Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
konkam10 
Wys³any: 2013-06-27, 21:09   Pro¶ba o pomoc
0
UP DOWN

Sk±d: Lublin
Witam. Mam pewien dylemat od no¶nie mojego autka. Samochód by³ od¶wie¿any przed sprzeda¿± bardzo nie umiejêtnie bo gdy s³oñce ¶wieci to widaæ perfidnie tu gdzie by³ strumieñ lakieru a gdzie rozprysk a po za tym baza odchodzi od podk³adu. W koñcu chce siê za to zabraæ i pomalowaæ go.

Plan mam taki. zetrzeæ bezbarwny, po³o¿yæ bazê na now± i na nowo lakier bezbarwny, ale nie chcê malowaæ dachu. wymy¶li³em ¿e bêdê malowa³ do okien. Samochód to accord z 98r. lakier to silver platinum.

Jaki podk³ad zastosowaæ i co my¶licie o tym bezbarwnym http://allegro.pl/lakier-...3342052068.html ?

Proszê o poprawê mojego planu i jak co¶ to wyprowadzenie mnie z b³êdu.

dsc02913kopiowanie.jpg
Plik ¶ci±gniêto 62 raz(y) 121.2 KB

juny 
Wys³any: 2013-06-27, 21:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
konkam10 napisa³/a:
Jaki podk³ad zastosowaæ i co my¶licie o tym bezbarwnym http://allegro.pl/lakier-...3342052068.html ?

:spoko: :spoko:

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-06-28, 22:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
konkam10 napisa³/a:

Plan mam taki. zetrzeæ bezbarwny, po³o¿yæ bazê na now± i na nowo lakier bezbarwny, ale nie chcê malowaæ dachu. wymy¶li³em ¿e bêdê malowa³ do okien. Samochód to accord z 98r. lakier to silver platinum.

Masz kolego bardzo dobry "plan" ;)
spokojnie sobie pomalujesz tego starego Accorda... :tak:
szczególnie je¶li to srebrna baza.... ;) :D
Tak¿e nie pozostaje mi nic innego jak tylko ¿yczyæ koledze ..... bardzo du¿o powodzenia i zapa³u do "pracy" ... :spoko:
I aby uzyskany "efekt" na aucie by³ dla kolegi satysfakcjonuj±cy ;) :tak: :spoko:
od tego ju¿ "posiadanego" ... :tak: :spoko:

kasat1
Wys³any: 2013-06-28, 22:48   
0
UP DOWN

Piszesz ¿e baza odchodzi od podk³adu a zedrzeæ chcesz tylko klar i na to po³o¿yæ now± bazê , jest du¿e ryzyko ze to po czasie bêdzie odchodziæ z t± star± baz±. Je¿eli faktycznie odchodzi baza to trzeba wszystko zdzieraæ ,musisz uwa¿aæ by nie porobiæ fal i ewentualnie wyrównaæ szpachlówk± natryskow±. Kupa roboty i jest potrzebne do¶æ du¿e do¶wiadczenie tym bardziej ¿e to du¿e auto i ta srebrna baza (mog± Ci siê smugi pojawiaæ).
Klar z Novola jak klar -mo¿e byæ.
Pamiêtaj aby¶ siê nie rzuci³ z motyk± na ksiê¿yc.
Powodzenia

konkam10 
Wys³any: 2013-06-29, 06:24   
0
UP DOWN

Sk±d: Lublin
Dziêkujê za pomoc. Na drzwiach mam kilka miejsc gdzie baza odesz³a nie wiem mo¿e od tego jak ludzie dbaj± o innych samochody na parkinach. (czyli otwieramy drzwi z ca³ej si³y i nic sobie z tego nie robimy ¿e inny pracowa³ na samochód ca³e ¿ycie )

A jaki podk³ad pod to bo chcê jeszcze pomalowaæ felgi w tym kolorze ?

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-06-29, 07:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
konkam10 napisa³/a:
jaki podk³ad pod to bo chcê jeszcze pomalowaæ felgi w tym kolorze ?

Podk³ad pod srebro to jasny szary :tak:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: