Witam
Mo¿e kto¶ móg³by mi pomóc i odpowiedzieæ - dzi¶ pojecha³em do firmy zajmuj±cej siê tzw "Car detailingiem" i tam dowiedzia³em siê ¿e mam bardzo sienk± warstê lakieru ok 100 mikronów i ¿e mogê na to po³o¿yæ pow³okê kwarcow±. No i tu moje pytanie czy taki zabieg który teoretycznie utrzymuje siê od roku do lat 5 jest op³acalny czy lepiej szukaæ pomocy lakiernika i co ewentualnie mo¿na zrobiæ u lakiernika, tzn czy mo¿na po³o¿yæ tylko warstwê bezbarwn± czy ju¿ czeka ca³kowite lakierowanie - podk³ad, baza, klar itp?
Z góry dziêki za pomoc
Chc± Ciê naci±gn±æ na nic nie warte gówno. 80-120um to normalna grubo¶æ pow³oki w dzisiejszych samochodach. Pow³oka kwarcowa nie utrzymuje siê nawet 3 miesi±ce, a gdzie tu 5lat hehe.
Czyli nie ma siê czym przejmowaæ bo jak on stwierdzi³ 120 mikronów to takie minimum. A ogólnie zajechalem bo mam pare rys i chcia³em zrobiæ polerke no i w³a¶nie wtedy mnie u¶wiadomi³ ¿e jest kiepsko bo 102 to ju¿ poni¿ej minimum.
Mo¿e siê kto¶ jeszcze wypowiedzieæ w tym temacie?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum