Wys³any: 2015-01-16, 15:31 Instalacja powietrza/ weryfikacja ew. b³êdów w projekcie
0
Pomóg³: 1 raz Posty: 52
No wiêc przygotowuje sobie w domu instalacjê powietrza (gdzie¶ na forum widzia³em kiedy¶ podobny schemat...) i mam pro¶bê o weryfikacjê czy w projektowaniu nie pope³ni³em b³êdów. Kompresor bêdzie sta³ w kot³owni a instalacja bêdzie wyprowadzona do gara¿u (obydwa pomieszczenia s± w bryle budynku i dzieli je tylko ¶ciana, w kot³owni jest ciep³o sucho i czysto, w gara¿u ok. 18 stopni).
Instalacja ma mieæ jedno wyj¶cie do pistoletu lakierniczego i jedno do narzêdzi pneumatycznych (do pneumatyki dam ewentualnie jaki¶ trójnik za naolejaczem je¶li potrzebne by³yby mi dwa wyj¶cia, ale póki co nie przewiduje).
Ca³o¶æ sprzêtu ju¿ zakupi³em zosta³y mi tylko rury do instalacji. Instalacja oparta bêdzie o rury PCV o przekroju wewnêtrznym ok. 16mm. D³ugo¶æ ca³ej instalacji (sztywnej) nie powinna przekroczyæ 5-7 metrów bo tak jak pisa³em pomieszczenia s± obok siebie.
Czy dziêki takiemu rozwi±zaniu uda mi siê unikn±æ problemów przy lakierowaniu?
PS. Zaznaczam ¿e wykorzystanie czysto hobbystyczne ale ma dzia³aæ bardzo dobrze.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum