Przesuniêty przez: Robertlodz09 2014-11-01, 06:57 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
marcin lech
|
Wys³any: 2014-11-01, 00:07 SATA minijet 3000B HVLP 1.0SR
|
0
|
|
|
|
witam was koledzy chcia³bym sie dowiedzieæ czy pistoletem SATA minijet 3000B HVLP 1.0SR da³bym rade polakierowaæ np maskê czy jakie¶ 2-3 elementy np (2x drzwi i b³otnik) I tu mam do was pytanie czy jest sens kupiæ minijet czy bd ni± du¿o machania z tego co siê oriêtujê to miot³ê ma ok 13 cm .chcia³bym tez poznaæ wasze opinie na temat tego guna .dodam jeszcze ze nie jestem zawodowym lakiernikiem i lakieruje raz na jaki¶ czas przewa¿nie( 2-3 ele ) i mam do¶æ tych chinoli które wiêcej materia³u wala na ¶ciany i co chwile co¶ z nimi jest ,dlatego my¶lê nad kupnem saty czekam na wsze odpowiedzi pozdrawiam |
|
|
|
|
mariusz80
|
Wys³any: 2014-11-01, 08:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 923 Sk±d: WZ
|
Do takich prac lepsza by by³a dysza conajmniej 1.2, ale z tak± te¿ siê da radê. Na elemencie typu maska, trochê tego machania bêdzie( niektóre chinole te¿ tak± miot³e maj± ). Za to ma inne zalety, bardzo dobra do zaprawek, ma³ych elementów i tych z trudno dostêpnymi miejscami. Czasem przy zderzakach jej u¿ywam. Nie bêdê ju¿ wspomina³ o wytrzyma³o¶ci takiego pistoletu w porównaniu do chinola. |
|
|
marcin lech
|
Wys³any: 2014-11-01, 11:00
|
0
|
|
|
|
mam jeszcze jeszcze jedno pytanko czy dam rade tym pistoletem polo¿yæ lakier akrylowy czy bd musia³ sporo rozpucha dolaæ i jak sprawa wygl±da z bezbarwnym kiedy¶ k³ad³em bezbarwny sata hvlp dysza 1.3 2.5bar i wysz³o spoko i czy przy dyszy 1.0 tez dam rade go ³adnie wylaæ .dziêki wielkie za odpowiedz pozdrawiam |
|
|
|
|
mariusz80
|
Wys³any: 2014-11-01, 12:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 923 Sk±d: WZ
|
Nie wiem jak dysza 1.0 ale przy dyszy 1.2 sr któr± mam, spokojnie daje radê tylko to trochê d³u¿ej trwa ni¿ przy du¿ym Rp |
|