Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
MARIO06CU
Wysłany: 2014-01-11, 20:06   kupno uzywanej komory lakierniczej
0
UP DOWN

witam chcialbym sie dowiedziec na co zwrocic uwage przy kupnie takiej komory jak jest z transportem rozebraniem i zlozeniem jej juz u mnie jakie sa koszty utrzymania takiej komory i umiejscowienie jej trzeba jakas wylewke robic iczy to jest traktowane jjako budynek jak z podatkiem trzeba sie zglosic do gminy czy poprostu stawiam jak mi pasuje i jak jest z elektryka chodzi o przydzial mocy prosze o pomoc

jackcl55 
Wysłany: 2014-01-11, 23:30   
0
UP DOWN

zalezy czy na legalu czy nie jak na legalu zapomnij !!! 2 tygodnie po uruchomieniu musisz zglosic w gminie ze ja postawiles i zaczynaja sie problemu z uzywka atesty itd najlepiej zapytaj PROJEKTERA on ci wszystko wytlumaczy sam buduje lakiernie od podstaw sprowadzilem uzywana kabine i wystawiam na sprzedaz i kupuje nowa z papierami i gwarancja :spoko: pozdrowka

MARIO06CU
Wysłany: 2014-01-12, 01:00   
0
UP DOWN

co znaczy na legalu??? ze mam lakiernie tak??? mam dzialalnosc auto naprawa z handlem autami, wiesz nie chodzi mi o papiery na nia tylko czy jest ona liczona jak budynek czy jak garaz blaszany lekkiej konstrukcji nie przytwierdzony trwale do gruntu:) bo taka komora nie musi sluzyc tylko do lakierowania:) a stan techniczny na co zwrocic uwage i jak z tym transportem??? i montazem

KK 
Wysłany: 2014-01-12, 01:10   
0
UP DOWN

Za transport i montaÂż chyba pÂłacisz dodatkowo. Pod to musi byĂŚ chyba jakaÂś pÂłyta betonowa i przygotowane wszystko pod odciÂąg.

MARIO06CU
Wysłany: 2014-01-12, 03:15   
0
UP DOWN

Jestem swiadomy tego ze moj transport ale na jak male czesci mogl bym ja rozebrac i czy da rade ja potem bezproblemu zlozyc:)

dragalus2580 
Wysłany: 2014-01-19, 23:16   kabina
0
UP DOWN

mo¿esz ja roz³o¿yÌ na czêœci pierwsze czyli panele œcian itp najwiêksza i najd³u¿sza czêœci¹ jest podstawa kabiny i rama drzwi wjazdowych, jesteœ w stanie to zrobiÌ sam ale tylko jeœli ja roz³o¿ysz sam osobiœcie. ¿ebyœ wiedzia³ co i jak potem posk³adaÌ, waga..?? to dobre pytanie... ale jakieœ 6 ton (zalezy jaka kabina) za ca³y komplet musisz liczyÌ za ca³oœÌ z piecami kratami itp... no i tak mniej wiêcej przy dobrym uk³adzie licz¹c jak juz bêdzie na miejscu

wylewka min 1000zl
dach jesli stoi na polu... jakies 3000zl
czyszczenie rozÂłoÂżonych elementow i konserwacja to koszt jakies 1200zl z materialem
uszczelnienie to jakieÂś 100 tubek masy po 20zl 2000zl i inne cenzura jakies 1000zl

to przyblizony koszt i duzo pracy zeby to zrobic dobrze :)

zalezy skad masz to jeszcze przywiez...
w sumie mozesz ja wstawic do grazu jak masz taki duzy ale wszystko zalezy od zyczliwych sasiadow i wtedy nie musisz miec zadnego zezwoleia :D :D

jak cos to pisz na privat albo do PROJEKTORA on wie o co kaman :)

Pozdr

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi