Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mordeth
Wys³any: 2013-06-16, 13:37   Lakierowanie b³otnika
0
UP DOWN

witam, od razu zaznaczam, ¿e nie chce nie wiadomo jakiego efektu, wa¿ne, ¿eby jako tako wygl±da³o no i lakier nie odpada³. Otó¿ chcia³em pomalowaæ b³otnik samochodu. jednak lakiernik za¶piewa³ duuu¿o, a nawet znajomy powiedzia³, ¿e chce minimum 100 z³ ;/ Troche to du¿o, gdybym wiedzia³, dobra³bym b³otnik pod kolor, bo teraz gdybym wyda³ tak± kase na pomalowanie, to wynios³oby wiêcej ni¿ za nowy, a ten jest u¿ywany.
Sprawa wygl±da tak: B³otnik jest ju¿ pomalowany, tyle ¿e w inny kolor. Jak go zmatowiæ, za pomoc± jakiego papieru? czy denaturat moge u¿yæ zamiast odt³uszczacza? Czy musze ¶cieraæ do go³ej blachy i dawaæ podk³ad, czy lekko zmatowiæ wystarczy? Bêde malowa³ ze spraya, nie czepiaæ sie tego, to ma byæ tanio zrobione, nie mam du¿ego funduszu... Z góry dziêki za odp. Pozdrawiam

juny 
Wys³any: 2013-06-16, 14:36   
-1
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
Tanio i dobrze nie trzyma siê kupy....

Chemia wyniesie ciê spokojnie z 50z³ -tanim sposobem, bez doswiadczenia- nie widze tego w dobrym ¶wietle.
Daj znajomemu 100z³ i miej spokój

diablo74 
Wys³any: 2013-06-16, 15:02   
-1
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
mordeth napisa³/a:
¿e nie chce nie wiadomo jakiego efektu

to zostaw tak jak jest

mordeth napisa³/a:
znajomy powiedzia³, ¿e chce minimum 100 z³ ;/ Troche to du¿o

jak za darmo, nie wiem co chcesz my¶lisz ¿e spreyem za 5 z³ za³atwisz sprawê :sciana:

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-06-16, 15:55   
-1
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
mordeth napisa³/a:
nawet znajomy powiedzia³, ¿e chce minimum 100 z³ ;/ Troche to du¿o, gdybym wiedzia³, dobra³bym b³otnik pod kolor,

Masz ca³kowit± racjê ;) Twój znajomy to "prawdziwy zdzierca".... ;)
100z³ za element....... szkoda s³ów.... :tak:
Przyjedz do mnie ;) pomalujê Ci ten b³otnik ¦nie¿k± za .... 50z³ :tak: i to prawdziwym wa³kiem :tak:
Wa³ek to taka tradycyjna sprawdzona technologia nanoszenia farby na element... ;) :spoko:

diablo74 napisa³/a:
my¶lisz ¿e spreyem za 5 z³ za³atwisz sprawê

Bardzo dobry pomys³ i jak ...tani.... ;)
Nic tylko kupiæ i malowaæ... :spoko:
Malowanko po tanio¶ci... ;) spray albo wa³ek ... i po k³opocie... ;) :spoko:

mordeth
Wys³any: 2013-06-16, 16:27   
-1
UP DOWN

cenzura ale zabawni jeste¶cie. Lakier nabity w sprayu to jest, widze ¿e tutaj pomocy nie znajde, wszyscy lakiernicy profesjonali¶ci, czego ja tu szukam...

pozdrawiam serdecznie elite i znawców....

maciej214 
Wys³any: 2013-06-16, 16:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: KNS
Kolego, czego ty siê spodziewasz po lakierowaniu sprayem za parê z³otych? Znajomy siê nad tob± zlitowa³ i Ci powiedzia³ 100 z³otych co jest robot± praktycznie za darmo, je¶li s± na nim jakie¶ ma³e uszkodzenia to jeszcze lepiej, a ty jeszcze chcesz taniej? Lakieruj, tylko potem pochwal siê efektami na tym forum, ocenimy efekty :spoko:

mordeth
Wys³any: 2013-06-16, 16:45   
-1
UP DOWN

to nie jest jaka¶ farba tylko lakier dobrany specjalnie i nabity w spray. to, ¿e wy jeste¶cie mistrzami pistoletu nie znaczy, ¿e ja mam byæ... niby sie znacie, a zamiast odpowiedzieæ na zadane pytania robicie polewke z tego spraya... to nie jest postawa profesjonalisty, rozumiem ponabijaæ sie ok, ale to jest zwyk³y spam, bo chyba to forum i ten dzia³ s± po co¶, czy sie myle? nabijaæ posty mo¿ecie w innych dzia³ach... i widze, ¿e co niektórzy maj± chyba jaki¶ problem, co drugie s³owo emotka, no mo¿na sie z takiego czego¶ ¶miaæ dopiero...

juny 
Wys³any: 2013-06-16, 17:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
Powtarzam siê, ale:
Na twoim miejscu odda³ bym to znajomemu.

mordeth
Wys³any: 2013-06-16, 17:14   
-1
UP DOWN

to i ja sie powtórze: musze to zrobiæ sam...
gdybym chcia³ oddaæ znajomemu nie zak³ada³bym tematu...
nie mam kasy na lakiernika, nie musi byæ to idealnie, tak¿e pytam jeszcze raz: jakie papiery ¶cierne bêd± mi potrzebne, czym zast±piæ odt³uszczacz (je¶li sie nie da, to ile kosztuje?)

Prosze czytaæ ze zrozumieniem!

Matix 
Wys³any: 2013-06-16, 17:25   
0
UP DOWN

Sk±d: Rybnik
Bo¿e widzisz a nie grzmisz.... :sciana:
-papiery ¶cierne 10-15z³
-szpachlówka 10z³
-lakier w spryeju 20z³
-dziadowki lakiej bezbarwny w spreyu 20z³
-wk**wienie po zobaczeniu tej lipy jaka wysz³a bezcenne..... :rotfl:

Pos³uchaj rady profesjonalistów bo du¿o osób co ci dobrze radz± maj± lakierowanie w ma³ym palcu i jak kto¶ by mi zaproponowa³ ¿e polakierowa³ by mi za 100z³ b³otnik nie maj± praktycznie przy temu zysku to jeszcze po dupie bym go ca³owa³... :roll:

mordeth
Wys³any: 2013-06-16, 19:05   
-1
UP DOWN

Matix napisa³/a:
Bo¿e widzisz a nie grzmisz.... :sciana:

Dobra, bo zaczyna mnie przerastaæ sytuacja na tym forum...

1. Mam ju¿ Lakier i to nie za 20 z³ kolego...
2. Pytam JAKIE papiery ¶cierne a nie za ile...
3. Je¶li chodzi o cene, to móg³by¶ podaæ cene odt³uszczacza...

Tak¿e mistrzowie sprê¿arek, teraz sie mo¿ecie wykazaæ...

BTW: nie obchodzi mnie co robisz znajomym, gdzie ich ca³ujesz. Wychodze z za³o¿enia, ¿e je¶li on to mo¿e pomalowaæ, to ja te¿... Przecie¿ on tymi samymi materia³ami zrobi co ja, wiêc najwy¿ej gorsze wykonanie bêdzie... Tak jak napisa³em - nie zale¿y mi specjalnie na tym. Widze, ¿e chyba wiêkszo¶æ ludzi z tego forum ma problem ze zrozumieniem tego, co kto¶ pisze. Nie obchodzi mnie ile polakierowali¶cie ju¿ elementów, jacy jeste¶cie w tym dobrzy. Przeczytajcie jeszcze raz na spokojnie pierwszy post, nie tylko powierzchownie, wy³apuj±c s³owo "sprej" (przy okazji wmawiaj±c, ¿e to najgorsze badziewie jakie jest), zada³em tam kilka pytañ, nikt z przedmówców nie by³ w stanie na nie odpowiedzieæ... Wy nazywacie sie profesjonalistami? Nabijacie tylko posty. Postuluje wiêc o zamkniêcie tego dzia³u, bo nikt tutaj nie potrafi pomóc. Napisa³em jasno:

Cytat:
B³otnik jest ju¿ pomalowany, tyle ¿e w inny kolor. Jak go zmatowiæ, za pomoc± jakiego papieru? czy denaturat moge u¿yæ zamiast odt³uszczacza? Czy musze ¶cieraæ do go³ej blachy i dawaæ podk³ad, czy lekko zmatowiæ wystarczy? Bêde malowa³ ze spraya, nie czepiaæ sie tego, to ma byæ tanio zrobione, nie mam du¿ego funduszu...

Tak trudno to uszanowaæ? Macie problemy w ¿yciu codziennym, ¿e sie tak uczepili¶cie spreja? Mo¿e chcecie udowodniæ, jak to doskonale znacie sie na temacie lakierowania? wiêc napisze jeszcze raz, mam to w dupie, chce tylko uzyskaæ prost± odpowied¼... Zaczynam ¿a³owaæ, ¿e sie tu zarejestrowa³em...

maciej214 
Wys³any: 2013-06-16, 19:42   
0
UP DOWN

Sk±d: KNS
mordeth napisa³/a:
Wy nazywacie sie profesjonalistami? Nabijacie tylko posty.

Ty nazywasz siebie kim¶ kto chce znaæ odpowied¼ na takie pytania? Na forum jest funkcja szukaj.

jacenty 741
Wys³any: 2013-06-16, 19:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
mordeth napisa³/a:
Postuluje wiêc o zamkniêcie tego dzia³u, bo nikt tutaj nie potrafi pomóc
Masz ju¿ ca³e 5 postów,wiêc masz prawo sam zamkn±æ ten dzia³.Pytasz o radê tych,których traktujesz jako zdzierców i wyzyskiwaczy biednego ludu pracuj±cego,bo chc± zarobiæ na ¿ycie.A je¶li 100 z³ za polakierowanie b³otnika to dla Ciebie za du¿o,to mo¿e id¼ do pracy za 30 z³ dniówki,i spróbuj za to jako¶ ¿yæ.Dlaczego za 30?Bo ka¿dy chce zarobiæ chocia¿ 100 dziennie,a polakierowanie b³otnika kosztuje 300 z³.Wiêc skoro lakiernikowi ma wystarczyæ 100 za element,to tobie powinno wystarczyæ 30 za dzieñ.
I nie sad¼ siê tak,jeste¶ jak py³ek z dmuchawca na wietrze,to forum Ciebie ani setki Tobie podobnych nie bêdzie op³akiwaæ.

mordeth
Wys³any: 2013-06-16, 19:54   
-1
UP DOWN

hahahh, u¶mia³em sie. no spoko, widze ¿e sie dobrze znacie, na szczê¶cie s± ludzie, którzy potrafi± pomóc. Temat do zamkniêcia a wszystkim piesk± co poszczekali NIEdziêkuje.
BTW: nikogo nie nazwa³em ¼dzierc±, du¿o sobie dopowiadacie, za du¿o wieczorynek chyba za sob±...

py³ek z dmuchawca - te¿ ciekawe.... ^^

Matix 
Wys³any: 2013-06-16, 20:27   
+1
UP DOWN

Sory za wulgaryzmy ale to najlepiej opisuje zaistnia³± sytuacje..... :blee:

mordeth napisa³/a:
kolego...

W jednej piaskownicy to my¶my siê nie bawili ¿eby¶ mówi³ do mnie kolego....

mordeth
Wys³any: 2013-06-16, 20:44   
-1
UP DOWN

mo¿e dla Ciebie tak wygl±d sytucaja... to ja ci co¶ powiem Chuj Ci w dupe frajerze...

Matix 
Wys³any: 2013-06-16, 20:47   
0
UP DOWN

mordeth napisa³/a:
sytucaja... .

Zamiast w spraya to w s³ownik zainwestuj

noxes
Wys³any: 2013-06-16, 21:18   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Bierzesz matujesz to na mokro p800,odt³uszczasz nak³adasz podk³ad akrylowy- matujesz go na mokro p1000 ma byæ g³adkie jak d*** niemowlaka, odt³uszczasz, nak³adasz bazê i jak bata zmatowieje k³adziesz klar na lustro. Czekasz a¿ wyschnie i mówisz ja pier*** :spoko:
Sorry ale sprayem to mo¿na zrobiæ delikatn± zaprawkê i to te¿ nie do koñca, a nie polakierowaæ b³otnik.
Panowie to nie nasz cyrk i nie nasze ma³py. Autorze pochwal siê proszê wykonan± prac± ;)

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-06-16, 21:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
mordeth napisa³/a:
ja ci co¶ powiem Chuj Ci w dupe frajerze...

I taka "odpowiedz" ¶wiadczy o poziomie "autora tematu" i tej jego "naprawy"...... ;) ^^

mareq
Wys³any: 2013-06-17, 11:29   
+1
UP DOWN

Cz³owiek wam wyra¼nie pisze, ¿e chce siê uczyæ na w³asnych b³êdach a wy siê upieracie przy swoim.

Jak znam ¿ycie to tym jednym sprayem nie oblecisz b³otnika a jak kolor jest s³abo kryj±cy tooooo....
Jak w sprayu jest lakier jednosk³adnikowy to zapewne zejdzie ci po pierwszej wizycie na myjni.
Matowaniem siê nie przejmuj. Mo¿esz nawet mokr± szmatê zanurzyæ w piaskownicy i ni± powycieraæ. Lakier i tak nie bêdzie efektowny, bo bêdziesz mia³ w pigu³ê zacieków a próba polerowania skoñczy siê usuniêciem lakieru. Czy kiedykolwiek pomalowa³e¶ co¶ sprayem?

Wiele lat temu postanowi³em przemalowaæ sobie rower. Zamarzy³ mi siê kolor pomarañczowy. Malowa³em chyba z tydzieñ i zu¿y³em 5 puszek, bo zawsze co¶ by³o nie tak i ci±gle trzeba by³o gdzie¶ szlifn±æ albo domalowaæ. Kilka dni po pomalowaniu skrêci³em go w ca³o¶æ. Oczywi¶cie lakier zosta³ zniszczony pod ka¿d± ¶rub± i podk³adk±. Po pierwszym tygodniu u¿ytkowania by³o ju¿ tragicznie. Jaki¶ czas po tym jaki¶ troglodyta zajuma³ mi go z piwnicy. Mo¿e to i dobrze, bo pewnie próbowa³ bym go odmalowaæ.
Ju¿ lepiej malowaæ aerografem za 50z³ pod³±czonym do dêtki z traktora ale niestety ta inwestycja te¿ przekracza te magiczne 100z³.

W twojej sytuacji u¿y³ bym wa³ka albo pêdzla...

mordeth
Wys³any: 2013-06-17, 18:43   
0
UP DOWN

Matix napisa³/a:
mordeth napisa³/a:
sytucaja... .

Zamiast w spraya to w s³ownik zainwestuj

ehh, literówka sie zdarzy³a, ale Ty jak widze koniecznie chcesz mnie zgnoiæ... ¿a³osne.

DZIÊKI DLA KUMATYCH CO POMOGLI, POZDRAWIAM WAS

mordeth
Wys³any: 2013-06-17, 18:44   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
mordeth napisa³/a:
ja ci co¶ powiem Chuj Ci w dupe frajerze...

I taka "odpowiedz" ¶wiadczy o poziomie "autora tematu" i tej jego "naprawy"...... ;) ^^
|

Co tak ma³o emotikonek tym razem?

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: