Mam kilka pytañ na które nie mogê uzyskaæ jasnej odpowiedzi. Mam nadzieje ¿e kto¶ mi to pomo¿e. Zacznê od tego ¿e robiê zazwyczaj metod± blacha->pok³ad reaktywny->podk³ad akrylowy->szpachla->podk³ad akrylowy->baza->klar
1. Gdy mam rdze np na rancie drzwi to j± usuwam k±tówk±. Czêsto jednak zostaj± ma³e dziurki oko³o 0.3mm a tam minimalna ilo¶æ rdzy. Czy na to k³a¶æ podk³ad reaktywny, czy u¿yæ ¶rodka jak APP R-stop i na niego podk³ad akrylowy?
2. Czy przed po³o¿eniem bazy mo¿na podk³ad akrylowy trzeæ na mokro? Czy nie bêdzie pi³ wody która potem np dojdzie do szpachli?
3. Gdy mam uzupe³nione ubytki szpachl± i j± przecieram czêsto doszlifuje siê do go³ej blachy. Zdarza siê ¿e trzeba jeszcze do³o¿yæ szpachli co wtedy? K³a¶æ szpachel na kawa³ek przetarty czy izolowaæ?
4. Je¿eli mam ju¿ przetart± ³adnie szpachle(gotowa na podk³ad) i dooko³a przetar³em siê do blachy to co wtedy? Daæ podk³ad reaktywny + akrylowy? Czy gdy blacha jest idealnie zdrowa sam akrylowy?
5. Czy na podk³ad epoksydowy mo¿na k³a¶æ baze?
Liczê na odpowied¼ gdy¿ staram siê robiæ wszystko jak najdok³adniej. Nie chce ¿eby pó¼niej pojawi³a siê rdza b±d¼ inne komplikacje.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum