Witam! Jestem majsterkowiczem, zajmuje sie auto-handlem, czesto w moich autach wykonuje poprawki lakiernicze oraz glownie naprawy mechaniczne. Posiadam dwa garaze, jeden w ktorym wykonuje prace blacharskie, szpachlowanie, spawanie, oraz mechanike, drugi zaadaptowany, a raczej ciagle adaptowany pod lakierowanie. Mam problem z ogrzewaniem, gdyz garaze zbudowane sa w odleglosci od siebie, dwa piece CO to dla mnie zbyt duzy wydatek, gdyz dopiero startuje z moja firma, mysle o zakupie nagrzewnicy olejowej. I pytanie czy taki pomysl jest wogole cos wart czy lakierowanie wyklucza calkowicie nagrzewnice oloejowa? Jesli nie to jaka moc sprzetu wybrac ? Oba garaze sa podobnych rozmiarow tj. 7x6x2,7 dobrze docieplone welna oraz styropianem z zewnatrz. Jakies alternatywne pomysly w kwocie do 1500zl? Z gory dziekuje za pomoc
kolego wszelkiego rodzaju nagrzewnice olejowe i gazowe nie daj± rady ze wzglêdu na to ze spaliny zaczn± ci siadaæ i znów bedziesz pyta³ dlaczego masz tyle oczek .
Pozwólcie, ¿e siê wtr±ce... mam piec nadmuchowy na olej z tym ¿e na wylocie ciep³ego powietrza mam filtr i oczek nie ma, tzn s± wielkie z zadowolenia klientów jak odbieraj± autko
mariusz80 powiesz mi jak wyglada twoje ogrzewanie? Piec w innym pomieszczeniu? ciele powietrze nadmuchwane do warsztatu? Z czego wykonany jest filtr? Samorobka?
je¶li mogê co¶ zasugerowaæ to ostatnio ogl±da³em do¶æ ciekawy filmik
w szybie wentylacyjnym od nawiewu zosta³a umieszczona ch³odnica do niej wê¿e wodne itd. mo¿na zastosowaæ termostat + sterowanie pomp± wody my¶lê ¿e koszt nie by³ by du¿y lecz du¿ych temperatur w takiej instalacji siê nie uzyska, do samego ocieplenia my¶lê ¿e dobre ale do suszenia napewno siê nie nadaje. W kabinkach lakierniczych chyba jest do 80°C
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum