Autor |
Wiadomo¶æ |
|
kulka
|
Wys³any: 2014-02-23, 16:45 Aerografy typu 2in1 pomoc dla amatora
|
0
|
|
|
|
Po pierwsze Siema, mam nadzieje, ¿e nie bêdzie ze mn± problemów
Stojê przed dylematem zakupienia pierwszego aero i moja rozterka dotyczy tych dwóch ³obuzów:
Aerograf Badger Renegade "VELOCITY"
Aerograf Paasche TALON TG-3F
Czyta³am ju¿, ¿e pierwszy z nich jest w u¿ywany przez uczestników forum, z powodzeniem.
Czy kto¶ mia³ do czynienia z 2?
Pomocna bêdzie informacja, ¿e zale¿y mi na jako¶ci sprzêtu, teflonowym uszczelnieniu. Chcê go u¿ywaæ przede wszystkim do malowania samochodów, motocykli itd.
Mo¿e macie co¶ godnego polecenia? |
|
|
|
|
matheo_86
|
Wys³any: 2014-02-23, 23:04
|
0
|
|
|
|
nie mia³em do czynienia z aero które wymieni³e¶...
ja ¶migam na h&s i jest ok jak na moje potrzeby wiec mogê Ci poleciæ t± firmê.
a je¶li dopiero zaczynasz to bym poleca³ Ci jakiego¶ chiñczyka najpierw zamêczyæ a potem kupiæ co¶ porz±dniejszego |
|
|
|
|
kulka
|
Wys³any: 2014-02-23, 23:45
|
0
|
|
|
|
Dziêki za info!! w wyborze aero bra³am pod uwagê równie¿ t± firmê.
Jaram siê tymi wariatami, które wymieni³am, bo wydaj± siê byæ uniwersalne, chocia¿ wiem, ¿e nie kupie sprzêtu, który bêdzie do wszystkiego najlepszy. Ale mo¿ne z wasz± pomoc± na co¶ siê zdecydujê wcze¶niej ni¿ za rok.
Czemu chiñczyka na pocz±tek, ¿al dobrego sprzêtu nieukowi bo rozkalibruje, czy jako¶ tak, si?
Chiñczyka to nie lubiê nawet na talerzu, wiêc odpada! |
|
|
|
|
matheo_86
|
Wys³any: 2014-02-24, 13:58
|
0
|
|
|
|
ja na pocz±tek polecam chiñczyka dlatego , ¿e nie wiesz czy Ci siê spodoba w ogóle malowanie aero, kupisz za kilkaset z³ dobry sprzêt i mo¿e le¿eæ po jednym czy 2 malowaniach to po pierwsze.
Po drugie nabierz obycia z aero, jak siê zachowuje za gêsta za rzadka farba , du¿e ma³e ci¶nienie, czyszczenie aero , no i jak ci spadnie czy siê wy¶li¼nie z rêki to tez nie szkoda.
Takie jest moje zdanie a zrobisz jak zechcesz. |
|
|
|
|
kulka
|
Wys³any: 2014-02-24, 14:30
|
0
|
|
|
|
Próbowaæ próbowa³am spodoba³o mi siê. I to jak cholera. Teraz po prostu chcê mieæ swój z którym nie bêdê musia³a siê cackaæ. Dziêki za pomoc, pytam bo chce skorzystaæ z waszego do¶wiadczenia, a nie zrobiæ jak chce. |
|
|
|
|
kulka
|
Wys³any: 2014-02-24, 14:37
|
0
|
|
|
|
tzn chce zrobiæ jak chce, je¶li zechce |
|
|
|
|
Mcdevil
|
Wys³any: 2014-03-03, 19:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 166 Sk±d: Leicester
|
Siema olej stary chine.
Oba wymienione bêd± godne
Sam jestem za renegatem ale to tylko mój wkrêt. £ap co do ciebie mruczy .
Pozdro |
|
|
kulka
|
Wys³any: 2014-03-03, 23:19
|
0
|
|
|
|
Dziêki za wsparcie Mcdevil kole¶!
No w³a¶nie ola³am chinola. Na pocz±tek postanowi³am obw±chaæ Paasche, nie powiem, le¿y w ³apie i chodzi galancio. Zastanawiam siê jeszcze, nad dokupieniem ig³y i dyszy do detali. Kwestia czasu.
Mam te¿ dylemat takiej oto natury:
http://www.maiwell.com/Ai...0-Made-in-Japan
Tanio mogê kupiæ, tylko nikt nie potrafi mi powiedzieæ, co z ig³±, dysz± i uszczelkami, które chcia³abym wymieniæ, a nigdzie nie ma czê¶ci.
Czy kto¶ z was mia³ takiego japoñca? Mo¿e kto¶ wie czy mo¿na u¿yæ czê¶ci jakiej¶ innej firmy do niego.
Z chêci± bym go wziê³a na pierwszy ogieñ, zanim zacznê bawiæ siê bardziej serio moim s³odkim Paasche! |
|
|
|
|
Mcdevil
|
Wys³any: 2014-03-04, 01:28
|
0
|
|
|
|
Jo to china.
Podjebka Richpen w nazwie.
Modele to standard syf dostêpne pod ró¿nymi nazwami. |
|
|
Mcdevil
|
Wys³any: 2014-03-04, 07:30
|
0
|
|
|
|
Sory Kulka za Starego \Standardowo wpadam tu z przegrzanymi zwojami mózgu. By obadaæ co¶ od strony lakiernictwa. Zt±d wzmo¿ona maksymalizacja mej têpoty.
Pozdro i powodzenia. |
|
|
kulka
|
Wys³any: 2014-03-04, 16:22
|
0
|
|
|
|
Bardzo elokwentnie wykaraska³e¶ siê z tego nietaktu, jak na kogo¶ z przegrzanymi zwojami mózgowymi
Luz zawsze chcia³am byæ ch³opcem |
|
|
|
|
kulka
|
Wys³any: 2014-03-04, 16:37
|
0
|
|
|
|
Tak w³a¶nie my¶la³am, kusi³ mnie bo jest do detali g³upek!
Dziêki za pomoc! |
|
|
|