Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mietek98dh
|
Wys³any: 2014-03-17, 09:26 Malowanie logotypów, napisów z szablonu
|
0
|
|
|
|
Witam,
Mam taki problem, chcia³em na widelcu rowerowym namalowac napis "trek". No wiêc wydrukowa³em i wyci±³em go na folii h&s do wyciania wzorow, wszystko przyklei³em, zabezpieczy³em, pomalowa³em i ... kupa ... farba dosta³a siê pod folie i woko³ liter s± plamki :(
Spotka³ siê kto¶ z was z czym¶ takim ?
Pod³o¿e : 1.podk³ad z aerozolu 2. Baza z palinala aerografem 3. Klar novola z aerozulu dwie warstwy, i zmatowiony 4. Czarny Createx wicked napis.
W jaki sposob teraz usun±æ napis aby niee uszkodziæ lakieru ? |
|
|
|
|
matheo_86
|
Wys³any: 2014-03-19, 09:23
|
0
|
|
|
|
wodne farby maj± to do siebie ze lubi± "w³aziæ" pod szablon,wiele razy tak mia³em lepiej zrób to baz±. A napis delikatnie papierem wodnym zjedz tak ¿eby klaru nie przetrzeæ |
|
|
|
|
mietek98dh
|
Wys³any: 2014-03-21, 23:09
|
0
|
|
|
|
No dziêki to ju¿ wszystko wiem Napis ju¿ usuniêty tak jak napisa³e¶ papierem z wod±. I faktycznie wcze¶niej malowa³em srebrn± baz± napis i nic nie ''wlaz³o'' nawet odrobinkê, a przy createxie to dooko³a wszystkich literek dos³ownie. No nic bêdê testowa³, a grubo¶æ nak³adanej farby ma znaczenie ? Bo ja dos³ownie wyla³em jeden napis trochê przesadzi³em bo na raz tak, ¿e prawie nie widaæ by³o naklejki, a ten drugi s³abiej i mniej zacieków by³o |
|
|
|
|
matheo_86
|
Wys³any: 2014-03-22, 09:26
|
0
|
|
|
|
ilo¶æ warstw zale¿y od krycia farby jak na ciemnym tle robisz co¶ np bia³± per³± to trzeba duuu¿o warstw ... wtedy robi siê taki próg z farby jak jest du¿o nalane w jednym miejscu. ja ten próg zostawiam , zalewam klarem zjade wodnym i na nowo klar leje i jest ju¿ gitarrra:) |
|
|
|
|
customizer
|
Wys³any: 2015-04-02, 08:01
|
0
|
|
|
|
Sorki ze sie wtrace ale reasumuj±c mówi±c baza to co macie na mysli? Macie jakies sprawdzone pojemniczki do przechowywania farbek?
Pozdrawiam
Tomasz |
|
|
|