Szukaj FAQ Album



Autor Wiadomość
luki19951 
Wysłany: 2013-07-03, 21:10   wstawianie progów oraz wlew paliwa
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
mam male pytanie chciał bym zrobić progi a dokładnie je wyciąć i wstawić nowe od czego mam zacząć i jak je wstawić
oraz wlew paliwa jak wstawić ??
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-03, 21:13   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
Jaja sobie z nas tutaj robisz kolego...... ^^
W jednych tematach "grasz fachowca" i udzielasz "porad"..... ;)
a tutaj wyskakujesz ze swoimi pytankami..... ^^ ^^ ^^ ^^ ^^
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-03, 21:15   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
luki19951 napisał/a:
chciał bym zrobić progi a dokładnie je wyciąć i wstawić nowe od czego mam zacząć i jak je wstawić

normalnie wycinasz je i wstawiasz na to miejsce nowe.... ;) "mistrzu"..... :D
luki19951 napisał/a:
wlew paliwa jak wstawić ??

tak samo "mistrzu" jak te progi.... ;) ^^
 

pawel1108 
Wysłany: 2013-07-04, 05:20   
0
UP DOWN

Pomógł: 20 razy
Posty: 960
Skąd: Wrocław
luki19951 napisał/a:
chciał bym zrobić progi a dokładnie je wyciąć i wstawić nowe od czego mam zacząć i jak je wstawić
oraz wlew paliwa jak wstawić ??

Niczego nie wstawiaj, jak to napisałeś ,,zlej" podkładem, jak dasz grubo to nie będzie rdzy. ^^
_________________
www.lakiernik-wroclaw.eu
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-04, 06:31   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
pawel1108 napisał/a:
jak to napisałeś ,,zlej" podkładem, jak dasz grubo to nie będzie rdzy.

^^ ^^ ^^ ^^ ^^ :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:
"Przywal" na to może jeszcze grubo szpachlą a dziury pozatykaj gazetami .... ;) ^^
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-07-04, 07:35   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
A pianka montażowa to co pies/??? Nie zapomnij i piance montażowej kolego :D
 

diablo74 
Wysłany: 2013-07-04, 09:08   
0
UP DOWN

Pomógł: 7 razy
Posty: 600
rogal-master1 napisał/a:
Nie zapomnij i piance montażowej kolego

a przed pianką koniecznie masło orzechowe w celu izolacji i nadania przyczepności :D
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-04, 17:10   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
żarty sobie robicie a mi chodzi na prawdę ja to zrobić bo nigdy tego nie robiłem :P
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-04, 17:12   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
a dokładnie mi chodzi o to czy mi sie nie złamie jak wytnę progi : P jest to astra w kombi i czy ona ma jakieś wzmocnienia w progach :P
 

kadafi 
Wysłany: 2013-07-04, 17:17   
0
UP DOWN

Posty: 81
Skąd: Tarnowskie Góry
Przecież nie masz zamiaru wycinać progów aż po tunel środkowy - wtedy byłby problem.
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-04, 17:28   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
aha czyli mogę wycinać a styłu nad kola to mogę łączenia zrobić blacha na blachę czy do czoła muszę ją wstawić żeby nie było widać
 

hamir 
Wysłany: 2013-07-04, 17:53   
-1
UP DOWN

Pomógł: 4 razy
Posty: 754
Skąd: Astana
luki19951 napisał/a:
łączenia zrobić blacha na blachę
ale tak minimum 15 cm,żeby siedziało pewnie :!:
luki19951 napisał/a:
czy do czoła muszę ją wstawić żeby nie było widać
wstaw sobie,zostaniesz "Człowiekiem ze stali" :D
  
 

hamir 
Wysłany: 2013-07-04, 18:00   
0
UP DOWN

Pomógł: 4 razy
Posty: 754
Skąd: Astana
luki19951 napisał/a:
żarty sobie robicie a mi chodzi na prawdę
Za prawde powiadam CI;absolutnie,koledzy starają Ci sie pomóc jak mogą!
Pamietaj o zasadzie.."im grubiej,tym lepiej i nie bój sie wycinac,zawsze mozna dospawac" :x:
 

hamir 
Wysłany: 2013-07-04, 18:06   
0
UP DOWN

Pomógł: 4 razy
Posty: 754
Skąd: Astana
Robertlodz09 napisał/a:
dziury pozatykaj gazetami ..
polemizowałbym z Toba...lepsze sa stare ksiazki telefoniczne;ze względu na niską higroskopijność :cool:
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-04, 18:19   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
a jak będę wstawił wlew paliwa to lepiej wyjąć zbiornik paliwa ??
 

diablo74 
Wysłany: 2013-07-04, 18:23   
0
UP DOWN

Pomógł: 7 razy
Posty: 600
w astrze łatwo wyjąć sam wlew i go wyciągnąć dołem na drugą stronę samochodu ale jak uważasz wyjęcie zbiornika zminimalizuje możliwość pożaru bo jeszcze inne rzeczy mogą się zajarać
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-04, 19:00   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
aha dzięki to lepiej wyjmę
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-04, 19:27   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
hamir napisał/a:
Za prawde powiadam CI;absolutnie,koledzy starają Ci sie pomóc jak mogą!

Oczywiście jak tylko umiemy..... ^^
luki19951 napisał/a:
żarty sobie robicie

a Ty sobie nie robisz..... pisząc innym jak maja zrobić naprawę.... ?
Mistrzuniu pistoletu za 60zł ;) ^^
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-04, 19:29   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
luki19951 napisał/a:
aha dzięki to lepiej wyjmę

najlepiej mistrzu to daj to komuś co ma o takich naprawach pojecie .... ;) :D
bo Ty ani nie malujesz i pewnie nie umiesz nawet spawać...... mistrzu pistoletu ^^ ^^ ^^

A przepraszam "wujku dobra rada".... ^^ ^^ ^^
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-04, 19:47   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
spawać umie tylko nigdy takich rzeczy nie robiłem a chce sie na uczyc :P a ty od razu byłeś taki swany jak umiem tak pomagam a nie tak jak ty że się wyśmiewasz a po pierwsze to na początek wystarczył mi ten pistolet za 60 zł :P się tylko pytałem jak po prawinie ustawia się pistolet ale nie ma z kim tu dyskutować bo ty od razu od młodych lat brałeś pistolet i malowałeś tak jak fabryka he he nie pisz jak nie chcesz pomóc :P
:devil: :sciana:
 

kadafi 
Wysłany: 2013-07-04, 19:48   
0
UP DOWN

Posty: 81
Skąd: Tarnowskie Góry
luki19951 napisał/a:
aha czyli mogę wycinać a styłu nad kola to mogę łączenia zrobić blacha na blachę czy do czoła muszę ją wstawić żeby nie było widać


Możesz wyciąć na styk i spawać doczołowo. Wtedy stare nadkole musi być precyzyjnie wyciete i spasowane z reperaturką.
Mozesz zrobić na zakładkę (potrzebna jest felcarka) wtedy stara blacha idzie pod nową reperaturke i spawanie.
Na forum było już to opisywanie - poszukaj.
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-04, 19:59   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
ok dzięki to chyba zrobię na zakład będzie łatwiej na początek dzięki
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-19, 19:07   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
mam jeszcze małe pytanie wstawiłem już progi i nad kole 1 ale zostala 2 strona moje pytanie to czym najlepiej za bezpieczyć rdzę żeby się nie robiła na spawach :D moge podkładem tlenkowym i go zmatowi i na to szpachle
:D
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-07-19, 19:36   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
Weź posmaruj ropą jest tłusta i nie bedzie gniło :D
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-19, 20:55   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
he he he spoko ty tak robisz he he
 

jedi9 
Wysłany: 2013-07-19, 21:31   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 167
Skąd: Żyglin
na tlenkową możesz mokro na mokro robić szpachlem :sciana: . a potem zaraz pistolet i prosto w łeb . szkoda słów :help:
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-07-19, 21:55   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
Noo ja zawsze smaruje ropą i jest git... majster nie mówił ci o tej technice? i po polerce tez nacierasz całe auto ropą i swieci sie jak psu....
 

lakiernikgryzli
Wysłany: 2013-07-19, 21:57   
0
UP DOWN

Posty: 15
daj podklad epoksydowy i na to szpachle z wloknem... albo odrazu szpachle z wloknem ona nie przepuszcza wody....
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-07-19, 21:58   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
:sciana:
 

lakiernikgryzli
Wysłany: 2013-07-19, 21:59   
0
UP DOWN

Posty: 15
co tam??;] zle powiedzialem?
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-07-19, 22:00   
+1
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
Już ta moja ropa lepsza :D
 

lakiernikgryzli
Wysłany: 2013-07-19, 22:02   
+1
UP DOWN

Posty: 15
przepracowany olej z diesla lepszy ;p
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-07-19, 22:03   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
:spoko:
 

lakiernikgryzli
Wysłany: 2013-07-19, 22:04   
0
UP DOWN

Posty: 15
a potem szpraj na to i gra ;] ja sie tym moge zajac;p
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-20, 08:06   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
ok to zrobie to samym wuknem szklanym i na to wykonczeniową szpachle położe :D dzieki
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 09:12   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
lakiernikgryzli napisał/a:
szpachle z wloknem ona nie przepuszcza wody....

:spoko: ;) :D
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 09:14   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
luki19951 napisał/a:
zrobie to samym wuknem szklanym i na to wykonczeniową szpachle położe

:spoko: :D
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 09:14   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
lakiernikgryzli napisał/a:
potem szpraj na to i gra

:spoko: :spoko: :spoko: :spoko:
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-20, 10:03   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
bede malowal pistoletem bo już za łapałem i wochodzi mi ladnie :D
:spoko:
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-20, 10:06   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
a co mi doradzisz mam ocynkowanie wszystkiie część które bede wstawial moge na progi od razu barazek czy musze podklad :D
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 10:08   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
luki19951 napisał/a:
mam ocynkowanie wszystkiie część które bede wstawial moge na progi od razu barazek czy musze podklad :D

Kolego liczy się czas.... a czas to pieniądz..... ;) :spoko:
Ja bym kładł bez podkładu ...... ;) :tak:
 

rogal-master1
Wysłany: 2013-07-20, 10:45   
0
UP DOWN

Pomógł: 3 razy
Posty: 848
Szybko pieniądze... Chlop juz idzie po auto....
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-20, 15:20   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
pytam się poważnie :D i zaczelem wstawiać w 2 samochodzie progi i nadkola oraz wlew :D he he
 

kadafi 
Wysłany: 2013-07-20, 16:43   
0
UP DOWN

Posty: 81
Skąd: Tarnowskie Góry
luki19951, kurcze zrób jakąś fotorelacje od A do Z z takich prac.
Ja i pwenie jeszcze kilka osób chciało (albo i nie) to zobaczyć.
Ostatnio zdalem sobię speawę że to kurva wcale nie jest takie proste - wyciąć, odpowiednio zabezpieczyć ,wspawać np reperaturkę a ty bierzezsz sie za robotę drugiego auta gdzie jeszcze 3 lipca nie miałeś o tym zielonego pojęcia.
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 21:15   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
luki19951 napisał/a:
bede malowal pistoletem bo już za łapałem i wochodzi mi ladnie


Skoro kolego luki19951 udzielałeś innym forumowiczom "porad" jak należy prawidłowo lakierować pistoletem
to wcale mnie nie dziwi że samemu skorzystałeś z własnych udzielanych "porad"
i nauczyłeś się dzięki własnym "poradom" malować pistoletem ........ ;) ^^ ^^ ^^ ^^
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-07-20, 21:17   
0
UP DOWN


Pomógł: 52 razy
Posty: 3177
Skąd: Łódż
kadafi napisał/a:
ty bierzezsz sie za robotę drugiego auta gdzie jeszcze 3 lipca nie miałeś o tym zielonego pojęcia.

Forum i jego "zawartość" czyni cuda...... ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^

Z własnych samodzielnie udzielanych "porad"
nauczył się kolega "lakierować" pistoletem ;) ^^ ^^ ^^ ^^
gdzie w innych tematach pytał się o sposób poprawnego lakierowania ;) :D
 

lakiernikgryzli
Wysłany: 2013-07-21, 00:19   
0
UP DOWN

Posty: 15
Tez bym tak chcial sie sam nauczyc;]
 

hamir 
Wysłany: 2013-07-21, 02:01   
0
UP DOWN

Pomógł: 4 razy
Posty: 754
Skąd: Astana
Cytat:
Z własnych samodzielnie udzielanych "porad"
nauczył się kolega "lakierować" pistoletem
gdzie w innych tematach pytał się o sposób poprawnego lakierowania
oj tam,pewnie myslał ze nikt tego nie czyta ^^ :spoko:
 

luki19951 
Wysłany: 2013-07-21, 11:35   
0
UP DOWN
luki19951

Posty: 79
Skąd: kajew
ok wstawie pare fotek to zobaczycie :D sobie i powiecie czy dobrze robie czy nie bo na pewno wszyscy na początku po pełniali błedy
 

kadafi 
Wysłany: 2013-07-21, 14:21   
0
UP DOWN

Posty: 81
Skąd: Tarnowskie Góry
Jak ja przy pierwszym podejściu podejżewałbym że mogłem popełnić błąd to zapytałbym bardziej doświedczonych co mogłem zrobić nie tak. Nie brał się za kolejną robotę tkórą przez swoją niewiedzę mogę ponownie spier...ć.

Zrób fotki...
 

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group