Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-22, 15:59
Autor Wiadomość
Piotrek 
Wysłany: 2008-03-01, 15:31   Rodzaje pistoletĂłw lakierniczych
0
UP DOWN

Witam, HVLP to pistolet niskocisnieniowy nowszego typu czy starszego. JeÂżeli to mozliwe to prosze o opisanie tych nazewnictew. Przepraszam jeÂżeli podobny temat juz byÂł na forum, jednak nie znalazÂłem go. Pozdrawiam

baqo 
Wysłany: 2008-03-01, 15:37   
0
UP DOWN

Piotrek napisał/a:
HVLP to
duÂża masa ,maÂłe ciÂśnienie!

baqo 
Wysłany: 2008-03-01, 17:47   
0
UP DOWN

Bisuside14 napisał/a:
dziĂŞki czemu szybko siĂŞ nimi maluje. Nie sÂą to zbyt oszczĂŞdne pistolety, moÂżna powiedzieĂŚ, Âże znaczne iloÂści natryskiwanego lakieru idÂą w filtry.
nic bardziej b³êdnego!!! teraz wiem dlaczego to co ja piszê to wg ciebie jest bez sensu!!! :twisted: :lol: :lol: :lol: hvlp ani nie jest szybki w pracy,i jest najoszczêdniejszym pistoletem !!!
Bisuside14 napisał/a:
Mnie tak siĂŞ kojarzÂą pistolety typu HVLP.
jak nie wiesz to nie wypowiadaj siĂŞ wcale!!! zawsze na koniec piszesz tak myÂślĂŞ,tak mi siĂŞ wydaje i myÂślisz Âże to usprawiedliwi twojÂą niewiedzĂŞ !natomiast wiedzĂŞ na ten temat o pistoletach, to powinien kaÂżdy lakiernik znaĂŚ na pionĂŞ!

Bisuside14 
Wysłany: 2008-03-01, 17:50   
0
UP DOWN

Ok, usunĂŞ gÂłupi post.(niech moderator to zrobi, bo ja nie mogĂŞ :razz: mineÂło 60min.) MĂłwiĂŞ serio, proszĂŞ o usuniĂŞcie postu, nawet z tym.
Ale powiedz mi czy ten post nie byÂł gÂłupi :?:
baqo napisał/a:
Piotrek napisał/a:
HVLP to

baqo napisał/a:
!natomiast wiedzĂŞ na ten temat o pistoletach, to powinien kaÂżdy lakiernik znaĂŚ na pionĂŞ!

To czemu od razu nie odpisaÂłeÂś Pan konkretnie :?: Chyba jesteÂś Pan lakiernikiem :?:
Nie bêdê siê k³óci³, proszê o usuniêciem postu, a Pan baqo niech profesjonalnie siê wypowie. Droga wolna.
Pozdrawiam.

"Klient nasz Pan", post poleciaÂł. Pzd. Bodzio

djpolak1985
Wysłany: 2008-03-01, 19:30   
0
UP DOWN

Roznica pomiedzy hvlp a konwencjonalnymi polega na roznicach cisnien-podajacego (popychajacego) lakier i rozpylajacego czyli wylatujacego z glowicy rozpylajacej.

[ Dodano: 2008-03-01, 19:37 ]
konwencjonalny pistolet ma te same cisnienia natomiast hvlp cisnienie rozpylajace jest mniejsze od popychajacego materia l dlatego tez hvlp sa oszczedniejsze gdyz cisnienie rozpylajace nie rozrzuca az tak bardzo (jak w konwencjonalnym) podawanego lakieru. Wszystko to tez sprawia ze pistoletem hvlp malujemy z blizszej odleglosci od elementu.

baqo 
Wysłany: 2008-03-01, 19:40   
0
UP DOWN

Bisuside14 napisał/a:
Ale powiedz mi czy ten post nie byÂł gÂłupi
baqo napisaÂł/a:
Piotrek napisaÂł/a:
HVLP to
gdybyÂś znaÂł teoriĂŞ ,to by nie byÂł taki gÂłupi! duÂża masa powietrza,stÂąd potrzeba wydajnego kompresora,no i niskie ciÂśnienie pracy na gÂłowicy. masa powietrza rozbija lakier a nie wysokie ciÂśnienie. dlaczego mniejsze zuÂżycie materiaÂłu? brak duÂżego odbicia przez ciÂśnienie materiaÂłu lakierniczego o lakierowany element. dlatego teÂż hvlp prowadzi siĂŞ bliÂżej lakierowanej powierzchni.i mĂłw mi baqo,

[ Dodano: 2008-03-01, 19:45 ]
no wÂłaÂśnie djpolak1985, :grin: :grin: :grin:

rbfm 
Wysłany: 2008-03-01, 21:05   
0
UP DOWN

Bisuside14 napisał/a:
MajÂą szeroki "wachlarz"

no chcialbym zeby moja sata hvlp miala taki wchlarz jak walcom hp........

Bisuside14 
Wysłany: 2008-03-02, 10:23   
0
UP DOWN

Dziêkuje moderatorkowi za spe³nienie mojej proœby, wybaczcie, ale b³êdy siê zdarzaj¹, kiedyœ te¿ tego szuka³em w necie i tak napisa³ taki sam g³upek jak ja.
Ps. Nie jedŸcie ju¿ tak po mnie :razz: Naprawi³em swój b³¹d.
Jak napisaÂłem nie chce zaÂśmieciĂŚ innych tematĂłw o tanim pistolecie wiĂŞc napisaÂłem w swoim, tam wszystko napisaÂłem:
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=861
Takie szybkie pytanko.

maras 
Wysłany: 2008-03-03, 02:18   
0
UP DOWN

Dawno mnie tu nie byÂło:) OgĂłlnie wydajniejsze i szybsze sÂą pistolety typu trans-tech, czy high t.e.c, czyli tak na dobrÂą sprawĂŞ, chodzi o lvlp, tylko kaÂżdy producent inaczej nazywa. Tylko Sata, nie wiedzieĂŚ czemu upiera siĂŞ przy hvlp :neutral: PoÂśrednim rozwiÂązaniem pomiĂŞdzy hp a hvlp sÂą rp, ale nie sÂą one jednak tak oszczĂŞdne, jak niskociÂśnieniowe. ZaletÂą ich jest to, ze uzywa siĂŞ ich, jak konwencjonalnych pistoletĂłw

maszynowy
Wysłany: 2012-07-03, 13:05   
0
UP DOWN

krótki opis technologii i nazewnictwa mo¿na znaleŸÌ tu rodzaje pistoletów lakierniczych

PROJEKTER
Wysłany: 2012-07-03, 17:48   
0
UP DOWN

maras napisał/a:
Dawno mnie tu nie byÂło:) OgĂłlnie wydajniejsze i szybsze sÂą pistolety typu trans-tech, czy high t.e.c, czyli tak na dobrÂą sprawĂŞ, chodzi o lvlp, tylko kaÂżdy producent inaczej nazywa. Tylko Sata, nie wiedzieĂŚ czemu upiera siĂŞ przy hvlp :neutral: PoÂśrednim rozwiÂązaniem pomiĂŞdzy hp a hvlp sÂą rp, ale nie sÂą one jednak tak oszczĂŞdne, jak niskociÂśnieniowe. ZaletÂą ich jest to, ze uzywa siĂŞ ich, jak konwencjonalnych pistoletĂłw

maras :x: 250 postĂłw na forum ... i dawno ciĂŞ tu nie byÂło .... wiĂŞc jakbyÂś byÂł to pewnie byÂś natrzepaÂł piĂącet postĂłw ^^ ... a piszesz groch z kapustÂą i to jeszcze bez sensu ... bo ani w tym grochu, ani kapusty ^^ ... Ogarnij siĂŞ trochĂŞ kolego. :tak:

Za karĂŞ .... Âładnie i rzetelnie krĂłtkie definicje i opis .... CO TO JEST :

HVLP .............. ?
LVLP .............. ?
LVMP .............. ?
RP .................. ?
HP .................. ?
T.E.C .............. ?
TransTech ....... ?
H.T.E .............. ?

i jak ci starczy pary ....

HD ................ ?

Dla uÂłatwienia .... wszytko jest na forum :tak: JakbyÂś]jeszcze chciaÂł byĂŚ rzetelny w informacjach i pomocny na forum to przy kaÂżdym systemie oprĂłcz charakterystyki napisz zdanie, lub dwa do czego sÂłuÂży, lub przynajmniej gdzie siĂŞ najlepiej sprawdza.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu