Przesunięty przez: Tech 2009-04-22, 20:27 |
Autor |
Wiadomość |
 |
Dawid
|
Wysłany: 2008-04-06, 21:25 WyciÂąg w graÂżu
|
|
|
Gość
|
Witam.
Mam w planie zrobiĂŚ w garaÂżu wyciÂąg i zastanawiam sie czy daĂŚ zasysanie na suficie a powrĂłt na Âścianie bocznie czy na odwrĂłt. Plan: na suficie bĂŞdÂą dwa kanaÂły(kaÂżdy bĂŞdzie miaÂł osobny wentylator) potem wszystko bĂŞdzie filtrowane i odprowadzane kanaÂłem przez kratkĂŞ na Âścianie bocznej do garaÂżu.
JeÂżeli ktoÂś ma jakieÂś wskazĂłwki to bĂŞdĂŞ bardzo wdziĂŞczny
pozdrawiam |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-04-06, 21:43
|
0
|
|
|
|
wyciag do gory to nie najlepszy pomysl. bedzie ci podnosic kurz |
|
|
|
 |
bajan733
|
Wysłany: 2008-04-09, 00:14
|
0
|
|
|
|
A zimÂą wyciÂągnie caÂłe ciepÂło z garaÂżu |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2009-05-29, 08:16
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
Mariuszczs
|
Wysłany: 2009-05-30, 18:03
|
0
|
|
|
|
Dawid rozumiem Âże powietrze zostanie w garaÂżu po oczyszczeniu. Jest to dobre rozwiÂązanie. Niewiem do czego chcesz, ale ja zakupiÂłem do spawania wyciÂąg spawalniczy Pefo. ByÂł tani bo byÂł zapuszczony pyÂłem ze szlifierek, jednak w ciÂągu jednego dnia dobrowadziÂłem go do 100 % funkcjonalnosci ( wyglÂąd niekoniecznie ). Ma filtr wewnÂątrz i powietrze zostaje oczyszczone - nic nie wychodzi spowrotem. A to co siĂŞ osadza na Âścianklach filtra to taki ciĂŞÂżki pyÂł - nawet nie sÂądziÂłem Âże z dymu spawalniczego osadza siĂŞ takie coÂś. Filtr ma funkcjĂŞ samoczyszczenia - wszystko opada do szuflady. Bez tego urzÂądzenia bym siĂŞ pewnie juÂż wykoĂączyÂł bo warsztat gdzie spawam ma ok 2,5 m wysokoÂści. RamiĂŞ ssÂące ma doÂśc duÂży zasieg i moÂżna non stop go przestawiaĂŚ - uÂżywam go czasem przy malowaniu, ale zachodzÂą Âścianki farbÂą wiĂŞc robiĂŞ to Âżadko. |
|
|
|