Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
agrupa
|
Wys³any: 2008-03-14, 01:34 Alufelgi samochodowe - lakierowanie
|
0
|
|
|
|
Witam serdecznie.
Przekopa³em troche forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie ale znalaz³em tylko ogólne stwierdzenia wiêc pozwolê sobie zapytaæ.
Mam alufelgi o do¶æ prostych kszta³tach (gwiazda piêcioramienna)
Niestety widaæ ju¿ na nich z±b czasu i postanowi³em je odnowiæ.
Na felgach s± drobne zarysowania, oryginalny lakier trzyma siê dobrze.
Wymy¶li³em sobie ¿e zmatowiê je papierem ¶ciernym (proszê o radê jakim oznaczeniem)
i po³o¿ê na to lakier srebrny - Chcia³bym ¿eby to by³ lakier jedno sk³adnikowy (1k)
(by³bym wdziêczny o podanie nazwy najlepiej polskiego (przystêpnego cenowo) lakieru który bêdzie mia³ jakikolwiek po³ysk a gdyby by³ to produkt dedykowany do malowania felg by³bym w niebo wziêty)
Czy tak przeprowadzona operacja ma prawo siê udaæ??
Kiedy¶ malowa³em malucha i jako¶ mi to wysz³o dlatego chcia³bym zrobiæ to samemu.
Mam podstawowe narzêdzia lakiernicze (kompresor + pistolet).
Nie oczekujê jakiego¶ powalaj±cego efektu, zale¿y mi tylko aby to wygl±da³o lepiej ni¿ teraz i ¿eby chemia do mycia felg jak i myjka wysokoci¶nieniowa tego nie uszkodzi³a.
Dziêkujê za cierpliwo¶æ |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-14, 13:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
oddaj do lakierni proszkowej i za 5 dych za sztuke masz zrobionie miodzio - bez porownania do lakierowania tradycyjnego ktore ma znikoma trwalosc w porownaniu do proszku. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-03-14, 14:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
rbfm napisa³/a: | oddaj do lakierni proszkowej i za 5 dych za sztuke masz zrobionie miodzio - bez porownania do lakierowania tradycyjnego ktore ma znikoma trwalosc w porownaniu do proszku. |
w³a¶nie dos³ownie przed chwil± wróci³em z lakierni proszkowej, zawioz³em felgi 16` do piaskowania oraz lakierowania. 80 z³/ szt. W czw. maj± byæ gotowe, i powinno byæ ³adnie, samemu nie chcia³o mi siê z tym bawiæ... du¿o d³ubania, a proszkowo to inna bajka... |
|