Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mayer
Wys³any: 2014-11-06, 21:53   Honda porada
0
UP DOWN

Witam was znów ;) mam pytanko w sprawie roboty któr± zaczynam,cieniowa³em nie raz lakiery jednak nie zawsze mnie to zadowala³o,powiedzcie mi czy dobrze robie czy ¼le i tak dalej,chce pos³uchaæ profesjonalistów.Bêd± wstawiane koñcówki progów i tak dalej i teraz pytanie po ca³ym gruntowaniu,konserwacji itp jak cieniowaæ.Zawsze robilem tak ¿e na przeciêciu nowego i starego claru papier wodny 1500 a dalej p2000 potem naje¿d¿a³em clarem na te miejsce i bawi³em siê ci¶nieniem,coraz to dalsze cieniowanie baz±,zawsze robi³em 2 warstwy,dajecie 3 przy cieniowaniu baz± ? Oraz potem normalnie clar na to,rozpuch na przeciêcia i polerka ? Nie zawsze mnie to zadowala gdy¿ pozostaje ma³y zgryz starego i nowego lakieru taki dziwny szlaczego który widaæ a kolor jest zgrany,jakby clar nie chcia³ zej¶æ razem,za grubo da³em claru? czy od czego jest to zale¿ne? Mo¿e mam zrobiæ cieniowanie baz± reszta papier 1500 woda i polecieæ do s³upka clarem i na s³upku to wycieniowaæ ale jak siê bêdzie mia³ ten "szlaczek" Powiedzcie mi jak robicie i jak jest lepiej,chodzi mi o zrobienie tego kawa³ka a nie lakierowaniu ca³ego boku :/
Tutaj zdjêcia
http://imgur.com/a/jxyLv
pozdrawiam :rotfl:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum