|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
popej
|
Wys³any: 2015-05-19, 16:21 Pomoc w wykonaniu zaprawki
|
0
|
|
|
|
Cze¶æ! Chcia³bym poradziæ siê Was w sprawie wykonania zaprawki. Miejsce skazy jest nad trzecim ¶wiat³em stop klapy baga¿nika (zdjêcie).
Co do tej pory zrobi³em - zeszlifowa³em do go³ej blachy. Zakupi³em tak¿e kilka preparatów w sprayu. Wiem, ¿e to dosyæ amatorskie podej¶cie, ale te¿ ciê¿ko mi w tej chwili wydaæ pieni±dze na profesjonalne lakierowanie.
Kupi³em: Podk³ad epoksydowy, podk³ad akrylowy, bazê i lakier bezbarwny. Wszystko w sprayach. Poczyta³em trochê i mniej wiêcej wiem jak wykonaæ lakierowanie. Aczkolwiek najbardziej martwi mnie sprawa cieniowania, jak obklejê ta¶m± to bêd± schody. A nie mam bardzo pola do popisu, ¿eby cieniowaæ, bo te zaprawki s± nie wielkie.
Mo¿e co¶ poradzicie? Z góry dziêki za ka¿d± sugestiê.
Clipboard01.jpg zdjêcie |
|
Plik ¶ci±gniêto 79 raz(y) 242.84 KB |
|
|
|
|
|
kzychu
|
Wys³any: 2015-05-19, 20:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 344
|
Jeszcze by siê przyda³ rozpuch do cieniowania, u¿ywaj±c materia³ów 2k robi siê tak± zaprawkê
bez ¶ladowo, 1k nie wiadomo jak zareaguje z 2k, mo¿e zrób gdzie¶ próbê w niewidocznym miejscu, a co do miejsca naprawy to na koñcach zrób wywijki z papieru, no i odkrêæ to ¶wiate³ko bo tam te¿ mo¿e byæ ruda.
Srebrny - najlepsz± rad± by³oby nie kupuj nic tylko zaprowad¼ gdzie¶. |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|