Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
lepzti
Wys³any: 2013-05-23, 13:42   Kilka pytañ odno¶nie malowania ram rowerowych.
0
UP DOWN

Witam. Mam zamiar podj±æ próby malowania ram rowerowych, a w zasadzie ju¿ podj±³em ale efekty s³abe, poni¿ej kilka pytañ, z góry dziêkuje za odpowied¼:

Standardowo jaki pistolet wybraæ, kompresor to standardowy chiñczyk zbiornik 50l moc 2,5 kw s³u¿y³ do prac przydomowych. Z tego co widzia³em w sieci do ram rowerowych wszyscy u¿ywaj± takich mini gunów, bud¿et jakim dysponuje to 200-250 z³. Mam w domu 3 stare pistolety produkcji chiñskiej, próby ju¿ by³y na ramach, ale jako¶ s³abo to wychodzi, pistolety poczy¶ci³em nitro, natomiast "psikaj±" jak chc± raz wiêcej raz mniej, najpierw powietrze pó¼niej lakier itp.

Czy do podk³adu, bazy i klaru mo¿na u¿ywaæ tego samego pistoletu?
Je¶li nie to czy ewentualnie do podk³adu mo¿na u¿yæ gorszego pistoletu, którego¶ ze starych?

Mam jeszcze pytanie co do malowania od szablonów ró¿nych napisów i wzorów, aktualnie próbowa³em z wyciêciem na ploterze napisów, i od tego malowa³em, natomiast nie bardzo wiem kiedy maskowanie zdj±æ, najpierw próbowa³em zdj±æ od razu, ale farba siê jeszcze klei³a i ci±gne³a i na oko³o napisów pozostawa³y takie kreski od farby która siê ci±gnê³a i wkoñcu pêka³a i opda³a na ramê, pó¼niej odczeka³em oko³o 6h i wtedy farba by³a ju¿ mocno zastygniêta i niektóre napisy zesz³y razem z maskowaniem.

No i chyba ju¿ ostatnie pytanie, na odciêciu kolorów pomiedzy napisami zostaje ró¿nica nazwijmy to poziomów, miedzy kolorami, próbowa³em k³a¶æ klar natomiast najpierw chyba za wcze¶niej od po³o¿enia bazy bo farba siê rozla³a i napisy straci³y ostro¶æ krawêdzi, w zasadzie bardzo mocno pop³ynê³y, no i nie wiem jak i kiedy k³a¶æ klar, czy odczekac a¿ mocno zastygnie i na to klar, ale czy wtedy bêdzie siê dobrze trzyma³.

Z góry dzikuje za wszelk± pomoc

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: