Wys³any: 2013-03-31, 22:36 Szpachla do plastiku gryzie siê z podk³adem roberlo m1
0
Panowie mam problem wyszpachlowa³em zderzak pierwsza warstwa szpachl± do plastiku z TRotona druga warstwa uniwersalna bo brak³o mi tej do plastiku i
problem wygl±da tak ,¿e w miejscu gdzie jest przej¶cie z szpachla do platiku podk³ad siê z ni± zgryz powsta³ tak pomarszczony lakier
kilka dni temu stoswowa³em ten sam podk³ad na szpachlê z Novola do plastiku i wszystko elegancko siad³o
Podk³±d to Akrylówka Roberlo M1
Szpachla do plastiku Troton
Szpachla uniwersalna Trooton
By³o delikatnie podk³ad natrysn±æ-cieniutk± warstwê i poczekaæ.
Ja stosujê czêsto wodorozcieñczalny jednosk³anikowy podk³ad z PALINALA który jest ¶wietnym izolatorem w temacie plastików i elementów niewiadomo czym lakierowanych.
No teraz to ju¿ jest po zawodach .Zastanawia mnie jedna rzecz bo wczoraj zdrapa³em miejsca w którym wyszed³ zmarszczony lakier roztar³em papierem na mokro za aplikowa³em jeszce raz podk³ad i te¿ siê pomarszczy³ podk³±d w miejscu przej¶cia szpachli tyle tylko ¿e ten pomarszczony lakier jest utwardzony.
Jak my¶licie wzi±æ przematowiæ na mokro jeszzce raz ?prysn±c podk³±dem ¿ebym mia³ to równe ,I mogê po³o¿yæ bazê jak miejsce w miare ³adnie siê u³o¿y ?Czy lepiej to wzi±c na sucho rozetrzeæ i szpachl± uniwerslan± przeci±gn±æ i podk³adzik ?
Wez to przejedz papierm 320 albo 400 na sucho podszpachluj jak trzeba bedzie daj podklad epoksydowy i dalej baza klar... chyba ze chcesz jeszcze akrylowy na epoksyd dac to tez mozesz. skoro to jest platik to nie zapomnij dodac do wyrobow akrylowych uelastycznicza albo elastyfikatora.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum