Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Economy1122
Wys³any: 2014-11-12, 14:38   Probem z wod± z kompresora
0
UP DOWN

Lakieruje sporadycznie, kilka elementów na powiedzmy 2 tygodnie. Kompresor stoi w pomieszczeniu gdzie lakieruje. Gdy nic nie robie jest tam temperatura powiedzmy 10 stopni. Gdy lakieruje nagrzewam garaz do minimalnie 20 stopni. Mam jeden filtr/odwadniacz 3 m od kompresora taki tani wiem ze jest za slaby ale wydaje mi sie ze nawet jak zainwestuje w lepszy to bedzei ta wode przepuszczal. W dzien lakierowania spuszczam zaworem wode ze zbiornika kompresora ( wylatuje okolo 300 ml wody). Z odwadniacza rowniez spuszczam wode. Gdy zaczynam lakierowac powiedzmy obazuje kilka elementow i klade pierwsza warstwe klaru w filtrze jest juz sporo wody. Spuszczam j± oczywiscie co chwila. Propobalem dac tez dodatkowo odwadniacz pod pistolet ale nic to nie dalo bo az syczalo spod tego odwadniacza. W lakierze mam mnustwo wody. Wydaje mi sie ze nawet jak zainwestuje w dobre filtry to tej wody skrapla sie w nim zbyt duzo i bede mial rowniez problem?

KK 
Wys³any: 2014-11-12, 18:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Instalacje zrób ze ¶lepymi nitkami w pomieszczeniu. Przed t± instalacj± oko³o 1-2m za kompresorem daj Separator wody/odwadniacz du¿y.
Za instalacj± daj choæby ckd na 1/4", odwadniacz i odolejacz. Od tego ju¿ w±¿ do lakierowania pod pistolet, bez gówienek pod gunem.
Tanio tego nie za³atwisz.

Economy1122
Wys³any: 2014-11-13, 15:22   
0
UP DOWN

Moglbys opisac jak ma wygladac instalacja ze slepymi nitkami. Najlepiej wykonac instalacje z rurek plastikowych na zlaczkach miedzianych?

KK 
Wys³any: 2014-11-13, 19:43   
0
UP DOWN

Móg³by¶ z racji swojej poszukaæ trochê na forum i choæby w google wpisaæ "instalacja sprê¿onego powietrza ze ¶lepymi nitkami", nastêpnie klikn±c grafikê.
Wiem, ¿e ciê¿ko samemu poszukaæ...

SamSobieSzefem
Wys³any: 2014-11-13, 20:19   
0
UP DOWN

KK 
Wys³any: 2014-11-13, 20:32   
0
UP DOWN

Na tym 3 zdjêciu to nie wiem jaki ma sens ta instalacja. To z rurki od prysznica?

Lackdoctor 
Wys³any: 2014-11-13, 20:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Cicho... to jest instalacja z profesjonalnego forum, wiêc MUSI byæ dobrze.

KK 
Wys³any: 2014-11-13, 20:50   
0
UP DOWN

Wiêcej z wami nie pijê...

SamSobieSzefem
Wys³any: 2014-11-14, 08:27   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
Cicho... to jest instalacja z profesjonalnego forum, wiêc MUSI byæ dobrze.

hahaha jak wiedzia³ skubany

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: