Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Inur
|
Wys³any: 2014-03-17, 23:50 Baza z per³±, jak siê do tego zabraæ?
|
0
|
|
|
|
Na wstêpie zaznaczam ¿e ju¿ 2 godziny próbujê znale¼æ konkretne informacje na ten temat. Brakuje jakiego¶ miejsca gdzie kto¶ by od A do Z opisa³ krok po kroku sam proces nak³adania bazy.
Pytam konkretnie o per³ê dlatego ¿e kilka razy zdarzy³o mi siê lakierowaæ drugie auto które ma po prostu zwyk³y czerwony kolor bez ¿adnych dodatków. Nigdy nie mia³em z tym problemów a dzi¶ zabra³em siê do lakierowania paru elementów samochodu który ma bazê z du¿± ilo¶ci± per³y i powychodzi³y takie chmurki ¿e siê za³ama³em.
Pistolet którego u¿ywam z tego co uda³o mi siê znale¼æ to Pansam A533060, dysza 1.5mm ci¶nienie maksymalne 4.5-6bar.
Jedyne co mi siê uda³o znale¼æ i potwiedziæ w paru miejscach:
Cytat: | pierwsza kontaktowa, czyli lakier deliktnie po³o¿yny na element w celu nadania przyczepno¶ci warstwie kolejnej mokrej czyli tzw. pe³nej wylanej do pokrycia, a z tego wzglêdu, ¿e to per³a i ¿eby nie by³o widaæ tzw. "chmurek" to ostatnia warstwa musi byæ równomiernie wypylona z nieco dalszej odleg³o¶ci od elementu (nie wylana) ciê¿ko to opisaæ idealnie, popatrz sobie na filmikach z youtube |
Przydatna rada ale filmów na Youtube ¿adnych o tej tematyce nie znalaz³em Czyli nadal do szczê¶cia brakuje do¶æ kluczowych informacji.
Czy czego¶ jeszcze mam siê trzymaæ ¿eby chmurek nie narobiæ? Bardzo bym prosi³ o instrukcje skierowane jak do idioty bo jak czytam fora to czêsto nie mogê zrozumieæ o czym koledzy pisz± :( |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-03-18, 00:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
S³abo co¶ przeszuka³e¶ Youtube. |
|
|
|
|
Inur
|
Wys³any: 2014-03-18, 09:39
|
0
|
|
|
|
KK napisa³/a: | S³abo co¶ przeszuka³e¶ Youtube. |
No i w³a¶nie w tym problem. Nic siê w tej kwestii nie da dowiedzieæ bo najlepiej wypozycjonowane w googlu has³a odno¶nie lakierowania zawieraj± takie w³a¶nie odpowiedzi. |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2014-03-18, 11:57
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
|
|
|
|
Inur
|
Wys³any: 2014-03-18, 12:29
|
0
|
|
|
|
Oki chyba siê ¼le wyrazi³em Na ten film akurat trafi³em ale to zupe³nie co innego. Lakier który mam to baza z du¿± ilo¶ci± per³y. Dok³±dniej rzecz bior±c, jest to ten kolor:
Do takiego lakieru jaki jest w tym filmie bym siê nawet nie zabiera³ |
|
|
|