Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
kamek19
Wys³any: 2013-08-10, 19:03   Próg na ³±czeniu starego i nowego lakieru
0
UP DOWN

Witam polakierowa³em naprawian± czê¶æ elementu baz± ale mam taki problem na ³±czeniu starego lakieru z naprawian± czê¶ci± elementu wystêpuje "próg" problem nie stanowi z³a aplikacja bazy ale wcze¶niejszych warstw (podk³ad,szpachla itp.) Baz± polakierowa³em naprawian± czê¶æ i trochê poza ni±. Kolorek wyszed³ fajnie w barwie nie widaæ ró¿nicy na przej¶ciu ze starego na nowy lakier. Próg jest delikatny i w miarê ³agodny ale mnie to denerwuje :devil: I tu moje pytanie czy je¶li polakieruje to klarem i po wszystkim pójdzie na to polerka to uda siê "zgubiæ" ten "próg". Czy pozostaje tylko darcie maszynk± , równanie i lakierowanie od pocz±tku. :roll:

Schemat w za³±czniku (¿eby by³o wiadomo o co chodzi)

Ten "próg" nie jest taki ostry i gruby jak na schemacie lecz delikatny przechodzi na stary lakier. Ale jednak jest to do¶æ widoczne w ¶wietle. Z góry dziekuje za wyrozumia³o¶æ i pomoc :tak:

sch.JPG
Plik ¶ci±gniêto 119 raz(y) 13.44 KB

maddict
Wys³any: 2013-08-10, 19:59   
0
UP DOWN

Bo baza maluje sie tak jak pomalowales a bezbarwnym najlepiej caly element, Jezeli jednak musisz lakierowac tylko kawalek w takim razie uzyj rozpuszczalnika do cieniowania.

KK 
Wys³any: 2013-08-10, 20:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Pewnie chodzi Ci o podk³ad, ¿e odci±³e¶ do ta¶my.

kamek19
Wys³any: 2013-08-10, 21:20   
0
UP DOWN

Tak ale po wyschniêciu podk³ad by³ rozszlifowany tak aby zrówna³ siê ze starym lakierem kant siê wyg³adzi³ i nie by³o go widaæ ale niestety pomimo do¶c g³adkiego przej¶cia po na³o¿eniu bazy widaæ tak± jak by górkê. Przej¶cie jest g³adkie ale na naprawianym obszare widaæ grubsz± warstwe.

KK 
Wys³any: 2013-08-11, 01:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Wrzuæ fotkê.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów