|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
killerx
|
Wys³any: 2013-07-04, 20:11 Malowanie ³atki oraz poprawki konserwacji
|
0
|
|
|
|
Witam. Dzisiaj zrobi³em jedn± ³atkê w moim samochodzie na pod³odze pod nogami pasa¿era ty³ po stronie kierowcy(Efekt kiepsko zabezpieczonych za¶lepek w otworach technologicznych na pod³odze). Rozmiar ³atki ok. 10/10cm oraz kilka cm do oko³a zeszlifowany lakier i konserwacja. £atka zaspawana doczo³owo od ¶rodka samochodu (ci±g³y spaw- kilka mikro prze¶witów). Wszystko mam ³adnie wyszlifowane i przygotowane do malowania i konserwacji. Jutro ruszam do sklepu po preparaty. Chcê to zrobiæ w ten sposób:
- odt³uszczanie,
- podk³ad reaktywny (delikatnie pêdzelkiem jestem zmuszony, przynajmniej od wnêtrza pojazdu),
- podk³ad akrylowy 2K,
- masa klej±co-uszczelniaj±ca na spawy (lub mo¿e na ca³± ³atkê delikatnie rozci±gn±æ t± masê ?) ,
- konserwacja do podwozi,
Czy takie zabezpieczenie bêdzie trwa³e ?
Chcia³bym to ogarn±æ jak najlepiej poniewa¿ samochód jest w super stanie, jedynie ta ³atka mnie zaskoczy³a ;/. Wiêkszo¶æ radzi unikor+konserwacja, ale tak jak mówie, nie chce robiæ tego po ³ebkach.
Z góry dziêki za pomoc
Pozdrawiam |
|
|
|
|
killerx
|
Wys³any: 2013-07-05, 14:29
|
0
|
|
|
|
Po³o¿y³em reaktywny TROTON'a pistoletem, nastêpnie podk³ad akrylowy "z pêdzla"(dla grubszej warstwy) zarówno od spodu jak i z góry od ¶rodka samochodu. Teraz pytanie najwa¿niejsze, czy mo¿na ca³± ³atkê wysmarowaæ mas± uszczelniaj±c± nastêpnie od spodu samochodu maln±æ pod kolor nadwozia (konserwacja na ca³ej pod³odze jest malowana w kolor nadwozia). Czy mo¿e po na³o¿eniu masy pokryæ j± jeszcze konserwacj± do podwozi na bazie bitumu i tak zostawiæ?
Proszê o pomoc i z góry dziêki |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|