Wys³any: 2013-07-07, 23:31 bia³a pere³ka amator pomoc
0
Witam serdecznie jestem amatorem xD
Szukam Koloru Bia³a Per³a ale totalnie bia³y jedno pigmentowy tylko z Drobinkami brokatu by per³a nie z¿ó³k³a mi koloru.
A wiêc tak Kupi³em próbki w E- Lakiery bia³± bazê 100 99 i pere³kê najbielsz± jak± mieli tzw xyrallic . i tak pomalowa³em 2 fiszki jedn± przelecia³em na 1 warstwê drug± na 2 warstwy . i ju¿ troszkê z¿ó³k³o . Moje pytanie tyczy sie tego jak uzyskaæ Czysty bia³y Który po prostu mieni siê w s³oñcu na bia³y. Mój szef zrobi³ mi próbkê ale z Aqua line IXELA tylko ze zmiesza³ pere³kê z bia³ym pigmentem i wysz³o ³adnie . Czy je¿eli zmieszam pere³kê standard z gruntem bia³ym standard da to taki sam efekt jak w Aqua line ?
Czy Jest ró¿nica jak np zmieszam per³ê z bia³ym a jak pomaluje bia³ym i wrzucê na ni± per³ê . Proszê o szybk± odpowiedz :( Poniewa¿ autko juz pok³adzione w bia³y podk³adzik oraz dotarte . :(
Jak zmieszasz per³ê bia³ym to nie bêdzie jej praktycznie widaæ.Do bazy z per³± trzeba dodaæ bia³ego pigmentu tak oko³o 1-5%.Ta baza praktycznie nie kryje,wiêc powiniene¶ na bia³y podk³ad po³o¿yæ podwarstwê w odcieniu bieli takim jaki ma byæ lakier,bo inaczej bêdziesz mia³ kolor podk³adu,Który nie jest taki bia³y jak siê wydaje
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum