Autor |
Wiadomość |
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-16, 15:03 airgunsa az3 z wadÂą fabrycznÂą.Czy tylko ja miaÂłem pecha?
|
0
|
|
|

|
Witam, tak jak w temacie. DoœÌ niedawno dostrzeg³em coœ co mnie zdziwi³o. Airgunsa mimo ¿e jest wyczyszczona niczym nowa, mia³a krzyw¹ miot³e. Na pocz¹tku myœla³em ¿e mi siê wydawa³o , ale przyszed³ czas ¿eby siê z ni¹ rozstaÌ i poszed³em zrobiÌ ostatni próbny natrysk, i co on pokaza³? No w³aœnie :o. Po lewej jak g³owica by³a bardziej w prawo, po prawej jak by³a "równo". Co o tym s¹dzicie ? Mia³ ktoœ taki przypadek?
 |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2014-05-16, 16:02
|
0
|
|
|

|
A sprawdzales iglice ? moze gdzies jest przytarta mocno.
Zobacz dysze powierzne w gunie czy kanaliki drozne. |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-16, 16:06
|
0
|
|
|

|
W³aœnie w g³owicy widaÌ jak jeden otwór jest krzywo zrobiony , nie wiem czy dobrze widaÌ na tym zdjêciu co za³¹czy³em
 |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2014-05-16, 16:41
|
0
|
|
|

|
No troche dziwnie to wyglada sprawdz iglice czy rĂłwniutka z kazdej strony.
Chcociaz jak krecisz glowica i natrysk sie zmienia z krzywego na prosty to cos raczej tu musi byc nie tak te kanaÂły boczne powietrzne dobrze wyczuysczone ? Te duze |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-16, 16:53
|
0
|
|
|

|
Iglica wyglÂąda Âładnie nie wyglÂąda na krzywÂą (ledwo co widaĂŚ Âślady zuÂżycia ) Przylega dobrze, nie zbierajÂą siĂŞ Âżadne krople na czubku. Na Âżywo widaĂŚ Âże ten ostatnio otwĂłr ucieka wzglĂŞdem reszty. Pistolet bardzo dokÂładnie byÂł czyszczony . PrzyÂłoÂżyÂłem nawet rĂłwnÂą kartkĂŞ do gÂłowicy i wychodzi na to co zobaczyÂłem goÂłym okiem. OtwĂłr jest przesuniĂŞty wzglĂŞdem reszty . A do wczeÂśniejszego pytania, wszystko jest czyste, otwory droÂżne . WydajĂŞ mi siĂŞ Âże wina leÂży w gÂłowicy |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-05-16, 21:42
|
0
|
|
|

|
Powiem tak zdarzajÂą siĂŞ wady air capa w modelach iwaty, najczĂŞÂściej w lph 80. Sam miaÂłem wymieniony pistolet na nowy. ÂŹle wywiercone byÂły otwory, jeden jakby byÂł nieidealnie dowiercony. Takie coÂś jak Ty masz to powinni na gwarancji wymieniĂŚ. Czyli Air Cap.
Mi nie robili problemĂłw. Gdzie kupiÂłeÂś gun? |
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-16, 21:51
|
0
|
|
|

|
Gun byÂł kupiony na elakiery.pl , gwarancja siĂŞ skoĂączyÂła dosÂłownie 3 tygodnie temu, ale przysÂługujĂŞ mi prawo wymiany na podstawie niezgodnoÂści towaru z umowÂą (mimo Âże gwarancja wygasÂła) , ratujĂŞ mnie to Âże jestem osobÂą prywatnÂą a nie firmÂą . WÂłaÂśnie szukam osoby pracujÂącej w elakiery bo chcĂŞ normalnie popisaĂŚ a nie wysyÂłaĂŚ pisma prawnicze bo nie lubiĂŞ tak. WiĂŞc jakby ktoÂś znaÂł uÂżytkownika tego forum co tam pracujĂŞ i podaÂł mi jego nick to byÂłbym bardzo wdziĂŞczny |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-05-16, 22:12
|
0
|
|
|

|
Rok lakierowaÂłeÂś pistoletem walÂącym na boki? |
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-16, 22:17
|
0
|
|
|

|
Mo¿e to g³upio zabrzmi, ale zawsze ustawia³em tak g³owicê ¿eby miot³a by³a prosta, lakierowa³em nim z 10 razy w ró¿nych odstêpach czasu , i mia³em wra¿enie ¿e coœ jest nie tak, myœla³em ¿e gdzieœ zalega stara farba (chocia¿ to by³o ma³o prawdopodobne bo dok³adnie go czyœci³em za ka¿dym razem). Teraz gdy nadszed³ czas na sprzeda¿ postanowi³em zrobiÌ próbny natrysk, g³owice ustawi³em idealnie równo i to co zobaczy³em , mnie trochê zdziwi³o |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2014-05-16, 22:36
|
0
|
|
|

|
mariuszcwa napisał/a: | MoÂże to gÂłupio zabrzmi, ale zawsze ustawiaÂłem tak gÂłowicĂŞ Âżeby miotÂła byÂła prosta, |
Potrzeba jest "matkÂą wynalazkĂłw" .....
mariuszcwa napisał/a: | Teraz gdy nadszedÂł czas na sprzedaÂż |
Czyli teraz ktoÂś inny ma siĂŞ tym pistoletem "mĂŞczyĂŚ" .... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-05-16, 22:40
|
0
|
|
|
|
Czasem pomaga obrĂłt dyszy rozpylacza o 180*.
W jednej pozycji natrysk bĂŞdzie ok a w odwrotnej krzywy.... moje sico tak ma
Robi za rozpylacz epoksydu i za myjkĂŞ cisnieniowa do pistoletĂłw.
WiĂŞc nie przeszkadza krzywa miotÂła. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-16, 22:41
|
0
|
|
|

|
mariuszcwa napisał/a: | Teraz gdy nadszedÂł czas na sprzedaÂż |
Czyli teraz ktoÂś inny ma siĂŞ tym pistoletem "mĂŞczyĂŚ" .... [/quote]
Wrêcz odwrotnie, chce go reklamowaÌ przed sprzeda¿¹ dlatego te¿ wycofa³em go z aukcji. Nie chce nikogo oszukaÌ . Moje niedopatrzenie od pocz¹tku by³o spowodowane tym, ¿e du¿o ró¿nych rzeczy kupowa³em przez internet i nigdy nie zdarzy³o mi siê ¿eby coœ mia³o wadê , b¹dŸ by³o uszkodzone. Dlatego mia³em pewnoœÌ ¿e skoro kupi³em nowy pistolet to musi byÌ w 100% sprawny , jednak to mnie zgubi³o . Mo¿liwe ¿e obrót g³owicy o 180* poprawi natrysk. Jutro zrobiê próbny natrysk , mo¿liwe ¿e jest w tym trochê racji bo dopiero ostatnie 2 lakierowania ustawia³em g³owicê tak ¿eby by³y napisy czytelne normalnie a nie do góry nogami, wczeœniej nie zwraca³em na to uwagi. I taka ciekawostka , mimo to ¿e jest jak jest to g³owica siê nie zapyla. A w pistolecie co mia³em kiedyœ do podk³adu g³owica by³a zapylona jak zacz¹³ krzywo dawaÌ |
|
|
|
 |
damian
|
Wysłany: 2014-05-17, 14:49
|
0
|
|
|
|
Po przeczytaniu tematu obejrza³em swoj¹ air gunsê i te¿ jedna dziurka (po drugiej stronie ni¿ napis) nie doœÌ ¿e nie jest w linii to jest w wiêkszym odstêpie ni¿ dwie pozosta³e. Nie zwróci³em wczeœniej na to uwagi, choÌ ostatnio zauwa¿y³em krzyw¹ miot³ê, ale pomog³o przekrêcenie o 180st. Przy kupnie mia³em w¹tpliwoœci czy to nie jakaœ podróba, bo napisy ma powierzchownie grawerowane, a u znajomego który mi to poleci³ napisy by³y g³êbiej frezowane. |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 15:05
|
0
|
|
|

|
Taki sam przypadek zobaczy³em na zdjêciu na allegro co koleœ og³asza g³owice (chyba w nazwie aukcji jest motylek napisane) i na zdjêciu ewidentnie widaÌ, otwór jest w dalszym odstêpie wzglêdem innych i w dodatku ucieka do góry. Co do napisów by³ tu temat ¿e w którymœ roku przestali robiÌ g³êboko i robi¹ laserowo tak jak w naszych egzemplarzach. Tu jest "zmiotka" z 15 cm od kartki po lewej jak g³owica jest poprawnie a po prawej jak g³owica jest o 180*. SzerokoœÌ "zmiotki" oko³o 15cm
 |
|
|
|
 |
damian
|
Wysłany: 2014-05-17, 15:30
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 15:59
|
0
|
|
|

|
Wydaje mi siĂŞ Âże tak nie powinno byĂŚ. A jak u Ciebie wyglÂąda natrysk prĂłbny ? Tak jak u mnie ? Starsze pistolety, ktĂłre mam w zapleczu nie majÂą takich problemĂłw , sÂą to jonnesway 6111a i expert hvlp , mimo Âże zestawy od nowoÂści nie byÂły wymieniane , swoje przeszÂły a miotÂły sÂą proste |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-05-17, 17:24
|
0
|
|
|
|
Czym sie przejmujesz... miotÂła mimo Âże krzywa nie ma wielkiego znaczenia przy lakierowaniu.
MoÂżesz motylek przestawic i po problemie (kto powiedziaÂł Âże ma byc na pistolecie ustawiony pod katem prostym do korpusu???? )
PS.
Teraz opowiem o moim pistolecie do podkÂładu..... miotÂła doÂłem zawija jak literka S.... przekonaÂłem sie o tym jak juz paczka z poprzednikiem byÂła spakowana i wyslana. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 17:47
|
0
|
|
|

|
Przejmujê siê tym bo chce go sprzedaÌ, chyba ¿e wystawie go troszkê taniej z informacj¹ o "b³êdzie fabrycznym" . Poczekam na odpowiedŸ elakiery. Teraz zakupi³em trochê lepszy pistolet, i mam nadziejê ¿e takich problemów ju¿ nie bêdê mia³ |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2014-05-17, 18:00
|
0
|
|
|
|
Powiem szczerze tez siĂŞ tak bujaÂłem to tanszy to 100 droÂższy i szczeze za przeproszeniem ch..uj z tego wszystkiego! AÂż wkoncu zainwestowaÂłem w sate 4k i powiem jedno wiecej taniego pistoletu nie chce miec w rĂŞkach teraz przymiezam zakup saty do podkÂładu. WiĂŞc radze ci to samo poczekaj chwile kup sate i po sprawie! A jak to mĂłwiÂą z gĂłwna rakiety nie zrobisz |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 18:01
|
0
|
|
|

|
WÂłaÂśnie kupiÂłem sate 4000 rp |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2014-05-17, 18:07
|
0
|
|
|
|
Noo i po problemie... Ja kupiÂłem 4k Hvlp i jest spoko sprzĂŞt malowaÂłem tez rp ale bardziej mi podchodzi hvlp |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 18:11
|
0
|
|
|

|
Ja niestety nie mogê sobie pozwoliÌ na hvlp (wydajnoœÌ realna kompresora oko³o 320l/min baniak 100l) tym bardziej ¿e nie mam 3 faz :|. Mo¿liwe ¿e bêdê budowa³ sprê¿arkê jak¹œ wydajniejsz¹ z baniaczkiem oko³o 150l , ale jak siê zdecydujê i mo¿liwoœci finansowe pozwol¹ to oczywiœcie przeszukam forum, lub za³o¿ê odpowiedni temat |
|
|
|
 |
damian
|
Wysłany: 2014-05-17, 19:41
|
0
|
|
|
|
SprawdziÂłem natryski prĂłbne w garaÂżu i niektĂłre sÂą proste, niektĂłre skoszone (gĂłra jakieÂś 3-4cm w prawo wzglĂŞdem doÂłu), ale jak dla mnie nie miaÂło to wpÂływu na lakierowanie, ja bym na Twoim miejscu sprzedaÂł go normalnie jako sprawny. |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 19:44
|
0
|
|
|

|
ZobaczĂŞ czy zostanie mi to naprawione, jak nie to bĂŞdĂŞ coÂś musiaÂł myÂśleĂŚ. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2014-05-17, 21:55
|
0
|
|
|

|
No i witamy w gronie SATAnistĂłw 4000 |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 21:59
|
0
|
|
|

|
JakoÂś nie przypasowaÂła mi gunsa i siĂŞ zmobilizowaÂłem na sate . Akurat finanse pozwoliÂły i odpowiednia jak dla mnie oferta kolegi z forum . W poniedziaÂłek jak dobrze pĂłjdzie juÂż bĂŞdzie po pierwszym teÂście i zdam relacje |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2014-05-17, 22:03
|
0
|
|
|

|
zaden test tylko na szerokÂą wode i malowac !!! i cieszyc oko polyskiem |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 22:07
|
0
|
|
|

|
DokÂładnie 2 elementy od astry, bĂŞdĂŞ miaÂł porĂłwnanie bezpoÂśrednie na tych samych materiaÂłach i tym samym kolorze . Jak zdecydowaÂłem siĂŞ na sate to zostawiÂłem sobie 2 elementy na "deser" |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-05-17, 22:16
|
0
|
|
|

|
Czasem dobrze potestowaĂŚ. |
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-05-17, 22:19
|
0
|
|
|

|
Bardzo asekuracyjnie spróbuje, chocia¿ bardzo czêsto lakierowa³em na przemian ró¿nymi wynalazkami i jakoœ to by³o . Np dziœ guns¹ u mnie , jutro auarit¹ u kolegi |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2014-09-12, 21:07
|
0
|
|
|

|
Z airganz¹ siê ruszy³o, odpoczywa³a sobie z 3 miesi¹ce, zapylona troszku , i nasz³a mnie myœl "w koùcu j¹ wystawiê na sprzeda¿" ale ten problem z krzywym strumieniem hmm. Wla³em wodê do zbiorniczka , dajê równo, przedmucha³em wla³em bazê , i co ? Dajê równo o0 . Chyba coœ siê jej w d... poprzestawia³o haha . A tak btw, dziêki u¿ytkownikowi @Projekter mam na dzieù dzisiejszy 3 saty . 4000rp od mariusza80, i dwie z alledrogo, jedna 3000rp 1.3 "trochê" mocno zabrudzona, ale nowy kubek, i nowy zestaw naprawczy, a cena jedyne 700z³ wiêc nie mia³em na co czekaÌ i kupi³em, odchami³em 4 godzinki mycia i jest ok, boje siê dokrêcaÌ dyszê materia³ow¹ , czy jak to tam siê zwie, bo trochê si³y potrzeba, a przy 4000rp to jest du¿a ró¿nica i siê troszku bojê ¿e zaraz gwinty mi polec¹, nowy pierœcieù dosta³a i jest to samo , czyli trzeba wzi¹Ì d³u¿szy klucz haha . I kolejna, która dziœ dotar³a sata minijet 3000 hvlp 0.8sr, ju¿ mia³em gotow¹ baze do niej bo nie mog³em siê doczekaÌ, i jest super, taki ma³y ale wariat . Stan niczym nówka, a kasa œmieszna, wiêc nie duma³em zbytnio ¿e dysza 0.8sr bo chica³em 1.2sr, ale i tak miote³ka jest na poziomie airgunsy a strumieù bardzo równy. Troszkê ten offtop poszed³ w innym kierunku ni¿ temat , ale jeszcze raz dziêkujê wszystkim u¿ytkownikom, ¿e swoim doœwiadczeniem staraj¹ siê nakierowaÌ b³¹dz¹cych , dodam ¿e lakierujê auta dla siebie i ewentualnie rodzinie, i jakoœ uda³o siê od³o¿yÌ na taki sprzêt . Teraz bior¹c inny sprzêt w rêkê mówiê "kurczê tym nie da siê lakierowaÌ". I nie mówiê ¿e sata jest najlepsza na œwiecie, jest dobra i mi to wystarcza, wiêc nie szukam niczego innego |
|
|
|