Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
fictionOne
Wys³any: 2013-05-26, 14:09   Podk³ad reaktywny a guma uszczelniaj±ca
0
UP DOWN

Witam jestem w trakcie konserwowania podwozia w swoim samochodzie. Do konserwacji u¿ywam podk³adu reaktywnego novola oraz na to podk³ad akrylowy nastêpnie baranek. Mój problem polega na tym, ¿e nie wiem czy mogê zamalowaæ podk³adem reaktywnym gumê która jest na niektórych ³±czeniach ( w karcie technologicznej produktu pisze ¿e reaktywny mo¿na stosowaæ na go³y metal). Do usuniêcia rdzy konieczne jest usuniêcie w tej gumy niektórych miejscach natomiast nie wiem czy do konserwacji mam usun±æ ca³± gumê nawet t± z pod której nie prze¶wituje rdza? czy po pomalowaniu muszê nanie¶æ now± gumê w te miejsca bo mo¿e wystarczy tylko podk³ad i baranek. Jak wy to robicie malujecie reaktywnym na gumê?

20130526_142831.jpg
Plik ¶ci±gniêto 67 raz(y) 1.48 MB

20130526_142857.jpg
Plik ¶ci±gniêto 104 raz(y) 1.58 MB

motyka 
Wys³any: 2013-05-26, 16:52   
0
UP DOWN
szukam przyuczenia

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Gowarczów
A wiec tak moim zdaniem to powinienes ta gume a raczej konserwancje usunac do golej blachy bo pod nie tez jest rdza zapewne ;) jestem na tym samym etapie i tak robie pozniej gdzie sa wzery czyli rdza ktorej usunac jej nie moge bo wjadla sie to czyszcze ja ile moge klade w tym miejscy reaktywny na to akryl a gdzie jest czysta blacha epox na to juz klade na laczeniech gdzie wlasnie jest ta twoja guma klade z tubki w pistolecie do sylikonu mase uszczelniajaca z firmy app a na to idzie oczywiscie w zaleznosci czy to miejsce widoczne bo jak nie to klade w obszarze laczen i dalej seal 10 z app to masaa uszczelniajaca na pedzel a na to juz baranek i podklad lakier i klar xP sorki moze ten opis byc dla ciebie ciezki ale mysle ze dasz rade odczytac

fictionOne
Wys³any: 2013-05-26, 17:12   
0
UP DOWN

Witam wielkie dziêki za odpowied¼ zrobiê dok³adnie tak jak radzisz usunê to do blachy :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: