Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
tomeek
Wys³any: 2013-10-01, 18:39   Kompresor i pistolet porada
0
UP DOWN

Witam chce kupiæ pistolet do malowanie i kompresor i do nauki ale tez ¿eby to nie bylo dziadostwo :)
Pistolet to bedzie IWATA AZ3 HTE2 1.3 dysza z tego co czyta³em to i taki lepszy a i na nauke dobry.

No i kompresor tu jest dylemat bo kazdy pisze zeby chiñczyka nie kupowaæ tez jestem tego zdania :) i znalazlem cos takiego : chyba to polskie :p

Bass Polska 50l 2,2kw( 3km)
8 bar cisnienie robocze
2 cylindry w V
412l /mi wydajno¶æ

z tego co znalazlem na forum jak liczyc jaka jest prawdziwa wydajnosc to mi tak wysz³o ok 250l/min

czy ktos posiada³ taki kompresor albo ktos kto moze cos na jego temat powiedziec czy to polskie czy tylko firma a srodek chinski ? bo koszt to oko³o 830 zl tak wiec troche kosztuje.

Do tego bym kupil Reduktor + filtr taki na allegro za 50 zl znalazlem

Filtr AW2000 zakres regulacji 0,5 do 8,5 bara pojemosc zbiornbika 15ml filtracja 0,04.
No i do tego wszystkiego jakas polerka z allegro za 130 zl

a no i pistolet do podkladu z allegro za 80 zl

Wiem o tym ze z tym sprzêtem to królem lakierników nie bedê ale bardziej chodzi mi o naukê no i ¿eby to troszkê czasu pos³uzy³o i na w³asne potrzeby by³o.

Z tego co czyta³em na forum to taki zestaw powinien spokojnie starczyæ na pomalowanie elementu np maski zderzaka itd...

Proszê was o ocenê tego zestawu najbardziej chodzi mi o kompresor i reduktor z filtrem .

Z góry dziêkuje i przepraszam za powielenie tematu ale troszke kasy idzie i chce miec pewnosc ze wszystkie informacje przeczytane na forum dobrze zrozumia³em :)

Mariko12 
Wys³any: 2013-10-01, 22:27   
0
UP DOWN
My¶libórz

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Zachodniopomorskie
Kompresor markowy zaczyna siê od 1500 z³
Filtry ckd lub prema (te drugie lepsze Polskie ) pistolet te¿ dobry :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: