Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
nieznajomy369
Wys³any: 2015-03-13, 09:45   Pomoc w wyborze lakieru
0
UP DOWN

Witam, tak jak w temacie, powiedzcie czy ta ten lakier bêdzie dobry do pomalowania plastików motocyklowych. Bo mi wydaje siê ze co¶ podejrzana cena jak za litr. Z góry dziêki za odpowiedzi.

http://allegro.pl/lakier-...5156512110.html

nieznajomy369
Wys³any: 2015-03-13, 20:00   
0
UP DOWN

Odpowie kto¶ wreszcie ? Chcia³em jak najszybciej kupiæ lakier ale nie wiem czy ten bêdzie w miare dobry.

KK 
Wys³any: 2015-03-13, 21:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Baza jak baza, co kto ma Ci doradzaæ, nawet nie wiadomo jakiej firmy to s± produkty.

nieznajomy369
Wys³any: 2015-03-14, 12:26   
0
UP DOWN

Ale chodzi mi czy mo¿e to byæ baza gorszej jako¶ci i bêd± sie zacieki na plastikach robi³y czy po prostu jest krótsza jej ¿ywotno¶æ ? bo nie wiem czym ró¿ni siê lakier za 300 z³ od tego za 100

kalbi 
Wys³any: 2015-03-14, 12:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
to jest baza transparentna czyli bardzo s³abo kryj±ca. Musisz mieæ pod ni± idealnie bia³e t³o bez przeszlifowañ, np podk³ad mokro na mokro. Tej bazy idzie ma³o, wiêksze znaczenie dla odcienia ma t³o pod ni±. Kupuj sobie t± baz± ale pod ni± zainwestuj w dobry podk³ad mokro na mokro w kolorze bia³ym.

nieznajomy369
Wys³any: 2015-03-14, 14:26   
0
UP DOWN

Tylko problem jest taki ¿e dzisiaj by³em w mie¶cie i kupi³em zwyk³y podk³ad akrylowy a ¿e nie by³o bia³ego wzi±³em jasno szary sugeruj±c sie ¿e lakier bêdzie lepiej kry³. A je¶li by zrobiæ tym po³o¿yæ ten podk³ad a potem ze 3-4 warstwy (lub wiêcej je¶li starczy lakieru) tej bazy to bêdzie co¶ prze¶witywaæ ?

mariusz80 
Wys³any: 2015-03-14, 15:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: WZ
kup sobie bia³± bazê, na ni± po³ó¿ t± transparentn±( pamiêtaj o tej samej ilo¶ci warstw na wszystkich elementach ) i na to klar.

kalbi 
Wys³any: 2015-03-14, 17:01   
0
UP DOWN

mariusz80 napisa³/a:

kup sobie bia³± bazê, na ni± po³ó¿ t± transparentn±
z zasady bia³a baza jest s³abo kryj±ca, jak ma waliæ j± na szary podk³ad to bêdzie k³ad³ z 6 warstw bia³ej bazy potem ze 2 tej per³y i na to bezbarwny to ju¿ widzê efekty za parê tygodni oraz nie wró¿ê dobrej przyczepno¶ci lakieru bezbarwnego. KUP dobrej jako¶ci podk³ad mokro na mokro np Extrasealer z RM i masz po problemie, dajesz tego podk³adu 1 warstwê!!!! i mo¿esz k³a¶æ t± per³ê (wystarcz± 2 warstwy)nawet do 5 dni bez matowania podk³adu!!!!! i na to lakier bezbarwny. Na pewno wyjdzie to taniej i jako¶æ wykoñczenia bêdzie lepsza. Takie jest moje zdanie ale oczywi¶cie rób jak uwa¿asz ;)

nieznajomy369
Wys³any: 2015-03-14, 17:49   
0
UP DOWN

A dostanê taki podk³ad gdzie¶ w mie¶cie, np. w mieszalni lakierów ? Bo nie bardzo chce czekaæ kilka dni na dostawê. Jaka jest jego przybli¿ona cena i najwa¿niejsze czy on pokryje drobne ryski na plastikach ? I czy mo¿na go k³a¶æ bezpo¶rednio na szpachle ?

kalbi 
Wys³any: 2015-03-14, 19:53   
0
UP DOWN

to jest podk³ad mokro na mokro i nie jest on podk³adem wype³niaj±cym. Wykonaj normalnie naprawê przy u¿yciu tego szarego podk³adu co posiadasz i przeszlifuj go p320 maszynowo i wtedy po³ó¿ podk³ad mokro na mokro na ca³o¶æ w kolorze bia³ym. Jest to produkt z RM i do tanich nie nale¿y. Zapytaj w mieszalni o dobry podk³ad mokro na mokro, co¶ CI doradz±, ja akurat poda³em 1 z wielu przyk³adów.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: