Autor |
Wiadomość |
 |
oki21
|
Wysłany: 2014-03-17, 22:50 Bardzo proszĂŞ o pomoc!!!
|
0
|
|
|
|
Witam!
Mam problem przy kryciu bazÂą bÂłotnika, przy drugiej i trzeciej warstwie w tym samym miejscu wywala mi ''kreche'' po prawej stronie przy zaÂłamaniu bÂłotnika widocznÂą na zdjĂŞciu. Zaznaczam, Âże nie ma w tym miejscu szpachli i prĂłbowaÂłem juÂż ponownie zdzieraĂŚ do zera i na nowo kryĂŚ podkÂładem jak i bazÂą i dalej to samo. MalowaÂłem wczeÂśniej teÂż zderzak tymi samymi materiaÂłami i byÂło wszystko w porzÂądku.
Bardzo proszĂŞ o pomoc jaka moÂże byĂŚ tego przyczyna bo ja juÂż rozkÂładam rĂŞce, a muszĂŞ pilnie pomalowaĂŚ bÂłotnik.
Z gĂłry bardzo dziĂŞkujĂŞ
CAM00285.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 88 raz(y) 357.56 KB |
|
|
|
|
 |
Pono
|
Wysłany: 2014-03-17, 23:04
|
0
|
|
|
|
przeszlifuj to miejsce 800 lub 1500 nie do fileru tylko aby ta kreska znikla i wypylaj nie lej za grubo nie wiadomo co tam jest dziwnego pzd, albo pokryj lakierem i zrob wyprawke |
|
|
|
 |
maciekVTR
|
Wysłany: 2014-03-17, 23:09
|
0
|
|
|
|
moÂże jest tam pĂŞkniĂŞcie albo byÂło spawane?
daj coÂś Âżeby oddzieliĂŚ to od podÂłoÂża.
jak zrywaÂłeÂś wszystko do zera to nie ma tam jakiejÂś rysy bo to tak wyglÂąda |
|
|
|
 |
oki21
|
Wysłany: 2014-03-17, 23:14
|
0
|
|
|
|
SzlifowaÂłem papierem 1000-1500 tak aby ona znikÂła, po czym na nowo kÂładÂłem trzy cieniutkie warstwy bazy i przewaÂżnie przy drugiej lub trzeciej kreska na nowo siĂŞ pojawiaÂła. Zaznaczam, Âże dzisiaj usuwaÂłem jÂą juÂż 4 raz i na nowo malowaÂłem i dalej to samo.
Powiedz mi co znaczy: ''...i zrob wyprawke...'', poniewaÂż nie jestem wprawionym lakiernikiem i nie bardzo to rozumiem.
DziĂŞki za pomoc |
|
|
|
 |
oki21
|
Wysłany: 2014-03-17, 23:22
|
0
|
|
|
|
Hej, dziĂŞki za post.
Nie ma w tym miejscu pĂŞkniĂŞcia ani nic nie byÂło spawane. BÂłotnik wczeÂśniej byÂł na oryginalnym lakierze. ''RysĂŞ'' tÂą usuwaÂłem juÂż kilka razy papierem 1000-1500 tak Âże nie byÂło jej i na nowo pyliÂłem bazÂą trzema cienkimi warstwami, przy czym przy drugiej lub trzeciej na nowo ona siĂŞ pojawiaÂła.
Przy drugim razie jak malowa³em, podobne rysy wysz³y mi w innych miejscach, ale usun¹³em je papierem, przepyli³em baz¹ i wiêcej siê nie pojawi³y, natomiast ta pojawia mi siê po raz kolejny przy czwartym ju¿ malowaniu.
Zaznaczam, Âże nawet na podkÂładzie nie ma Âżadnych rys, dopiero wychodzi to na bazie.
Nie mam pojĂŞcia jaka moÂże byĂŚ tego przyczyna, a rozkÂładam juÂż rĂŞce.
Z gĂłry dziĂŞki za pomoc |
|
|
|
 |
oki21
|
Wysłany: 2014-03-17, 23:25 Bardzo proszĂŞ o pomoc!!!
|
0
|
|
|
|
Chcia³bym jeszcze dodaÌ, ¿e przy drugim razie jak malowa³em, podobne rysy wysz³y mi w innych miejscach, ale usun¹³em je papierem, przepyli³em baz¹ i wiêcej siê nie pojawi³y, natomiast ta pojawia mi siê po raz kolejny przy czwartym ju¿ malowaniu.
Zaznaczam, Âże na podkÂładzie nie ma Âżadnych rys, dopiero wychodzi to na bazie. |
|
|
|
 |
arkadiusz2363
|
Wysłany: 2014-03-17, 23:27
|
0
|
|
|
Loopez
|
jak matowiÂłeÂś podkÂład?:) |
_________________ Nie chce byc amatorem:(
 |
|
|
|
 |
oki21
|
Wysłany: 2014-03-17, 23:30 Bardzo proszĂŞ o pomoc!!!
|
0
|
|
|
|
arkadiusz2363 napisał/a: | jak matowiÂłeÂś podkÂład?:) |
PodkÂład przy pierwszych trzech malowaniach matowiÂłem papierem 1000 na mokro, a przy czwartym malowaniu papierem 500 na sucho. |
|
|
|
 |
oki21
|
Wysłany: 2014-03-17, 23:57
|
0
|
|
|
|
ProszĂŞ o jakiejÂś podpowiedzi w czym moÂże tkwiĂŚ problem, kaÂżda wskazĂłwka jest dla mnie bardzo cenna. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2014-03-18, 06:51
|
0
|
|
|
|
rysa powsta³a w wyniku reakcji rozpuszczalnika z bazy z pod³o¿em. Przeci¹³eœ (bezbarwny) podczas przygotowywania elementu. Jedyne rady na takie rzeczy to albo prószenie miejsca przeciêtego albo izolacja podk³adem albo stosowanie bazy wodnej, a nie konwencjonalnej. |
|
 |
oki21
|
Wysłany: 2014-03-18, 10:45
|
0
|
|
|
|
kalbi napisał/a: | rysa powstaÂła w wyniku reakcji rozpuszczalnika z bazy z podÂłoÂżem. Przeci¹³eÂś (bezbarwny) podczas przygotowywania elementu. Jedyne rady na takie rzeczy to albo prĂłszenie miejsca przeciĂŞtego albo izolacja podkÂładem albo stosowanie bazy wodnej, a nie konwencjonalnej. |
Hej,
widzĂŞ Âże znalazÂłeÂś rozwiÂązanie na mĂłj problem z ktĂłrym juÂż dÂługo nie mogĂŞ sobie poradziĂŚ. Powiem szczerze, Âże nie bardzo rozumiem to co mi napisaÂłeÂś, jaka jest tego przyczyna i jak jÂą rozwiÂązaĂŚ poniewaÂż jestem amatorem w malowaniu i robiĂŞ to dla wÂłasnych potrzeb, a z problemem tym spotykam siĂŞ pierwszy raz.
Mam takie pytanie i proÂśbĂŞ, czy mĂłgÂłbyÂś podaĂŚ mi do siebie jakiÂś numer kontaktowy w prywatnej wiadomoÂści, zadzwoniÂł bym na chwilkĂŞ i zadaÂł kilka pytaĂą? Bardzo by mi to pomogÂło jakbym otrzymaÂł od Ciebie jakieÂś wskazĂłwki.
ByÂłbym bardzo wdziĂŞczny, bo dziÂś muszĂŞ pomalowaĂŚ ten bÂłotnik i nie wiem jak ten problem naprawiĂŚ.
Pozdrawiam
MichaÂł |
|
|
|