Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Busiek
Wys³any: 2013-04-28, 12:24   Malowanie ze zmian± koloru, ale ...
0
UP DOWN

Witam

Mam teraz na warsztacie Opla Vectre Narzeczonej.

Pacjent ma wiadome na tylnych rantach rdzawki i pare purchli nic strasznego.

Problem pojawi³ mi siê dopiero przy doborze koloru i sposobie jego pomalowania poniewa¿

narzeczona wybra³a sobie kolor:

Kolor Mega przyci±ga wzrok w promieniach ¶wiat³a mieni siê na pomarañcz za spraw± xyralicu oraz bardzo du¿ej ilo¶ci per³y.

Lecz cena tego lakieru w mieszalni (w³a¶ciciel poda³ sk³adniki) jest astronomiczna i równa siê warto¶ci samochodu.

Tutaj moje pytanie. "Klientka" chcia³a by ¿eby kolor by³ mega ciemny krwisty czerwony mieni±cy siê w Ciemniejszy wrêcz bordo.

Jak my¶licie jak najlepiej zrobiæ domieszaæ taki kolor ?

Mieli¶my kilka wizji jedna z nich to:

Czerwony kolor z Palety BMW M5 i do tego Bordowy brokat celem uzyskania efektu mieniania siê.

s³ysza³em te¿ o malowaniu na srebrno ziarnem potem nak³adanie czerwonej per³y? (poprawcie Mnie je¶li siê mylê)

Jak my¶licie bêdzie to mia³o rêce i nogi ? Czy mo¿ê jaki¶ inny ciekawy kolor z domieszk± czego¶. aktualnie Vectra jest Bordowa.

W jakiej technice k³a¶æ brokat siê orientuje.

Mo¿e jakie¶ inne koncepcje na ciekawy efekt czerwonego koloru? Powiem szczerze szukam ju¿ d³u¿szy czas tego i nic w rozs±dnych pieni±dzach nie przychodzi mi do g³owy.

Z Góry dziêkujê za wszelk± udzielon± mi pomoc i je¶li to z³y dzia³ na takie porady Prosi³ bym o przeniesienie przez Moderatora.

Pozdrawiam

YAMAHER
Wys³any: 2013-04-28, 22:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
busiek --> zobacz moze jaki kolor uzywa mitsubishi w tym nowym suvie :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: