Autor |
Wiadomo¶æ |
|
HooP
|
Wys³any: 2013-11-23, 12:33 Amatorszczyzna HooP
|
0
|
|
|
|
Przedstawiam kilka moich prac...Zaznaczê,¿e nie zajmujê siê tym na co dzieñ...traktuje to jako hobby
Astra G
Corsa B
Pierwszy wiêkszy projekt....Malowanie ca³ego Golfa ...
Kolejna praca to Audi A4
B³otnik Astra g
Wielki projekt ROWER
Nowy pacjent Golf 4 kombi
B³otnik w epoksydzie
konserwacja podwozia
Szpachlowany + epoksyd na ca³o¶ci
zdjêcie b³otnika po czê¶ciowej polerce
Tym razem walczê z klap± od golfa IV
Tak wygl±da³a po wyciêciu szyby
tak po czê¶ciowym szlifowaniu
Tu ju¿ epoksyd i czê¶ciowo szpachlowane
efekt
foto na aucie dodam pó¼niej |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-11-23, 12:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
HooP,
Czy lakiernictwo jest stosunkowo ³atwe?
Jak ju¿ siê wie o co chodzi.
Bo opinie na forum s± kosmicznie problemowe na temat trudno¶ci nie do pokonania w lakierowaniu np za¶lepki zderzaka przez amatora.
Mo¿esz siê wypowiedzieæ jaka jest skala trudno¶ci na tym poziomie na jakim jeste¶?
Czy wynik Twojego lakierowania jest akceptowalny dla osób postronnych? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
HooP
|
Wys³any: 2013-11-23, 13:11
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | HooP,
Czy lakiernictwo jest stosunkowo ³atwe?
Jak ju¿ siê wie o co chodzi.
Bo opinie na forum s± kosmicznie problemowe na temat trudno¶ci nie do pokonania w lakierowaniu np za¶lepki zderzaka przez amatora.
Mo¿esz siê wypowiedzieæ jaka jest skala trudno¶ci na tym poziomie na jakim jeste¶?
Czy wynik Twojego lakierowania jest akceptowalny dla osób postronnych? |
Czasami napotkam na swojej drodze problemy...poczytam dopytam siê i robiê...nie jestem jakim¶ super lakiernikiem tylko amatorem który bawi siê malowaniem...najwiêksze problemy to chyba polerowanie elementów po lakierowaniu...nie raz potrafiê przytrzeæ rant...walczê ze s³oneczkami na ciemnym lakierze itd...wszystko co robiê to dla znajomych...nigdy nie narzekali, a wrêcz byli zadowoleni |
|
|
|
|
matheo_86
|
Wys³any: 2013-11-23, 15:49
|
0
|
|
|
|
siemka, widzê po rejestracjach samochodów , ¿e dzia³asz gdzie¶ w niedalekiej okolicy,
ja na blachach mam NLI pozdro, gartki za malowanie i wytrwa³o¶ci na przysz³o¶æ |
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-11-23, 19:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
HooP napisa³/a: | .nigdy nie narzekali, a wrêcz byli zadowoleni | bo wiekszosc klientów nie ma pojecia o lakiernictwie oraz b³êdach jakie pope³niaja lakiernicy
Dla wiekszosci jesli nie ma zaciekow,widocznego szpachlowania i kolor sie nie rozni to jest COD MALINA oczywiscie ja nie wypowiadam sie negatywnie o Twoich pracach bo ich nie widzialem z bliska
Lackdoctor napisa³/a: | Czy wynik Twojego lakierowania jest akceptowalny dla osób postronnych? | jak idziesz do lekarza na usuniecie wyrostka to tez zapytasz potem osób postronnych czy do dobrze wyci±?Bedziesz negowal lekarza ktory jest specjalista,a Ty nie masz o tym pojecia? pozdro |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-11-23, 20:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
hamir napisa³/a: | jak idziesz do lekarza |
Lakiernik - osoba po kursie z podstawowym wykszt, lub zawodówka.
Czasem samouk robi±cy to bo lubi, lub musi, lub po prostu chce.
Lekarz, wg Twojego hamir, porównania to osoba po podstawówce, po kursie, z przypadku????????
Sorki, ale w ten sposób nie mo¿emy rozmawiaæ.
Pozdrawiam. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
unek83 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2013-11-24, 11:53
|
|
|
|
Tylko normalny lakiernik obcujê w gronie innych lakierników ( chodzi mi g³ównie o kontakty twarz± w twarz ) a nie tylko czyta skrawki na forum...
Je¼dzi na szkolenia rozmawia z technikami gdzie co roku wychodzi co¶ nowego ..ale sk±d ty to mo¿ez wiedzieæ jak na ta¶mie do 16 robisz a potem udajsz tutaj lakiernika ...
Lackdoctor napisa³/a: |
Sorki, ale w ten sposób nie mo¿emy rozmawiaæ. | DOK£ADNIE zagdzam siê z tob± w 100% .... jak z zarobkujacym amatorem rozmawiaæ - nie da siê ... a taki poziom pokazujesz tutaj ....
Pozdr |
|
|
|
|
HooP
|
Wys³any: 2013-11-24, 12:46
|
0
|
|
|
|
Czego¶ tu nie rozumiem....to jest temat do wolnych k³ótni...Piszcie jakie¶ sugestie na temat moich prac...
matheo_86 napisa³/a: | siemka, widzê po rejestracjach samochodów , ¿e dzia³asz gdzie¶ w niedalekiej okolicy,
ja na blachach mam NLI pozdro, gartki za malowanie i wytrwa³o¶ci na przysz³o¶æ |
Jestem z Okolic Ostródy a ty? malujesz na co dzieñ? |
|
|
|
|
dav91
|
Wys³any: 2013-11-25, 21:29
|
0
|
|
|
|
partacz, wy¶wietlaj± siê tobie b³êdy? |
|
|
|
|
partacz
|
Wys³any: 2013-11-25, 21:31
|
0
|
|
|
|
wy¶wietlaj± siê tylko juz nie chce mi sie poprawiaæ hehe takie ¿ycie lenia, wa¿ne ¿e wiecie o co chodzi |
|
|
|