Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
boczak91
Wys³any: 2014-03-01, 18:47   Naprawa nadkoli krok po proku - jak?
0
UP DOWN

A wiêc to mój 1szy post, przeczyta³em na tym forum do¶æ du¿o tematów i mam kompletny mix w g³owie, wszystko mi sie wymiesza³o i kompletnie nie wiem jak sie zabraæ za robote i jakimi materia³ami ;/

Chce przy moim aucie (Honda Prelude 3G) zreanimowaæ tyln± doln± czê¶æ nadkoli i zakonserwowaæ podwozie i profile, po czym ca³o¶æ polakierowaæ spowrotem w bia³y kolor :)

Po wyciêciu mocno skorodowanych czê¶ci i wspawaniu nowych bêdzie to wygl±da³o mniej wiêcej tak jak tutaj po oszlifowaniu:

Z tego co wyczyta³em to obra³bym tak± droge, ale nmie ejstem w 100% pewny czy wszystko dobrze zrozumia³em:

-Profile zamkniête wyczy¶ciæ i odt³u¶ciæ, pokryæ FERTAN'em i potem zakonserwowaæ produktem novol - GRAVIT 640

-Wszystko co spawane i oczyszczone do go³ej blachy pokryæ FERTAN'em a potem podk³adem epoksydowym NOVOL Protect 360 na to szpachla z w³óknem szklanym i po niej wykoñczeniowa
czy podk³ad akrylowy NOVOL PROTECT 310 i dopiero po podk³adzie wykoñczeniowa szpachla??
czy w ogole po epoksydowym akrylowy i dopiero szpachla??

-po wyrównaniu powierzchni ca³e auto w podk³ad akrylowy NOVOL PROTECT 310 i na to ju¿ kolor i klar?

[/list]

hematol 
Wys³any: 2014-03-02, 00:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
Cze¶æ!Po 1 :to co chcesz zrobiæ to nie nadkola a b³otniki! :tak:
Po 2 : Je¶li chodzi o blachê to,¿eby zrobiæ to dobrze nale¿y skorodowan± lub zgnit± blachê wymieniæ na now±,czyli np. reperaturki.
Po 3: Przeczytaj jeszcze raz forum,s± tu wszystkie odpowiedzi,jest zrozumia³e,¿e namiesza³o Ci sie od informacji ale to ogrom wiedzy,i na raz mo¿na sie zakrztusiæ.... :D

Robertlodz09 
Wys³any: 2014-03-02, 00:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
hematol napisa³/a:
to co chcesz zrobiæ to nie nadkola a b³otniki!

Jak tak zjad³o te b³otniki to nadkola te¿ nie s± w lepszym stanie ;)

boczak91
Wys³any: 2014-03-02, 00:33   
0
UP DOWN

Gdyby by³y dostepne ca³e reperaturki to z chêci± bym je wstawi³, ale niestety nie s±, a w aucie skorodowana jest jedynie dolna czê¶æ progów + element pod wlewem paliwa i te elemanty mam dorobione z blachy i je bêde wspawywæ (ps te zdjêcia sa pogl±dowe)

czyta³em wiele razy forum i mam mega mêtlik wiêc chcia³bym aby ktos naprowadzi³ mnie, czy obrana droga przeze mnie jest ok, czy trzeba co¶ zrobiæ inaczej...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: