Autor |
Wiadomość |
 |
killerx
|
Wysłany: 2013-10-27, 13:33 Reklamacja lakierowanego elementu
|
0
|
|
|
|
Witam PanĂłw. OdebraÂłem kilka dni temu samochĂłd od lakiernika- byÂła malowana klapa. RdzewiaÂła koÂło szyby (w dwĂłch dolnych rogach), doÂłem miĂŞdzy blachami oraz pod masÂą uszczelniajÂącÂą oraz doÂłem w Âśrodku. SamochĂłd to vw bora kombi 2002r. Rogi pod szybÂą zostaÂły na nowo wyspawane, doÂłem blacha byÂła podobno "rozfelcowywana" + czyszczenie rdzy i nastĂŞpnie nowa masa uszczelniajÂąca, nowy lakier + konserwacja klapy.
Koszt usÂługi bliski tysiÂąca razem z wyciĂŞciem i wklejeniem szyby na nowo.
Zak³ad du¿y, chwalony za jakoœÌ us³ug, a tu coœ nie wysz³o...
I teraz problemy: W dniu odbioru klapa byÂła mokra (padaÂł deszczyk), ale przetarÂłem tu i tam i powÂłoka lakiernicza dosyĂŚ Âładna, odcieĂą OK. Po otwarciu klapy zwrĂłciÂłem uwagĂŞ lakiernikowi, Âże lakier jest zwaÂżony, popĂŞkany od wewnÂątrz- mĂłwiÂł, Âże wczeÂśniej ta klapa byÂła malowana kiepskimi Âśrodkami i mieli problemy przy lakierowaniu, podobno poprawiali ale ciÂągle to wychodziÂło. Nie kÂłuciÂłem siĂŞ, pomyÂślaÂłem, Âże to tylko od Âśrodka to przykÂłem oko. OdebraÂłem samochĂłd.
Dzisiaj Âświeci sÂłoneczko, oglÂądam sobie dokÂładnie klape i zauwaÂżyÂłem wiĂŞcej wad lakierniczych: zwaÂżony lakier jest praktycznie wszĂŞdzie na wewnĂŞtrznej stronie klapy po otwarciu bagaÂżnika (widaĂŚ, Âże ratowane podczas nakÂładania bazy bo grubych rys po papierze Âściernym teÂż jest od groma), masa uszczelniajÂąca nie zbyt estetycznie poÂłoÂżona, z zewnÂątrz w kilku miejscach widaĂŚ jakby podkÂład pĂŞkaÂł i wciÂąga w te szczeliny bazĂŞ i lakier bezbarwny, koÂło klamki, koÂło klamki i lampek oÂświetlenia tablicy rejestracyjnej rĂłwnieÂż pĂŞkniĂŞcia jeszcze starego lakieru, ktĂłrych najwyraÂźniej lakiernik nie zczyÂściÂł, widoczne nie doczyszczone syfki i ogĂłlnie ryski na caÂłej powierzchni po ostatnim szlifie przed lakierowaniem.
SamochĂłd odebraÂłem w tamtym tygodniu. Czy jechaĂŚ domagaĂŚ siĂŞ reklamacji i ponownego lakierowania elementu w cenie ktĂłra zostaÂła zapÂłacona ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-10-27, 13:47
|
0
|
|
|

|
Przynajmniej nie bĂŞdzie rdzewieĂŚ
A tak na powa¿nie to jasne zawieŸ im to i niech poprawiaj¹ albo za¿¹daj zwrotu gotówki |
|
 |
SzaKal
|
Wysłany: 2013-10-27, 20:24
|
0
|
|
|
|
Pewnie Âże wracaj, ale nie lepiej byÂło kupiĂŚ uÂżywanÂą klapĂŞ w dobrym stanie i tylko jÂą polakierowaĂŚ ?? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2013-10-27, 20:41
|
0
|
|
|
|
SzaKal napisał/a: | lepiej byÂło kupiĂŚ uÂżywanÂą klapĂŞ w dobrym stanie | Fikcja.To typowa dolegliwoœÌ Golfa 4 i Bory,albo juÂż zrobione,albo jeszcze nie,ale juÂż niedÂługo .WÂłaÂśnie robiĂŞ to samo,tylko w czwĂłrce. |
|
|
|
 |
killerx
|
Wysłany: 2013-10-27, 20:41
|
0
|
|
|
|
Zapewne lepiej by byÂło kupiĂŚ tÂą klape w super stanie, ale jeÂździÂłem, szukaÂłem i co jedna to gorsza. Teraz trzeba zwalczyĂŚ ten temat.
DziĂŞki chÂłopaki za odpowiedzi.
Zastanawiam siĂŞ jak gadaĂŚ z lakiernikiem Âżeby pozytywnie rozpatrzyÂł tÂą sprawĂŞ i poprawiÂł ten lakier. ÂŻeby to poprawiĂŚ tak jak ma byĂŚ to trzeba klape malowac od nowa z jednej i drugiej strony, wyjÂścia nie ma innego Âżeby pozbyĂŚ siĂŞ wszystkich tych wad raczej. |
|
|
|
 |
killerx
|
Wysłany: 2013-12-28, 18:38
|
0
|
|
|
|
Witam po dwĂłch miesiÂącach. Lakiernik okazaÂł siĂŞ byĂŚ w porzÂądku, poprawiÂł w pewnym stopniu wady, ale... w ostatnich dniach zauwaÂżyÂłem, Âże w jednym rogu zaczyna spod lakieru wydostawaĂŚ siĂŞ ruda.. Najlepsze jest to, Âże auto ciÂągle stoi w ciepÂłym garaÂżu praktycznie nie jeÂżdÂżone. Czy domagaĂŚ siĂŞ kolejnej poprawki ? Troche chyba za szybko na rudÂą.... 2-3 miesiÂące od lakierowania ? |
|
|
|
 |
Masa
|
Wysłany: 2014-01-05, 12:33
|
0
|
|
|
|
killerx, jeÂśli tak szybko wyszÂła rdza to wg. mnie oznacza tylko tyle Âże przy szlifowaniu przetarli siĂŞ do goÂłej blachy i na to juÂż lakierowali. |
|
|
|