Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Mlody24
|
Wys³any: 2013-12-11, 08:53 Szpachlówka multifunkcyjna ULTRA Opinie
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 45
|
Witam kolegów, czy mo¿e który¶ z was pracowa³ juz na tej szpachlówce (kicie) . Mam zamiar jej spróbowaæ na nastepnym aucie tak z ciekawo¶ci , wcze¶niej czcia³bym zasiêgn±æ waszej opini aby nie narobiæ sobie pó¿niej dodatkowej roboty
Poni¿ej karta techniczna:
http://ultraline.novol.pl...01_02_MULTI.pdf |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-12-11, 16:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
Sprzedaje siê bardzo dobrze, zreszt± wszystkie produkty z tej linii dobrze siê sprzedaj±, no mo¿e poza barankiem bo cena taka ¶rednia sobie.
Nie masz siê co baæ bo od wiosny to juz by ludzie krzyczeli gdyby by³o co¶ nie tak. |
|
|
|
|
Mlody24
|
Wys³any: 2013-12-12, 07:31
|
0
|
|
|
|
Wczoraj by³em jednak zmuszony kupiæ szpachlówkê poniewa¿ mi zabrak³o, wiêc tak moja opinia jest taka, ¿e:
- cena 12,50 za 750g ok
- obróbka rêczna jak najbardziej dobra, gorzej z maszynow±
- du¿o dziurek po wyszpachlowaniu
ogólna ocena 3
W porównaniu z UNI novola jest gorsza, a o 3 z³ tañsza. Chyba wrócê do UNI lub GOLDCARA. Mo¿e byæ ona przydatna do ma³ych napraw zamiast wykoñczeñiówki bo drobnym papierem dobrze siê obrabia.
Macie mo¿e przy okazji jaki¶ patent na dziurki powstaj±ce w szpachli? |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2013-12-12, 10:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
- Ma³e opakowania zawsze wychodz± dro¿ej w przeliczeniu na kg.
- To jest miêkka szpachlówka wiêc faktycznie na maszynê mo¿e byæ s³aba.
- W tej cenie dziurki dostajesz gratis |
|
|
|
|
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-12-12, 12:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 950
|
Mlody24 napisa³/a: | Macie mo¿e przy okazji jaki¶ patent na dziurki powstaj±ce w szpachli? |
Zacznij w³a¶ciwie mieszaæ. Novol miesza szpachlówki w pró¿ni, a dziurki o których mówisz to powietrze które aplikujesz podczas niew³a¶ciwego mieszania. |
_________________ ¯ycie jest zbyt krótkie ¿eby je¼dziæ Dieslem... |
|
|
|
|
Mlody24
|
Wys³any: 2013-12-13, 11:47
|
0
|
|
|
|
Mieszanie raczej w³asciwe tylko jako¶ ich du¿o w tej Ultra.
Spoko damy radê
Dziêki wszystkim |
|
|
|
|
Arkadiusz2363t
|
Wys³any: 2013-12-13, 21:21
|
0
|
|
|
|
zbyt energiczne mieszanie szpachlówki j± napowietrza:) mialem ten sam problem. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-12-14, 00:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Mlody24 napisa³/a: | W porównaniu z UNI novola jest gorsza, |
Uni plus co¶ siê zmieni³, taka glina jak uniwersalny z polikara.
Multi ultra jest najtañsza z novola, ale szybko robi siê sucha w puszce jak sie ni± robi male prace.
Zostaje mi multi z linii prof i soft ze spectrala, sa jak najbardziej ok. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Novol rafman
|
Wys³any: 2013-12-16, 09:59 Ultra linia by Novol
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 54
|
Witam!
Rzeczywi¶cie , jak kto¶ wy¿ej wspomnia³, dziurki w szpachlówce robi sam lakiernik mieszaj±c z utwardzaczem lub wprowadzaj±c ¿ywicê ,która podczas sedymentacji wyp³ynê³a na powierzchniê. Szpachlówka, nawet ta z tañszej linii jest produkowana w pró¿ni.
Ultra jest lini± ,która jest pozycjonowana nieco wy¿ej od linii Economy, ale z gatunku tañszych.
Dlatego nie ma eksponowania logo Novola.
W tañszych szpachlówkach s± u¿ywane najczê¶ciej wiêksze wype³niacze ,co mo¿e powodowaæ ³atwiejsze ,,napowietrzenie", ale generalnie sama z siebie szpachlówka nie posiada dziurek.
Rafa³ Mania Dzia³ Szkoleñ NOVOL |
|
|
|