Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
sebasmg5
Wysłany: 2013-09-12, 09:05   Szyba czoÂłowa megane I, a megane I FL
0
UP DOWN

Witam! Potrzebuje pomocy, czy szyba czoÂłowa z megane I bedzie pasowaĂŚ do megane I po lifcie? Jesli tak to jaki przyrzÂąd polecacie do jej wyciĂŞcia? Musze zdemontowaĂŚ jÂą osobiÂście na auto-zÂłomie.

http://allegro.pl/zastaw-...3488297197.html

Sprawdzi siĂŞ taki zestaw?

MARKOPOLOVW
Wysłany: 2013-09-12, 09:36   
0
UP DOWN

Na moje bêdzie pasowaÌ.co do tego sprzêtu to przyda siê ale ten "bajeczny" nó¿ z r¹czk¹ z linki stalowej to pora¿ka. kupi³em takie coœ i tylko wyrzucenie pieniêdzy, chyba ¿e nie umiem siê tym pos³ugiwaÌ :)
Najproœciej to podgrzaÌ ten "przetykacz" na koùcu, przebiÌ nim klej od œrodka samochodu, prze³o¿yÌ drut do wycinania i póŸniej 3 min w 2 osoby.
MiÂłej pracy

sebasmg5
Wysłany: 2013-09-12, 10:14   
0
UP DOWN

Dzieki wielkie za odpowiedz, mam jeszcze jedno pytanie, czy jesli nigdy nie mialem do czynienia z wklejaniem szyby to braÌ siê za to samemu? Czy daÌ zarobiÌ zak³adowi 80z³? Jakieœ ogólne pojêcie mam bo przypatrywa³em siê takiemu zabiegowi kilka razy. Co mo¿e pójœÌ nie tak? na co zwracaÌ uwagê?

sebasmg5
Wysłany: 2013-09-12, 10:15   
0
UP DOWN

OczywiÂście ktoÂś siĂŞ znajdzie jako pomoc ;)

MARKOPOLOVW
Wysłany: 2013-09-12, 12:11   
0
UP DOWN

Co mo¿e pójœÌ nie tak? na co zwracaÌ uwagê?[/quote]

Przy przebijaniu kleju trzeba mocno uwaÂżaĂŚ bo maÂłe dotkniĂŞcie szyby + opĂłr narzĂŞdzie = brzdĂŞk i po szybie. Generalnie w 2 osoby to 15 min roboty. po wyciĂŞciu szyby naleÂży starannie oczyÂściĂŚ jÂą i wnĂŞkĂŞ z kleju, na to PRIMER aby siĂŞ nie odparzyÂła, uszczelka i wklejaĂŚ. Przy dociskaniu teÂż naleÂży uwaÂżaĂŚ aby nie poszÂła. Dasz radĂŞ :spoko:

sebasmg5
Wysłany: 2013-09-12, 12:23   
0
UP DOWN

Wielkie dziĂŞki za odpowiedz ;) W szkole uczyli mnie jeszcze, ze nalezy delikatnie ulzyĂŚ przĂłd auta na podnoÂśniku, poniewaÂż w fabryce szybĂŞ montuje siĂŞ u aucie bez silnika, taki zabieg ma zwiĂŞkszyĂŚ poziom pochÂłanianej energii przez szybĂŞ podczas kolizji. W praktyce po opuszczeniu podnoÂśnika szyba moÂże ulec uszkodzeniu prawda? Nie wiem czy bawiĂŚ siĂŞ w to lewarowanie przodu?

diablo74 
Wysłany: 2013-09-12, 13:58   
0
UP DOWN

nie lewarowaĂŚ przodu a poza tym nie zgodzĂŞ siĂŞ z przedmĂłwcÂą co do wycinania szyby jeÂżeli jeszcze tego nie robiÂłeÂś to masz duÂże szanse na stÂłuczenie tej szyby przy wycinaniu poza tym naleÂży jÂą bardzo dokÂładnie obejÂżeĂŚ przed wyciĂŞciem bo jeÂżeli ma jakiekolwiek skazy to juÂż po niej, dla mnie to nieporozumienie wstawianie uÂżywanej szyby czoÂłowej no chyba Âże igÂła a z wklejeniem dasz sobie radĂŞ pozdrawiam

sebasmg5
Wysłany: 2013-09-12, 18:49   
0
UP DOWN

szyba czoÂłowa to koszt 30zÂł pÂłatne przelewem ;) nawet jak jÂą uszkodze przy wycinaniu to nie bede stratny duzo ;) jutro przyjdzie sprzĂŞt, zobaczymy jak to pĂłjdzie.

sebasmg5
Wysłany: 2013-10-02, 22:52   
0
UP DOWN

Szyba wprawiona, megane I i megane I FL to ta sama szyba. Do zestawu dokupilem jeszcze skrobak i wszystko poszlo szybko i sprawnie.

dav91 
Wysłany: 2013-11-06, 23:58   
0
UP DOWN

to siĂŞ w zimĂŞ okaÂże albo przy duÂżej ulewie

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-11-07, 11:49   
0
UP DOWN

sebasmg5 napisał/a:
Szyba wprawiona, megane I i megane I FL to ta sama szyba.

Inna szyba (dÂłuÂższa) masz tylko w wersji Coupe :tak:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu