Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
audilodz
Wys³any: 2014-02-11, 19:10   Polerowanie klaru - plastikowa konsola
0
UP DOWN

Witam. Panowie mam kilka pytañ. Pomalowa³em konsolê lakierami w sprayu. Najpierw bezbarwny podk³ad motip, na to baza czarny po³ysk motip, pó¼niej klar motip. Wszystkiego da³em po kilka cienkich warstw, najwiêcej klaru. Przed podk³adem wszystko dok³adnie wyczy¶ci³em i oszlifowa³em. Teraz chcia³bym to spolerowaæ poniewa¿ mam efekt pomarañczy a chcia³bym uzyskaæ efekt lustrzany. Mam pastê polersk± menzerna sf4500 i miêkk± g±bkê na rzepie. Po jakim czasie mo¿na polerowaæ i jak siê do tego zabraæ ¿eby nie uszkodziæ klaru?

kalbi 
Wys³any: 2014-02-11, 20:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
sam± past± nie uzyskasz g³adkiej powierzchni. Nale¿y ¶ci±æ strukturê p2000 na mokro i poprawiæ p3000 i dopiero po tym polerowaæ. W zwi±zku z tym, ¿e to jest spray to nie wydaje mi siê, ¿eby wysz³o to dobrze i po wtóre poprzecinasz lakier na rantach, wiêc najlepszym rozwi±zaniem jest przematowaæ p1500 i po³o¿yæ idealnie lakier bezbarwny.

audilodz
Wys³any: 2014-02-11, 20:33   
0
UP DOWN

dziêkuje za odpowied¼, generalnie efekt jaki uzyska³em ca³kiem mi siê podoba jednak chce to jeszcze wypolerowaæ, ale nie zepsuæ roboty
jest sens przepolerowaæ to sam± past± menzern± mechanicznie bez szlifowania?

kalbi 
Wys³any: 2014-02-11, 20:41   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
audilodz napisa³/a:
jest sens przepolerowaæ to sam± past± menzern± mechanicznie bez szlifowania?
nie bardzo

barteek933
Wys³any: 2014-02-11, 20:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
no i to jest spray, dasz za cienko to masz efekt jak ty, dasz tak jak powinno byæ to p³ynie :D
ja bym jeszcze raz próbowa³ bo wiem ¿e da siê po³o¿yæ bezbarwny sprayem bo kiedy¶ do skutera malowa³em b³otnik i wyszed³ dobrze. elementy i ma³ej powierzchni jeszcze jako¶ wychodz± sprayem ale o du¿ych mo¿na zapomnieæ a ty masz pole do popisu tylko musisz jeszcze raz :P

audilodz
Wys³any: 2014-02-11, 21:25   
0
UP DOWN

rozumiem, ¿e mam po prostu zeszlifowaæ to g³adkiej powierzchni i jeszcze raz przelecieæ lakierem bezbarwnym? nie bêdzie mia³o to efektu na trwa³o¶æ pow³oki? bezbarwny da³em kilkadziesi±t minut po bazie

audilodz
Wys³any: 2014-02-12, 23:12   
0
UP DOWN

Panowie wzi±³em siê dzi¶ za robotê, przelecia³em lakier papierami 2000 i 2500 na mokro, zacz±³em polerowaæ miêkk± g±bk± na wiertarce i past± menzerna i efekt jaki uzyska³em by³ naprawdê bardzo ³adny, w kilku miejscach musia³em poprawiaæ papierem ¿eby uzyskaæ lustro i uzyska³em. Jednak pope³ni³em b³±d prawdopodobnie przy polerce i chyba ¶ci±³em lakier przy rancie i miejscach wklês³ych poniewa¿ lakier trochê wyp³owia³. Jak najlepiej to naprawiæ i czy nastêpnym razem polerowaæ rêcznie?

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: