Przesuniêty przez: Tech 2009-04-22, 14:59 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Piotrek
|
Wys³any: 2008-03-01, 15:31 Rodzaje pistoletów lakierniczych
|
0
|
|
|
|
Witam, HVLP to pistolet niskocisnieniowy nowszego typu czy starszego. Je¿eli to mozliwe to prosze o opisanie tych nazewnictew. Przepraszam je¿eli podobny temat juz by³ na forum, jednak nie znalaz³em go. Pozdrawiam |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2008-03-01, 15:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
Piotrek napisa³/a: | HVLP to | du¿a masa ,ma³e ci¶nienie! |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2008-03-01, 17:47
|
0
|
|
|
|
Bisuside14 napisa³/a: | dziêki czemu szybko siê nimi maluje. Nie s± to zbyt oszczêdne pistolety, mo¿na powiedzieæ, ¿e znaczne ilo¶ci natryskiwanego lakieru id± w filtry. | nic bardziej b³êdnego!!! teraz wiem dlaczego to co ja piszê to wg ciebie jest bez sensu!!! hvlp ani nie jest szybki w pracy,i jest najoszczêdniejszym pistoletem !!! Bisuside14 napisa³/a: | Mnie tak siê kojarz± pistolety typu HVLP. | jak nie wiesz to nie wypowiadaj siê wcale!!! zawsze na koniec piszesz tak my¶lê,tak mi siê wydaje i my¶lisz ¿e to usprawiedliwi twoj± niewiedzê !natomiast wiedzê na ten temat o pistoletach, to powinien ka¿dy lakiernik znaæ na pionê! |
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-03-01, 17:50
|
0
|
|
|
Mów mi Bisu:D
Pomóg³: 9 razy Posty: 348
|
Ok, usunê g³upi post.(niech moderator to zrobi, bo ja nie mogê mine³o 60min.) Mówiê serio, proszê o usuniêcie postu, nawet z tym.
Ale powiedz mi czy ten post nie by³ g³upi
baqo napisa³/a: | Piotrek napisa³/a: | HVLP to | du¿a masa ,ma³e ci¶nienie! |
baqo napisa³/a: | !natomiast wiedzê na ten temat o pistoletach, to powinien ka¿dy lakiernik znaæ na pionê! |
To czemu od razu nie odpisa³e¶ Pan konkretnie Chyba jeste¶ Pan lakiernikiem
Nie bêdê siê k³óci³, proszê o usuniêciem postu, a Pan baqo niech profesjonalnie siê wypowie. Droga wolna.
Pozdrawiam.
"Klient nasz Pan", post polecia³. Pzd. Bodzio |
|
|
|
|
djpolak1985
|
Wys³any: 2008-03-01, 19:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 87
|
Roznica pomiedzy hvlp a konwencjonalnymi polega na roznicach cisnien-podajacego (popychajacego) lakier i rozpylajacego czyli wylatujacego z glowicy rozpylajacej.
[ Dodano: 2008-03-01, 19:37 ]
konwencjonalny pistolet ma te same cisnienia natomiast hvlp cisnienie rozpylajace jest mniejsze od popychajacego materia l dlatego tez hvlp sa oszczedniejsze gdyz cisnienie rozpylajace nie rozrzuca az tak bardzo (jak w konwencjonalnym) podawanego lakieru. Wszystko to tez sprawia ze pistoletem hvlp malujemy z blizszej odleglosci od elementu. |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2008-03-01, 19:40
|
0
|
|
|
|
Bisuside14 napisa³/a: | Ale powiedz mi czy ten post nie by³ g³upi
baqo napisa³/a:
Piotrek napisa³/a:
HVLP to
du¿a masa ,ma³e ci¶nienie! | gdyby¶ zna³ teoriê ,to by nie by³ taki g³upi! du¿a masa powietrza,st±d potrzeba wydajnego kompresora,no i niskie ci¶nienie pracy na g³owicy. masa powietrza rozbija lakier a nie wysokie ci¶nienie. dlaczego mniejsze zu¿ycie materia³u? brak du¿ego odbicia przez ci¶nienie materia³u lakierniczego o lakierowany element. dlatego te¿ hvlp prowadzi siê bli¿ej lakierowanej powierzchni.i mów mi baqo,
[ Dodano: 2008-03-01, 19:45 ]
no w³a¶nie djpolak1985, |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-01, 21:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
Bisuside14 napisa³/a: | Maj± szeroki "wachlarz" |
no chcialbym zeby moja sata hvlp miala taki wchlarz jak walcom hp........ |
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-03-02, 10:23
|
0
|
|
|
Mów mi Bisu:D
Pomóg³: 9 razy Posty: 348
|
Dziêkuje moderatorkowi za spe³nienie mojej pro¶by, wybaczcie, ale b³êdy siê zdarzaj±, kiedy¶ te¿ tego szuka³em w necie i tak napisa³ taki sam g³upek jak ja.
Ps. Nie jed¼cie ju¿ tak po mnie Naprawi³em swój b³±d.
Jak napisa³em nie chce za¶mieciæ innych tematów o tanim pistolecie wiêc napisa³em w swoim, tam wszystko napisa³em:
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=861
Takie szybkie pytanko. |
|
|
|
|
maras
|
Wys³any: 2008-03-03, 02:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 211 Sk±d: Sokolniki k.Poznania
|
Dawno mnie tu nie by³o:) Ogólnie wydajniejsze i szybsze s± pistolety typu trans-tech, czy high t.e.c, czyli tak na dobr± sprawê, chodzi o lvlp, tylko ka¿dy producent inaczej nazywa. Tylko Sata, nie wiedzieæ czemu upiera siê przy hvlp Po¶rednim rozwi±zaniem pomiêdzy hp a hvlp s± rp, ale nie s± one jednak tak oszczêdne, jak niskoci¶nieniowe. Zalet± ich jest to, ze uzywa siê ich, jak konwencjonalnych pistoletów |
|
|
|
|
maszynowy
|
Wys³any: 2012-07-03, 12:05
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-07-03, 16:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
maras napisa³/a: | Dawno mnie tu nie by³o:) Ogólnie wydajniejsze i szybsze s± pistolety typu trans-tech, czy high t.e.c, czyli tak na dobr± sprawê, chodzi o lvlp, tylko ka¿dy producent inaczej nazywa. Tylko Sata, nie wiedzieæ czemu upiera siê przy hvlp Po¶rednim rozwi±zaniem pomiêdzy hp a hvlp s± rp, ale nie s± one jednak tak oszczêdne, jak niskoci¶nieniowe. Zalet± ich jest to, ze uzywa siê ich, jak konwencjonalnych pistoletów |
maras 250 postów na forum ... i dawno ciê tu nie by³o .... wiêc jakby¶ by³ to pewnie by¶ natrzepa³ piñcet postów ... a piszesz groch z kapust± i to jeszcze bez sensu ... bo ani w tym grochu, ani kapusty ... Ogarnij siê trochê kolego.
Za karê .... ³adnie i rzetelnie krótkie definicje i opis .... CO TO JEST :
HVLP .............. ?
LVLP .............. ?
LVMP .............. ?
RP .................. ?
HP .................. ?
T.E.C .............. ?
TransTech ....... ?
H.T.E .............. ?
i jak ci starczy pary ....
HD ................ ?
Dla u³atwienia .... wszytko jest na forum Jakby¶]jeszcze chcia³ byæ rzetelny w informacjach i pomocny na forum to przy ka¿dym systemie oprócz charakterystyki napisz zdanie, lub dwa do czego s³u¿y, lub przynajmniej gdzie siê najlepiej sprawdza. |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|