Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 04:05 |
Autor |
Wiadomość |
 |
damiano_2013
|
Wysłany: 2008-04-07, 09:39 Prosze o pomoc w sprawie pistoletu.
|
0
|
|
|
|
Witam.
Od jakiegos czasu zajmuje siê odnawianiem starych motocykli, do tej pory wszystkie blachy po piaskowaniu czy tez skie³kowaniu wozi³em do znajomego zak³adu lakierniczego jednak czêsto nie by³em zadowolony z ich pow³ok dlatego postanowi³em zacz¹Ì lakierowaÌ sam na w³asn¹ rêke. Ca³y potrzeby sprzêt juz mam mo¿e prócz pistoletu lakierniczego i tu licze na wasza pomoc szukam czegos czym da siê pzyzwoicie lakierowaÌ jednak nie kosztuje fortuny bo to dopiero moje pocz¹tki w temacie lakierowania i jeœli naucze sie doœÌ dobrze tej sztuki wtedy zainwestuje w naprawde dobry sprzêt. Kompresor jaki posiadam ma wydajnoœÌ ok 900l/min zbiornik 270l ciœnienie robocze 10bar uzrbojony w fitry do 10 mikronów oraz odwadniacze i 2 ch³odnice powietrza do tej pory by³ u¿ywany do piaskarki i innych narzedzi pneumatycznych lecz mysle ¿e ten osprzêt wystarczy tez do lakierowania jednak jeœli macie jakies uwagi to chêtnie wys³ucham co warto jeszcze w nim zmieniÌ. Oczywiœcie lakierowania nie bede siê uczy³ na tych motocyklach mieszkan na wsi a tu zawsze znajdzie sie coœ do lakierowania.
I jeszcze mam daw pytania czy do podkÂładu musze kupowaĂŚ oddzielny pistolet czy moÂże wystarczy ten od lakierwania. I jeszcze jedno pytanoko mam wyznaczone pomieszczenie do lakierowania o wymiarach ok 4x5m i tu moje pytanie jak je przygotowaĂŚ Âżeby nadawaÂło sie do lakierowania. OczywiÂście wiem Âże dobra wentylacja to podstawa ale potrzebuje jakis konkretĂłw.
Pozdrawiam i z gĂłry dziĂŞkuje za pomoc. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-04-07, 12:29
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
damiano_2013
|
Wysłany: 2008-04-07, 12:48
|
0
|
|
|
|
Sory miaÂła byc inna emota a ta jakoÂś mi sie klikneÂła.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-04-07, 12:50
|
0
|
|
|
|
damiano_2013 napisał/a: | Sory miaÂła byc inna emota a ta jakoÂś mi sie klikneÂła.
Pozdrawiam |
ja uzylem odpowiedniej. a wiesz dlaczego ? dlatego ze masz milion odpowiedzi na swoje pytanie !!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
damiano_2013
|
Wysłany: 2008-04-07, 12:57
|
0
|
|
|
|
CzytaÂłem sporo tego typu tematĂłw jednak tam tylko piszecie Âże wszystko poniÂżej 1000zÂł to gĂł... a ja nie wydam sa swĂłj pierwszy pistolet ponad tysiaka bo nawet nie umiem dobrze lakierowaĂŚ taki pitolet moÂże miaÂłem zaledwie kilka razy w rĂŞku w ciÂągu mojego Âżycia. WiĂŞc zamisat czepiaĂŚ sie moÂże podaÂł byÂś jakis model pistoletu w granicach 500zÂł. I jeszcze zadaÂłem dwa pytania nie tylko to jedno.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-04-07, 12:59
|
0
|
|
|
|
damiano_2013 napisał/a: | CzytaÂłem sporo |
klamiesz
wiec czego oczekujesz? ze nagle sie wszystko zmieni i ponizej 1000 juz nie bedzie gowno ?
damiano_2013 napisał/a: | WiĂŞc zamisat czepiaĂŚ sie moÂże podaÂł byÂś jakis model pistoletu w granicach 500zÂł. |
podawalem wielokrotnie na tym forum.
[ Dodano: 2008-04-07, 13:06 ]
wpisz sobie w wyszukiwarce slowko walcom i dostaniesz mnostwo odpowiedzi na twoje pytanie |
|
|
|
 |
damiano_2013
|
Wysłany: 2008-04-07, 13:09
|
0
|
|
|
|
Akurat jak w wyszukiwarce wpisze sie pistolet lakierniczy w tytuÂłach to wyskakuje wÂłaÂściwie tylko jedna strona tematĂłw wiĂŞc to nie wiele i po przejrzeniu wszystkiego jakoÂś nie znalazÂłem odpowiedzi na moje pytania no moze prĂłcz pistoletu do podkÂładu.
Nie mĂłwie Âże siĂŞ coÂś zmieni Âże te poniÂżej 1000zÂł stana sie zaraz rewelacyjne ale chyba jet jakaÂś rĂłznica w pistolecie tym za 80zÂł a tym za 500zÂł bo jeÂśli takowej nie ma to po co mam pÂłacic 500zÂł skoro za uÂłamek tej ceny moge mieĂŚ rĂłwnie dobry pistolet. pomyÂśl o tym Âże ja zaczynam dopiro bawic sie w lakiernictwo i pistolet za 1000zÂł mi sie nie przyda bo nawet nie bĂŞde umiaÂł go wÂłaÂściwie wykorzystaĂŚ. Jestem ciekaw od czego Ty zaczynaÂłes myÂśle Âże TwĂłj pierwszy pistolet lakierniczy tez nie byÂł za 1000zÂł lub nawet wiecej.
LiczyÂłem Âże na tym forum uzyskam jakÂą odpowiedz ale jak na razie na to sie nie zanosi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-04-07, 13:12
|
0
|
|
|
|
damiano_2013 napisał/a: | LiczyÂłem Âże na tym forum uzyskam jakÂą odpowiedz ale jak na razie na to sie nie zanosi. |
wiesz co teraz to mnie wkurzyles. podalem ci na samym koncu co masz zrobic a ty dalej swoje. w takim razie nie licz raczej na odpowiedzi innych uzytkownikow forum. |
|
|
|
 |
damiano_2013
|
Wysłany: 2008-04-07, 13:13
|
0
|
|
|
|
To napisaÂłem zanim zobaczyÂłem Âże edytowaÂłeÂś post wieĂŚ za to sory.
Pozdrawiam |
|
|
|