na nadkolu to jest zdrowa, nie ma tak, ¿e wybijam dziury na wylot palcem, no ale jak widaæ trochê ju¿ jest zajête.
Proszê o rady, co mogê z tym zrobiæ "domowymi" sposobami bez udzia³u lakiernika
w linku poni¿ej wcze¶niej wspomniane zdjêcia
http://pokazywarka.pl/17mlib/
p.s na niektórych zdjêciach po lewej stronie widaæ takie jakby b±ble, nie wiem sk±d siê to wziê³o czy to przez aparat, ale w rzeczywisto¶ci nic takiego tam nie ma to proszê nie zwracaæ uwagi na to
pozdrawiam |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2013-03-30, 20:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
w³osy murzyna na wiertarkê i czy¶ciæ do ¿ywego ile si³, jak co¶ zostanie to poprawiæ kamieniem na wiertarkê. Odt³u¶ciæ daæ podk³ad epoksydowy, a pó¼niej jak±¶ zapraweczkê w kolor |
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2013-03-31, 09:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
Z tym czyszczeniem to tez jest roznie. Ja bym poprostu wycinal i wspawal now± reperaturke chyba ze masz to na jakims malym odcinku to mozna podszyscic. |
|
|
|
|
noobio
|
Wys³any: 2013-04-01, 10:57
|
0
|
|
|