Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
djbizon
Wys³any: 2015-03-26, 10:19   B³êdne ustawienie pistoletu ?
0
UP DOWN

Witam, od pewnego czasu próbujê swoich si³ w lakierowaniu.

Pierwsza sprawa - ustawienie pistoletu, czyta³em wiele postów na forum i filmów na youtube ale tak na prawdê dalej nie jestem pewny czy robiê to dobrze.

Próbujê malowania starej blachy od kuchenki - baz±.

Lecz w ka¿dej z prób : 3/3 wychodz± mi zlewki lub bardzo nie ³adna skórka pomarañczy.
Kompresor 50 L, pistolet z marketu (zestaw wszystko w jednym) - na pocz±tek. dysza 1,5.

Proszê o jakie¶ rady, g³ównie dotycz±ce wstêpnego ustawienia pistoletu.

ArczeX 
Wys³any: 2015-03-26, 11:21   
0
UP DOWN
Majsterek

Sk±d: Czêstochowa
marketówki czyli pistolet z zestawu 5w1 itp. raczej s± nieustawialne :D jak by¶ nie rozkrêci³ maluje tak samo :fiu:
czytaj±c ró¿ne fora napotka³em wypowiedzi ¿e zazwyczaj ustawia³o siê te pistolety w sposób taki ¿e wszystko rozkrêcone prawie na maxa i nó¿ widelec mo¿e siê uda.

Nie bêdê tutaj pisa³ kup sate czy iwata bo przy pocz±tku na kompresorze 50L mija siê z celem ( no chyba ¿e masz za du¿o $ i nie wiesz na co wydaæ to polecam )

Proponuje zakup Chiñczyka trochê hmmm... wy¿szej chiñskiej klasy :roll: np. SICO ludzie pisz± ¿e tym maluj± i nawet to jako¶ idzie i podobno nawet wygl±da :fiu: na twój kompresor model RP/HP maj± mniejszy apetyt na powietrze wiêc umalujesz dodatkowe kilka cm wiêcej.

djbizon
Wys³any: 2015-03-26, 12:00   
0
UP DOWN

Zastanawiam siê w³a¶nie nad zakupem pistoletu bud¿etowego, mo¿e kto¶ doradzi który lepszy

1. Sico M600 RP 1,4
2. Speedway HP 1,4

I jakie¶ wskazówki co do wstêpnego ustawienia pistoletu, przy okazji mam zamiar za³o¿yæ reduktor i odwadniacz.

barteek933
Wys³any: 2015-03-26, 23:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
star evo-t. ja ustawiam do bezbarwnego 2.4 bara. materia³ odkrêcony na 2-2.5 obrotu max i wychodzi idealnie. przy rozkrêceniu wiêcej nie potrafiê niem lakierowaæ bo strasznie leje i bêd± wychodzi³y zacieki.
Mi najbardziej odpowiada 2 obroty z czego max to 4.5

Kiechu98
Wys³any: 2015-03-30, 18:37   
0
UP DOWN

Ja mam sico M600 RP i naprawdê dobrze sie nim maluje dobrze sie sprawdza. ;)

KK 
Wys³any: 2015-03-30, 19:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Jako m³otek.

ArczeX 
Wys³any: 2015-03-30, 19:40   
0
UP DOWN
Majsterek

od siebie dorzucê 3 grosze ST 3000 DIGITAL podróbka niemal 1:1 Jet 2000 Digital poszukaj na internecie s± nawet jego testy porównawcze... wytrzyma³o¶æ od kilku do kilkudziesiêciu malowañ (chyba ¿e trafisz lepsz± sztukê ) co prawda dzieli przepa¶æ te 2 pistolety ale jak na wyrób pistoletopodobny maluje zno¶nie w testach ;)

zamieszczam link do allegro
http://allegro.pl/pistole...5202159979.html
nie ¿ebym mia³ jakie¶ korzy¶ci ale trudno go odnale¼æ bo go¶æ zamiast DIGITAL wpisa³ DIGIAL ^^

KK 
Wys³any: 2015-03-30, 20:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Kilka lakierowañ wytrzyma³o¶ci? To rzeczywi¶cie op³aca siê wydaæ kasê. Czy ten pistolet jest idealn± podróbk± saty i pasuj± do niego czê¶ci od saty 2000?

Robertlodz09 
Wys³any: 2015-03-30, 22:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
ArczeX napisa³/a:
ST 3000 DIGITAL podróbka niemal 1:1 Jet 2000 Digital

Widzia³e¶ kiedy¶ na oczy t± prawdziw± Sata jet 2000 ¿e tak twierdzisz .... ?

KK napisa³/a:
Czy ten pistolet jest idealn± podróbk± saty i pasuj± do niego czê¶ci od saty 2000?

Taaa .... "podróbk±" to jest ale taka ala-Srata tylko "dla ¶lepego" ...
To "cacko" to wyglada jak jaka¶ hybryda ala-3000
a czy klamoty od Sata bêd± pasowaæ do tego ¶miecia ? Nie wiem ale Sata to nie tylko czê¶ci ale równie¿ korpus i jego wewnêtrzne ¶rednice kana³ów .. dok³adno¶æ obróbki ... ¶rednice i skok gwintów .... itd.

Sata nie mam szans ,mo¿na nawet powiedzieæ ¿e ka¿dy firmowy pistolet "wysiada" je¶li jednym z kryteriów przy kupnie jest tylko super-cena ....
oraz fakt ¿e "sprzêt" ma ...
ArczeX napisa³/a:
wytrzyma³o¶æ od kilku do kilkudziesiêciu malowañ
:help: ^^

ArczeX 
Wys³any: 2015-03-31, 09:56   
0
UP DOWN
Majsterek

KK napisa³/a:
Kilka lakierowañ wytrzyma³o¶ci? To rzeczywi¶cie op³aca siê wydaæ kasê.

Wytrzyma³o¶æ jak ka¿dego chiñskiego pistoletu wiêc nie powinna nikogo dziwiæ :blee:

KK napisa³/a:
Czy ten pistolet jest idealn± podróbk± saty i pasuj± do niego czê¶ci od saty 2000?

Hybryda... trochê tak trochê nie np. dysza identyczna ale ma inny gwint ( grubo zwojowy ) dla ciekawych zamieszczam link NIE W CELU REKLAMY ! a jedynie poszerzenia informacji na temat niniejszego chiñskiego wyrobu http://lakiernik.info.pl/viewtopic.php?t=2831
Robertlodz09 napisa³/a:
Widzia³e¶ kiedy¶ na oczy t± prawdziw± Sata jet 2000 ¿e tak twierdzisz .... ?

U¿ywam jet 3000 a jet 2000 niestety nie mia³em okazji u¿ywaæ... Pisa³em jest to PODRÓBKA niemal 1:1 a jak Robertlodz09, wiesz jako¶æ i wytrzyma³o¶æ podróbki nigdy nie przewy¿szy orygina³u tym bardziej ¿e kosztuje 10x mniej...
Robertlodz09 napisa³/a:
ArczeX napisa³/a:
wytrzyma³o¶æ od kilku do kilkudziesiêciu malowañ
:help: ^^

Jak wy¿ej ka¿dy bud¿etowy chinol tyle "opitoli" chyba ¿e ma siê szczê¶ci i trafi siê na lepiej poskrêcan± sztukê.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: