Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mat_1
Wys³any: 2013-03-31, 22:36   Szpachla do plastiku gryzie siê z podk³adem roberlo m1
0
UP DOWN

Panowie mam problem wyszpachlowa³em zderzak pierwsza warstwa szpachl± do plastiku z TRotona druga warstwa uniwersalna bo brak³o mi tej do plastiku i
problem wygl±da tak ,¿e w miejscu gdzie jest przej¶cie z szpachla do platiku podk³ad siê z ni± zgryz powsta³ tak pomarszczony lakier
kilka dni temu stoswowa³em ten sam podk³ad na szpachlê z Novola do plastiku i wszystko elegancko siad³o

Podk³±d to Akrylówka Roberlo M1
Szpachla do plastiku Troton
Szpachla uniwersalna Trooton

artex.folwark 
Wys³any: 2013-03-31, 23:10   
0
UP DOWN
Q-SERVICE

Sk±d: pomorskie
By³o delikatnie podk³ad natrysn±æ-cieniutk± warstwê i poczekaæ.
Ja stosujê czêsto wodorozcieñczalny jednosk³anikowy podk³ad z PALINALA który jest ¶wietnym izolatorem w temacie plastików i elementów niewiadomo czym lakierowanych.

mat_1
Wys³any: 2013-03-31, 23:28   
0
UP DOWN

No teraz to ju¿ jest po zawodach .Zastanawia mnie jedna rzecz bo wczoraj zdrapa³em miejsca w którym wyszed³ zmarszczony lakier roztar³em papierem na mokro za aplikowa³em jeszce raz podk³ad i te¿ siê pomarszczy³ podk³±d w miejscu przej¶cia szpachli tyle tylko ¿e ten pomarszczony lakier jest utwardzony.
Jak my¶licie wzi±æ przematowiæ na mokro jeszzce raz ?prysn±c podk³±dem ¿ebym mia³ to równe ,I mogê po³o¿yæ bazê jak miejsce w miare ³adnie siê u³o¿y ?Czy lepiej to wzi±c na sucho rozetrzeæ i szpachl± uniwerslan± przeci±gn±æ i podk³adzik ?

MichuMachu
Wys³any: 2013-04-01, 08:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
Wez to przejedz papierm 320 albo 400 na sucho podszpachluj jak trzeba bedzie daj podklad epoksydowy i dalej baza klar... chyba ze chcesz jeszcze akrylowy na epoksyd dac to tez mozesz. skoro to jest platik to nie zapomnij dodac do wyrobow akrylowych uelastycznicza albo elastyfikatora.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: