Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
de_never
Wysłany: 2014-04-08, 18:50   Pare pytan dot lakierowania zderzaka
0
UP DOWN

Witam doswiadczonych. Zabieram sie do pomalowania zderzaka w swoim samochodzie i kompletuje materialy i informacje. Ogolnie robie to dlatego ze chcialbym sprawdzic czy uda mi sie pomalowac zderzak.
Co mam :
podklad akrylowy NOVOL.
Dodatek zmiekczajacy do podkladu i klar novol 770 ( nie wiem czy dobrze zrobilem)

Zamierzam jeszcze kupic podklad zwiekszajacy przyczepnosc novol 700 ( nie bylo w sklepie ma przyjsc w przyszlym tygodniu).
Klar MIPA C50+ utwardzacz + rozcienczalnik
Baze+rozcienczalnik( domyslam sie ze beda mieli w sklepie gdzie bede dobierla baze)

Rowniez zastawiam sie czy nie potrzebna bedzie szpachla bo jest pare zadrapan na zderzaku i nie wiem czy podklad je wypelni. Jutro zrobie zdjecia i dodam jak to wyglada abyscie ocenili, dzis nie dam rady bo pada.

Kupilem dodatek zmiekczajacy novola i nie wiem czy nie zrobilem bledu. Gdyz klar jaki zamierzam kupic to MIPA C50, nie bedzie to przeszkadzalo ze ten dodatek jest innej firmy?
Nie zwazy sie? nie bedzie problemow? zobaczylem ze dodatek zmiekczajacy z tej firmy mipa jest tez dostepny w internecie ale dopiero po tym jak kupilem tego novola u siebie w sklepie.
Nastepne, jaki rozcienczalnik do klaru MIPA C50 i podkladu akrylowego firmy novol?

Bedzie tak
Podkad zwiekszajacy przyczepnosc>podklad akrylowy+utwardzacz+Rozcienczalnik(jaki?universalny akryl?)>Baza>Klar MIPA C50+utw+Rozcienczalnik(jaki?)

Z gory dziekuje za odpowiedzi. Jezeli macie jakies sugestie jak to inaczej zrobic lub zaproponowac inne produkty to prosze bardzo.

de_never
Wysłany: 2014-04-08, 20:40   
0
UP DOWN

Nie moge juz edytowac, wiec dopisze posta. Zapomnialem dodac, ze bede lakirowal w normlanym garazu wec temperatura nie bedzie za wysoka.
Znalazlem sklep z asortymentem mipy.
Wiec w tym przypadki mipa klar HS cs85 + utw szybki HS10 + rozcienczalnik jaki? szybki? wolny? normany? Czy MILA MS C50+ utw szybki ms10+ rozczielczalnik ? doradzcie jak wyzej.
Dobrze kombinuje?

Od tego czytania o tych lakierach zaraz mi sie wszystko pomiesza.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu