Autor |
Wiadomo¶æ |
|
usien
|
Wys³any: 2013-10-03, 23:26 Wspawanie nowych progów- zakonserwowanie - pomalowanie ?
|
0
|
|
|
|
Witam !
Mam pytanko , od przysz³ego tygodnia ma zamiar dobiæ progi w swoim aucie ale z braku wiedzy kierujê siê do WAS!!!
Gdy rozetnê próg , i dopasuje nowy oczywi¶cie rdzê na progu wew. i reszcie zdzieram do "go³ej blachy ". Lecz jak potem to zakonserwowaæ .
Gdy dospawam ju¿ nowy próg ( tutaj moje pytanko jak lepiej zaspawaæ próg punktami w przerwie ok. 10cm czy jak polecacie ? ), szlifuje spawy i resztê dziur pokrywam szpachl± z w³ókna szklanego , nastêpnie pokrywam wszystko podk³adem na to baranek i kolor nadwozia. - proszê o opinie i rade jak to dok³adnie zrobiæ, poprawiæ moje b³êdy !
G³ównie chodzi mi czym zakonserwowaæ i jak przygotowaæ przestrzeæ miêdzy progiem zew, i wew? |
|
|
|
|
chudson
|
Wys³any: 2013-10-04, 06:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 213
|
je¶li zamierzasz k³a¶æ szpachel na go³± blachê to be zró¿nicy czym zabezpieczysz od ¶rodka.
Ale powiniene¶ preparatem do konserwacji profili zamkniêtych potraktowaæ |
|
|
|
|
usien
|
Wys³any: 2013-10-04, 09:48
|
0
|
|
|
|
Mam jeszcze z poprzedniego autka butle Elaskonu bedzie cos takiego ? |
|
|
|
|
kt65c453
|
Wys³any: 2013-10-04, 18:27
|
0
|
|
|
|
chudson napisa³/a: | je¶li zamierzasz k³a¶æ szpachel na go³± blachê to be zró¿nicy czym zabezpieczysz od ¶rodka.
Ale powiniene¶ preparatem do konserwacji profili zamkniêtych potraktowaæ |
koledze chodzi³o o to ¿e jak po³o¿ysz szpachle na go³± blachê to wszystko odejdzie i bêdzie rdzewieæ i bez znaczenia czy bêdzie zakonserwowane w ¶rodku skoro i tak zgnije z zewn±trz, tak nie mo¿na robiæ, czytaj kolego bo tego jest du¿o |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2013-10-05, 17:39
|
0
|
|
|