Autor |
Wiadomość |
 |
jacklak
|
Wysłany: 2014-03-09, 08:54 Jaki pistolet do farb pó³matowych?Jaka technika aplikacjii?
|
0
|
|
|
|
Witajcie.Mam taki dylemat po tym jak mĂłj zastepca zniszczyÂł pistolet i kupujemy nastepny, bylo tego troche.Ostatnie 4lata byÂł to Devilbiss Gti pro clear 1,3 i dobrze sie sprawowaÂł.
Jaki z dostêpnych na rynku najlepiej sie nadaje to tego typu farb jakich uzywam?mog¹ byÌ starsze modele.Pracujemy od jakiegoœ czasu na DuPont Imoron Elite w satin lub semi macie(pó³mat).Lakierowanie przemyslowe tyle ¿e produkcja spad³a(i dobrze),takich zeczy jak drzwi kompozytowe,ramy okienne i drzwiowe,oraz masa innych bzdetów,wiêc farba jest gêœciejsza ni¿ normalnie u¿ywacie no i czsami trzeba po³ozyÌ grub¹ pow³oke na aluminium
Wie jaki najlepiej sprosta takim wymaganiom.Do tego te ramki czasem sÂą skomplikowane wiec ma to byĂŚ sprytny pistolet czyli taki do rĂŞki a nie jak trzonek od siekiery
Przy okazjii moze ktos mi powiedzieĂŚ dlaczego czsami robiÂły sie widoczne po wyschnieciu chmury czy cienie nie wiem jak to nazwac
Jak jest tu ktoÂś kto pracuje na takich materiaÂłach z DuPont albo innych prosze o kontakt
Pozdrawiam.Jacek.K |
|
|
|
 |
jacklak
|
Wysłany: 2014-03-13, 18:30
|
0
|
|
|
|
Nie ma tu kogos kto ma cos do powiedzenia? |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2014-03-20, 19:03
|
0
|
|
|
|
WysokociÂśnieniowe lub RP.
Satynowe lakiery czy matowe podczas malowania, lakierowania siĂŞ ÂświecÂą.
Dopiero gdy schnÂą robiÂą siĂŞ matowe.
Dysza 1.3 starczy poniewa¿ gdy potrzebujesz nanieœÌ wiêcej materia³u zmniejsz ciœnienie i tyle.
Chmury powstaj¹ z powodu z³ej aplikacji czyli za szybko machasz giwer¹ lub za s³aba wydajnoœÌ sprê¿arki lub nie odpowiednio dobrany materia³, zbyt transparentny poniewa¿ za mocno rozcieùczony Itp.
Pozdrawiam |
|
|
|