Wys³any: 2013-07-14, 12:31 szlifierka mimo¶rodowa na pocz±tek 350z³
0
-pawlo111
Rozgl±dam siê za tak± szlifiereczk± do 350z³. Mia³em ju¿ dane pracowaæ z takim sprzêtem ale to by³a wysoka pó³ka festool.
Zajmujê siê sprzeda¿± samochodów u¿ywanych i potrzebna mi taka maszyneria do poprawek blacharsko-lakiernicznych - chce sam doj¶æ sobie do zapodk³adowania a malowanie zostawiam do¶wiadczonej osobie.
G³ównie poprawki na nadkolach. klapach - bez zaawansowanego stadium kornika.
Maszynki jako¶ specjalnie intensywnie nie bêdê u¿ywa³ - tylko na swoje potrzeby 1-2 na miesi±c do obróbki szpachlówki, podk³adu ale dobrze by by³o jak by siê specjalnie nie grza³a bardzo - wiêc najtañsze opcje chyba odpadaj±.
Co¶ w miarê porêcznego nie wielko¶ci pralki- na kr±¿ki 125mm
Allegro pokazuje w tej cenie jakie¶ BOSCH PEX, SKILL, BLACK&DECKER,
widz± mi siê BOSCH-ki z ³apaczami kurzu model PEX ale widzia³em te¿ w u¿ywce jakie¶ GEX - nie wiem czym siê to ró¿ni. S± ponoæ takie w których da siê wymieniæ ³o¿yska jak siê posypi±.
Mo¿e kto¶ pracuje na takim sprzêcie z ni¿szej pó³ki i by móg³ co¶ doradziæ.
Czy w ogóle jest ró¿nica jaka¶ w tym sprzêtach z niskiej pó³ki - w trwa³o¶ci - od tych za 150z³ do 300z³ czy bule tylko za napis na obudowie.
wszystko dobre jak sie umiesz pos³ugiwac a najlepiej jak ma regulacje obrotów i to ca³a filozofia.
Ps. i tak jak nie wyjdzie rzucisz plakiem, ¿eby sie ¶wieci³o bo na handel :
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum