Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
berzer
Wys³any: 2015-04-20, 21:59   Pistolet lakierniczy pod istniejacy kompresor...
0
UP DOWN

Witam serdecznie,

Mam oto taki kompresor na stanie - STANLEY D210/8/50

Chcia³bym pomalowac kilka pudelek wykonanych z MDF (wyfrezowane ksztalty / zmontowane w nietypowa skrzynke na medal).

Robilem proby z farba akrylowa, malowalem walkiem (uzyskalem efekt "mlotkowania"), szlifowalem i nakladalem lakier - ale wyszlo srednio.

Wiec chcialbym to teraz pomalowac pistoletem lakierniczym - i tutaj moje pytania:

1) jaki dobrac pistolet do istniejace kompresora (wiem, ze tak nie powinno sie robic ale niestety musze tak uczynic; druga sprawa - beda to krotkie malowania, nie wymgama aby moc bez przerwy malowac 15030min; wystarcza mi krotkie malowania po 1-2min), pistolet do 150zl

2) czy musze odrazu "uderzac" w jakies poliurateny dla MDF czy moge zostac przy farbie akrylowej itp? Chodzi mi zasadniczo o przyzwoity efekt koncowy - lepszy od walka czy pedzla,

Pozdrawiam,
OscarB

Hreres
Wys³any: 2015-05-06, 07:11   
0
UP DOWN

Te¿ jestem zielony nie bêdê zaczyna³ nowego topicu, dorzucam siê do pytania.

misias
Wys³any: 2015-05-06, 13:41   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
berzer, Jak masz nie du¿e elementy to proponuje R100 mini z dysz± 1.0 lub 08.

Zyskujesz ergonomiê i oszczêdnosæ pistolet mini potrzebuje ma³o powietrza a do 150z³ to i na manometr ci starczy do tego pistoleciku.A co naiwa¿niejsze nie bêdziesz ma³ problemu z ustawieniem ci¶nienia a i z efektu pracy bêdziesz zadowolony. :cool:

barteek933
Wys³any: 2015-05-06, 17:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
za tak± sumê to jakie¶ sico mo¿esz kupiæ. nic innego. Szukaj sico rp. dysza 1.3-1.4 . Sza³u nie bêdzie ale moze trafi siê takie ¿e uda siê to pomalowaæ

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: